Dit is de nieuwe cast van ‘Dertigers’

Dieter Blarinckx-05 mei 2022 om 06:07

Een hele hoop nieuwe gezichten in het nieuwe seizoen van ‘Dertigers’! VRT maakte via een persbericht de gloednieuwe cast bekend voor het nieuwe seizoen van de populaire serie.

De opnames van het nieuwe seizoen starten later deze maand, met een volledig nieuwe vriendengroep op een nieuwe locatie.

“Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Al die zondagnamiddagen, kampen, nachtspelen, droppings en mosselfeesten creëerden een bijzonder sterke band. Ze hebben samen gelachen, geweend, gevochten, geplaagd, getroost en soms zelfs gekust. Ze kennen elkaar door en door. De Chiro was een familie en dat zijn de vrienden nog steeds”, klinkt het in de beschrijving van de nieuwe cast.

Het nieuwe seizoen speelt zich af in de Groene Gordel rond Brussel, Vlaams-Brabant.

De hoofdrollen worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

‘Dertigers’ zal dit najaar te zien zijn bij VRT.

Beeld: VRT

Eerste dubbele ontmaskering is een feit in 'The Masked Singer'

Karen Luiken-26 oktober 2024 om 06:14

Niet één maar twee figuren zijn vrijdagavond ontmaskerd in ‘The Masked Singer’. In het pak van Eekhoorn zat Wout Van Aert. En wie verschool zich achter het Dame Blanche-masker? Dat was niemand minder dan Zita Wauters!

De eerste kop rolde al in de eerste vijf minuten van de show. Wout Van Aert bleek schuil te gaan in het Eekhoornpak. “Het is echt iets dat ik nooit ga vergeten. Ik ben dankbaar dat ik dit heb kunnen meemaken”, klonk het na zijn ontmaskering.

En ook Zita beleefde ondanks wat onzekerheden - ze kampte met stemproblemen - een mooi avontuur. “Mijn papa is één van de grootste zangers in Vlaanderen en mensen verwachten altijd dat ik ook super goed kan zingen”, reageert ze in Behind The Mask. “Er is een lat gelegd en je moet het maar doen. Dit - met een masker op - is de enige manier om te kunnen zingen zonder dat mensen op voorhand een oordeel klaar hebben. Hier kon ik mezelf zijn en doen wat ik wou. Maar alles wat ik wou doen, kon ik niet aan. Het was heel moeilijk om dat los te laten.”

Tieners en bekende ouders gaan strijd aan in 'Ver Van Huis'

Chelsy Vanlerberghe-25 oktober 2024 om 13:23

Vanaf 12 november gaan vier bekende Vlaamse gezichten met hun zoon of -dochter de uitdaging van hun leven aan in het gloednieuwe VTM-programma 'Ver Van Huis'. . Ze worden gedropt op een onbekende plek in Europa. Hun missie? Binnen tien dagen veilig terug in België raken – en dat zo snel mogelijk!

Zonder geld, zonder eten en zonder smartphone, worden ze gedropt op een onbekende plek in Europa. Hun missie? Binnen tien dagen veilig terug in België raken – en dat zo snel mogelijk!

De terugtocht is opgedeeld in zes etappes met checkpoints verspreid over heel Europa. Elk duo moet bij elk checkpoint zo snel mogelijk inchecken, want elke seconde telt! Hoe sneller ze zijn, hoe meer punten ze verzamelen voor de grote finale-etappe op dag tien. Maar zonder geld, vervoer of gsm betekent dat héél creatief zijn. Liften, overnachten bij locals, zelf eten regelen, en vooral: vertrouwen op elkaar en de hulp van vreemden.

Dit zijn de duo’s die de uitdaging aangaan:

  • Marc Coucke & dochter Chloé (20): Marc, de bekende ondernemer, waagt zich samen met dochter Chloé aan een avontuur buiten hun comfortzone. Ze kijken ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en willen vooral ontdekken hoe ze als team samenwerken.
  • Bruno Vanden Broecke & zoon Sam (19): Acteur Bruno en zijn zoon Sam zien de reis als een soort ‘vriendentrip’ waarop ze samen mooie momenten kunnen beleven. Sam hoopt op diepe gesprekken en een echte “La vida loca”-vibe.
  • Véronique De Kock & zoon Sébastien (19): Véronique is enthousiast om quality time door te brengen met haar zoon voor hij het nest verlaat, al heeft ze nog nooit in haar leven gelift. Ondanks de stress en onzekerheid gelooft ze dat ze dit avontuur samen aankunnen.
  • Francesco Planckaert & dochter Noa (16): Francesco en Noa beschouwen de uitdaging als een unieke kans om dichter bij elkaar te komen. Noa maakt haar eerste vliegreis ooit en krijgt zo al een voorproefje van een mogelijke wereldreis later.

Het programma is te zien vanaf 12 november om 20u40 bij VTM.

Ontdek meer