Eerste halve finale Songfestival: deze landen zijn grote kanshebbers

Amber Schepers-10 mei 2022 om 13:30

Het wordt een gezellige dinsdagavond voor wie houdt van een goed potje liedjescircus. Vanavond gaat het Eurovisiesongfestival 2022 van start met de eerste halve finale in Turijn. De tien beste landen zullen uiteindelijk doorstoten naar de grote finale van dit weekend. De 66ste editie van het Songfestival beloofd weer een gigantisch spektakel te worden.

Wie vanavond zin heeft in een gezellige tv-avond heeft geluk, want de eerste halve finale van het Songfestival gaat eindelijk van start. Zeventien verschillende landen nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de grote finale van zaterdagavond. Ook onze noorderburen zullen straks het beste van zichzelf laten zien. Ons land is vanavond nog niet aan de beurt. De 21-jarige geboren Antwerpenaar Jérémie Makiese zal met zijn lied 'Miss You' op donderdag 12 mei zijn kans wagen tijdens de tweede halve finale.

De halve finales moeten nog beginnen, maar toch gaan er al veel voorspellingen de ronde. Volgens de muziekdienst Spotify zal Italië opnieuw de overwinning halen, terwijl anderen denken dat Oekraïne met de winst naar huis gaat, maar daar zijn we dus nog niet. Het Songfestival is vanavond te zien om 21.00u op onder meer Eén en VRT NU.

Bekijk hier de grootste kanshebbers van de eerste halve finale:

Nederland: S10 met "De diepte"

Oekraïne: Kalush Orchestra met "Stefania"

Noorwegen: Subwoolfer met "Give That Wolf A Banana"

Letland: Citi Zēni met "Eat Your Salad"

Albanië: Ronela Hajati met "Sekret"

Zwitserland: Marius Bear met "Boys do cry"

Moldavië: Zdob si Zdub & Advahov Brothers met "Trenulețul"

Portugal: Maro met "Saudade, saudade"

Oostenrijk: LUM!X ft. Pia Maria met "Halo"

Griekenland: Amanda Tenfjord met "Die together"

Iedereen kan meekijken met live concert Harry Styles

Karen Luiken-18 mei 2022 om 06:49

Fans over de hele wereld kunnen vrijdag meekijken met een concert dat Harry Styles vanuit New York geeft. De show zal via Apple Music in 167 verschillende landen te streamen zijn.

Vrijdag wordt een speciale dag voor fans van de zanger. Het is de dag waarop Harry zowel zijn gloednieuwe album lanceert als een bijbehorend concert verzorgt. Tijdens zijn show brengt hij de liedjes van de plaat voor het eerst live ten gehore.

Het album heet 'Harry's House' en werd in maart al aangekondigd. ‘As It Was’ is een van de nummers die erop komt te staan. Dat liedje werd eerder al uitgebracht en is inmiddels een grote hit.

David Harbor moest lijden voor opnames vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-18 mei 2022 om 06:18

De opnames van het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ zijn niet altijd een pretje geweest voor David Harbor. De acteur vertelt in een gesprek met Netflix dat het zwaar, koud en hongerig was.

“Het was dit jaar erg moeilijk”, vertelt David. “Het was heel koud. Ik moest met blote voeten door de sneeuw in Litouwen lopen en bovendien at ik niet veel omdat ik dun moest zijn voor de opnames. Het was een meedogenloos seizoen voor mij, zowel fysiek als emotioneel.”

Heel leuk is het tijdens het filmen dus niet altijd geweest, maar toch was het ’t allemaal waard, zegt David. “Het was leuk om dit soort dingen te doen omdat ik het gevoel heb dat we het publiek een speciale ervaring geven. Ik ben blij dat ik op deze manier heb moeten lijden zodat de kijkers kunnen genieten van een emotionele zuivering.”

Over het vierde seizoen mag de acteur nog niet veel verklappen, maar hij licht wel vast een tipje van de sluier op over het nieuwe, kwaadaardige monster dat zijn opwachting maakt. “Het heeft een gezicht, het heeft een brein, het heeft bijna een menselijke vorm. We hebben een schaduwmonster gezien, we hebben een Demogorgon gezien, demodogs. En nu krijgen we het brein achter de operatie te zien. Het wordt angstaanjagender dan ooit.”

Het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ gaat op 27 mei in première bij Netflix.

Ontdek meer