Superga lanceert collectie met Emily Ratajkowski

Amber Schepers-09 mei 2022 om 12:30

Voor wie houdt van de stijlvolle Superga sneakers is er goed nieuws, het merk lanceert een nieuwe collectie samen met Amerikaans model en actrice Emily Ratajkowski. Met haar eigen persoonlijke touches trekt ze de iconische sneakers naar een hoger level.

Wanneer je fashion zegt, mogen de hippe sneakers van Superga natuurlijk niet ontbreken. De iconische Superga®2750, die meer dan 100 jaar geleden werd ontworpen als eerste Italiaanse tennisschoen, draaide uit tot een must-have fashion item. Dat iconisch model krijgt nu een extra twist. Fotomodel Emily Ratajkowski (30) voegt als nieuwe merkambassadeur enkele kleine persoonlijke touches toe aan de Superga®2750 Classic en de Alpina, twee van Superga's meest iconische sneakers.

Of het nu is voor castings, om New York City te verkennen of om de wereld rond te reizen, Ratajkowski draagt de stijlvolle Superga sneakers overal. “Ik hou van Superga en hun tijdloze benadering van sneakers. Ik draag het merk al jaren, dus deze samenwerking voelt voor mij heel natuurlijk aan. De stijl van Superga heb ik een eigen toets gegeven door de bindingen een ecru kleur te geven en de veters af te ronden", vertelt het model.

Zonder de oorspronkelijke eenvoud van de Superga Icons te verliezen, eert Emily Ratajkowski de klassiekers door haar eigen draai aan de traditionele sneakers te geven. Zo updatet ze de Alpina-sneaker tot de 2636 Alpina-Emrata met een all-white design voor een tijdloze en elegante look. Ook Superga's favoriete 2750 Classic krijgt een kleine make-over. Ratajkowski blijft trouw aan het origineel model, maar voegt er een twist aan toe door een gloednieuwe gesofisticeerde all-white look met haar 2750 Emrata.

Ontdek hier de nieuwe collectie!

2750 CLASSIC

4089 TRAINING 9TS SLIM VEGAN

2750 EMRATA

2636 ALPINA EMRATA

2631 STRIPE PLATFORM

2490 BOLD ORGANIC CANVAS, NATURAL DYE

2790 COTW

Pringles en Crocs lanceren schoen waar je chips in kan bewaren

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 12:42

Met de nieuwe collectie van Crocs kan je aantonen dat je smaak hebt. En dat mag zeer letterlijk genomen worden, want het schoenmerk is een samenwerking aangegaan met chipsproducent Pringles. Ze brengen samen een speciale collectie op de markt, die onder andere bestaat uit boots waar je aan de zijkant je chips kunt bewaren. Handig!

De twee merken hebben de handen in elkaar geslagen om een speciale versie van de klassieke 'Crush Boot' te maken. Deze versie is anders dan normaal, met een langere kraag en extra zakken, perfect voor een klein blikje Pringles.

Naast de Crush Boot hebben Crocs en Pringles ook samengewerkt aan een chipsversie van de Classic Slide en de Classic Clog voor dit project. En ze hebben zelfs een speciale limited edition chipsmaak bedacht: 'Croc-tail Party', die naar watermeloen, chili en limoen smaakt.

De Pringles x Crocs-schoenen zijn nu verkrijgbaar, maar op is op.

Britse premier krijgt kritiek op Adidas-sneakers

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 09:00- Foto:

Miltiadis Fragkidis via Unsplash

De Britse premier Rishi Sunak kreeg flink wat kritiek op sociale media toen hij tijdens een interview de populaire Adidas Samba's droeg. Mensen beschuldigen hem ervan de coole look van de sneaker te verpesten.

Zelfs modemagazines als GQ sprongen mee op de hatetrain. "In een poging om zichzelf als jong en hip voor te doen heeft Sunak een tijdloos coole sneaker voor iedereen verpest", schreef het Britse tijdschrift. De premier heeft zich intussen tijdens een radio-interview verontschuldigd tegenover de Sambacommunity, maar benadrukte dat hij al jaren fan is van het merk.

Maar ook Adidas zelf mag op kritiek rekenen. De sneakers Samba, Gazelle en Spezial, zijn megapopulair. De productie van de sneakers schoot in 2023 omhoog van 50.000 naar 600.000 paar per maand. Maar er is een addertje onder het gras: een onderzoek van het Nederlandse platform voor onderzoeksjournalistiek, Follow The Money, onthulde dat de herkomst van de schoenen problematisch is. Het leer ervan komt deels uit Brazilië, waar grote vlees- en huidproducenten betrokken zijn bij illegale ontbossing in het Amazonewoud. Ondanks alle kritiek lijkt Adidas niet van plan om in te grijpen.

Ontdek meer