Zien: astronaut maakt eerste TikTok in ruimte

Amber Schepers-09 mei 2022 om 14:00

De Italiaanse astronaut Samantha Cristoforetti brengt TikTok letterlijk en figuurlijk naar een hoger level. Niet alleen is ze de eerste Italiaanse vrouw ooit in de ruimte, ook zorgt ze deze week voor een primeur op TikTok.

Wie de afgelopen dagen op het sociale media platform TikTok heeft gescrold, heeft het misschien opgemerkt. Een TikTok maken vanuit de ruimte: het is niet onmogelijk. Dat bewijst de Italiaanse ruimtevaarder Samantha Cristoforetti van het Europees Ruimteagentschap ESA. Op 5 mei postte Cristoforetti een TikTok video tijdens haar zes maand lange missie in een baan om de aarde.

De video die ze postte vanuit het Internationale Ruimtestation ISS ging meteen viraal. Samantha Cristoforetti verblijft momenteel voor een half jaar in de ruimte, waar ze deel uitmaakt van de Crew-4-missie van SpaceX. Op 27 april landde de crew op het baanlaboratorium en daar geeft de astronaut nu een exclusieve inkijk in. Of ze de TikTok ook zelf heeft gepost, is een vraagteken.

Zien: TikTokker Jack Shore ontmoet K3

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 15:46

De internationale TikTok-sensatie Jack Shore heeft eindelijk K3 ontmoet. De TikTokker maakt al enkele maanden video’s over de meiden van K3 en ontmoette ze zopas bij zijn thuis!

Jack Shore komt oorspronkelijk uit Jeruzalem maar woont ondertussen al een tijdje in Nederland. Bij zijn 400.000 volgers op TikTok is hij vooral bekend met zijn video’s waarin hij bekende Nederlandstalige songs beluistert en nadien analyseert. De populairste meidengroep van de lage landen, K3, passeerde al vaak de revue, maar nu kon Jack zijn idolen ook in het écht ontmoeten.

In zijn twee laatste TikTok zien we hoe Hanne, Marthe en Julia afzakten naar het huis van Jack in Nederland om samen enkele coole video’s op te nemen. Het resultaat is alleszins hartverwarmend!

Check ze hieronder:

TikTok in de ban van 'The Little Mermaid'-soundtrack

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 07:31

Sinds deze week kan je in de bioscoop gaan genieten van Disney's nieuwste live-action film 'The Little Mermaid'. Niet enkel in de bioscoop is de film een succes, ook op sociale media is de film overal! Op TikTok is zelfs de soundtrack serieus viraal aan het gaan.

Dat sociale media zoals TikTok en Instagram een film kunnen hypen, hoeven we je niet meer te vertellen. En ook met Disney's 'The Little Mermaid' is dat nu blijkbaar het geval. Nog voordat de film effectief in de zalen speelde, ging het nummer 'Vanessa's Trick' al viraal op sociale media.

In 'Vanessa's Trick' horen we Vanessa, het menselijke alter-ego van zeeheks Ursula, zingen met de stem van Ariel. En het is vooral het zwoele en venijnige karakter van die stem die TikTok helemaal wist in te pakken. Er is zelfs een video opgedoken waarin we hoofdrolspeelster Halle Bailey het nu al iconische nummer zien inzingen!

Check hieronder enkele coole TikToks en ontdek Disney's 'The Little Mermaid' nu in een bioscoop bij jou in de buurt!

Ontdek meer