Opnames 'Paddington 3' starten volgend jaar

Karen Luiken-07 juli 2021 om 07:22

​De derde film over het schattigste beertje ter wereld komt naar je toe. Studiocanal heeft tijdens een persconferentie in Cannes bekendgemaakt dat de opnames van ‘Paddington 3’ volgend jaar zullen starten.

Paul King, de man die verantwoordelijk was voor het regisseren van de eerste twee ‘Paddington’-films’, keert terug om de boel te produceren. Overige details over dingen als de regisseur, de complete cast of locatie worden voorlopig nog geheim gehouden.

In eerdere films leende Ben Whishaw zijn stem uit voor beertje Paddington. Dat zal hij dit keer ook doen. Andere grote namen die hun medewerking verleenden zijn Peter Capaldi, Hugh Grant, Nicole Kidman, Brendan Gleeson en Julie Walters. Het is niet duidelijk of zij een comeback maken.

Nieuwe Disney-films alleen in bioscopen in première

Karen Luiken-11 september 2021 om 06:43

Disney heeft het afgelopen jaar meerdere films zowel in de bioscoop als via de streamingsdienst Disney+ in première laten gaan. De kans is echter klein dat het bedrijf die opzet doorzet. Het heeft laten weten nieuwe titels de rest van het jaar alleen nog maar op het witte doek een première te willen geven.

Corona zorgde er lange tijd voor dat cinema’s de deuren gesloten moesten houden of slechts een beperkt aantal bezoekers toe konden laten. Voor Disney zat er daarom niets anders op dan nieuwe films tegelijkertijd in bioscopen als op haar streamingsdienst te laten verschijnen. Dat gebeurde onder meer met ‘Black Widow’, ‘Cruella’ en ‘Jungle Cruise’.

Bij films als ‘Eternals’, ‘The Last Duel’, ‘West Side Story’ en ‘The King’s Man’ gaat Disney het helemaal anders doen. Die titels zullen volgens NU.nl eerst 45 dagen op het witte doek te zien zijn voor ze online worden gegooid. De animatiefilm ‘Encanto’ krijgt eind november ook een bioscooprelease, maar doet er iets minder lang over om naar Disney+ te komen. Vanwege kerst verschijnt het pareltje na 30 dagen al op de streamingsdienst.

(Photo by pan xiaozhen on Unsplash)

Deze 'Guardians'-acteur stopt bij Marvel

Dieter Blarinckx-09 september 2021 om 05:27

Acteur Dave Bautista, beter bekend als Drax uit de ‘Guardians of the Galaxy’-films, heeft bekendgemaakt dat hij niet langer te zien zal zijn in Marvel-films. De eerste film in die franchise kwam uit in 2013, en het langverwachte derde deel zal uitkomen in 2023. Hij heeft dus een dikke tien jaren gewerkt voor Marvel, maar vindt dat het nu tijd is voor andere avonturen.

"We gaan het afronden. En het was een zotte rit, met pieken en dalen. Ik kijk er echt naar uit, man. De volledige Marvel-cast en uiteraard de regisseur, James Gunn, zijn echt een familie geworden voor mij. Dit is een beetje waar mijn reis begon. De cirkel is rond en ik kijk er naar uit om het af te ronden. Het is echt een bitterzoet afscheid.”

Succes Dave!

Ontdek meer