Eerste halve finale Songfestival: deze landen zijn grote kanshebbers

Amber Schepers-10 mei 2022 om 13:30

Het wordt een gezellige dinsdagavond voor wie houdt van een goed potje liedjescircus. Vanavond gaat het Eurovisiesongfestival 2022 van start met de eerste halve finale in Turijn. De tien beste landen zullen uiteindelijk doorstoten naar de grote finale van dit weekend. De 66ste editie van het Songfestival beloofd weer een gigantisch spektakel te worden.

Wie vanavond zin heeft in een gezellige tv-avond heeft geluk, want de eerste halve finale van het Songfestival gaat eindelijk van start. Zeventien verschillende landen nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de grote finale van zaterdagavond. Ook onze noorderburen zullen straks het beste van zichzelf laten zien. Ons land is vanavond nog niet aan de beurt. De 21-jarige geboren Antwerpenaar Jérémie Makiese zal met zijn lied 'Miss You' op donderdag 12 mei zijn kans wagen tijdens de tweede halve finale.

De halve finales moeten nog beginnen, maar toch gaan er al veel voorspellingen de ronde. Volgens de muziekdienst Spotify zal Italië opnieuw de overwinning halen, terwijl anderen denken dat Oekraïne met de winst naar huis gaat, maar daar zijn we dus nog niet. Het Songfestival is vanavond te zien om 21.00u op onder meer Eén en VRT NU.

Bekijk hier de grootste kanshebbers van de eerste halve finale:

Nederland: S10 met "De diepte"

Oekraïne: Kalush Orchestra met "Stefania"

Noorwegen: Subwoolfer met "Give That Wolf A Banana"

Letland: Citi Zēni met "Eat Your Salad"

Albanië: Ronela Hajati met "Sekret"

Zwitserland: Marius Bear met "Boys do cry"

Moldavië: Zdob si Zdub & Advahov Brothers met "Trenulețul"

Portugal: Maro met "Saudade, saudade"

Oostenrijk: LUM!X ft. Pia Maria met "Halo"

Griekenland: Amanda Tenfjord met "Die together"

Dit zijn de meest gestreamde artiesten in ons land

Dieter Blarinckx-01 december 2022 om 15:24

Sinds deze week kan je via Spotify weer checken naar welke muziek je het meest luisterde afgelopen jaar. En zo zijn ook de meest gestreamde artiesten van ons land in kaart gebracht!

De monsterhit ‘As It Was’ van Harry Styles staat wereldwijd op nummer 1, maar de meest gestreamde artiest ter wereld is dit jaar de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny.

Maar in ons land is dat helemaal anders. Bovenaan de lijst van meest gestreamde muzikanten staat Ed Sheeran. Hij wordt gevolgd door The Weeknd en Ninho. Damso en David Guetta vervolledigen de top 5 van ons land.

Heb jij al gecheckt wie er bij jou op 1 staat?

Plannen voor nieuwe seizoenen 'Wednesday' liggen klaar

Karen Luiken-01 december 2022 om 07:53

Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voor het tweede seizoen van ‘Wednesday’ wordt aangekondigd. Hoewel het groene licht nog niet officieel gegeven is, wordt er door producer Tim Burton al gesproken over een vervolg. Sterker nog: volgens hem liggen er zelfs al plannen klaar voor een derde én vierde seizoen.

‘Wednesday’ staat pas een week op Netflix, maar heeft nu al een record verbroken. Er keken in de eerste zeven dagen sinds de release nooit zoveel mensen naar een Engelstalige Netflix-serie als naar ‘Wednesday’. Voorheen stond het record op naam van ‘Stranger Things’.

Het is dan waarschijnlijk ook niet de vraag óf er een vervolg wordt aangekondigd, maar wanneer. En als we producer Tim Burton mogen geloven, zou dat binnenkort zomaar eens kunnen gebeuren.

“Voor ons is het altijd kijken naar de toekomst”, zegt hij in een gesprek met Variety. “Als we een show maken, kijken we meteen naar meerdere seizoenen. We gaan er nooit vanuit, maar je hoopt er natuurlijk op dat een show succesvol zal zijn. Je legt altijd minimaal drie of vier seizoenen aan potentiële verhaallijnen klaar.”

Natuurlijk kunnen de plannen altijd wijzigen, maar toch blijft de producer bij zijn standpunt. “We hebben een vrij duidelijk beeld van wat we willen doen in toekomstige seizoenen.”

Ontdek meer