Vrouw koopt 2000 jaar oud beeld in kringloopwinkel

Sofie Verbeeck-10 mei 2022 om 13:00- Foto:

Photo by Temple of Vintage

Vier jaar geleden heeft een Amerikaanse vrouw een Romeins beeld gekocht maar wat ze toen niet wist, is dat het beeld al zo'n 2.000 jaar oud was. Recent is de vrouw te weten gekomen hoe waardevol de buste is.

De Texaanse Laura Young kocht in augustus 2018 een marmeren buste voor €33 bij de kringloopwinkel. Ze was opzoek naar iets dat er interessant uitzag en dus kocht ze het beeld. Achteraf had ze het gevoel dat het meer waard was dan wat zij ervoor had betaald. Ze liet het beeld onderzoeken en uiteindelijk kon bevestigd worden dat het beeld afkomstig is uit de oude Romeinse tijd en dat het ongeveer 2.000 jaar oud is.

Een expert vond in een digitale database zelfs oude foto's van het beeld in Duitsland. In 1931 stond het beeld in een replica van een Romeinse woning in de Duitse stad Aschaffenburg. Hoe het beeld dan uiteindelijk terecht is gekomen in een kringloopwinkel is nog niet duidelijk, maar het is wellicht gestolen.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer