'The Simpsons'-artiest Bill Morrison komt naar FACTS

Karen Luiken-18 augustus 2021 om 14:48

Goed nieuws voor fans van FACTS. Hét evenement voor liefhebbers van comics, anime, cosplay, sciencefiction, videogames, bordspellen, fantasierijke films en tv-series komt er weer aan. In het weekend van 7 november komen verschillende grote namen naar België om kennis te maken met alle bezoekers. Eén van de gasten die je sowieso mag verwachten, is Bill Morrison.

Bill Morrison is de artiest die bekendstaat om zijn creaties voor verschillende grote projecten. Hij begon zijn carrière met het schilderen van filmposters voor onder andere ‘The Little Mermaid’, ‘Bambi’ en ‘The Jungle Book’. Inmiddels zie je zijn werk overal voorbij komen. Hij schreef én tekende dingen voor ‘The Simpsons’ en was daarnaast de art-director van ‘Futurama’.

Het mega-talent is zowel op 6 als op 7 november aanwezig bij FACTS in Flanders Expo Gent. Daar is hij beschikbaar voor het maken van schetsen en het voeren van interessante gesprekken. Kaartjes voor het evenement koop je hier.

'Cobra Kai'-sterren komen naar FACTS

Karen Luiken-09 januari 2022 om 15:56

Geweldig nieuws voor fans van ‘Cobra Kai’. Twee sterren uit de populaire Netflix-serie komen binnenkort naar ons land. Hawk en Tory zullen begin april te vinden zijn op FACTS!

Hawk en Tory luisteren in het echte leven naar de namen Jacob Bertrand en Peyton List. De twee acteurs bevinden zich normaal gesproken aan de andere kant van de oceaan, maar komen in de lente naar ons Belgenlandje gevlogen om FACTS bij te wonen. In de Flanders Expo Gent gaan ze op de foto met fans, delen ze handtekeningen uit, beantwoorden ze vragen en nemen ze deel aan panelsessies.

FACTS vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april. Het evenement is een plek waar films, series en games tot leven komen. Je kunt er terecht voor spelletjes, cosplay, superhelden, anime en allerlei grote fenomenen uit de popcultuur. Kaartjes koop je hier.

LEGO bezorgt magisch lichtspektakel aan Koningin Paola Kinderziekenhuis

Lola Obasuyi Van Acker-28 december 2021 om 07:30

LEGO wil er voor zorgen dat elk kind de kans krijgt om te spelen met hun speelgoed, vooral tijdens de feestdagen. Daarom schenken ze met #BuildToGive 1,5 miljoen LEGO sets weg in 29 verschillende landen en iedereen kan zijn steentje bijdragen op deze manier: neem wat LEGO blokken die je nog thuis hebt liggen, bouw hiermee een ster, neem een foto en plaats deze op Instagram met de hashtag #BuildToGive. Voor elke ster die wordt gedeeld, zal LEGO een set schenken, ergens ter wereld, aan een kindje dat het moeilijker geeft.

De campagne ging van start op 4 december en loopt nog tot 31 januari. Check dus snel eens op zolder of je nog paar LEGO stenen hebt liggen en bouwen maar!

Lichtshow

België is het enige land dat vanavond een uniek lichtspektakel organiseert. Dit is nog nooit eerder gezien in ons land. Vanavond, op 28 december, zal er de show te zien voor alle kindjes die uit hun raam zullen kijken vanuit het Koningin Paola Kinderziekenhuis. Met 200 drones zullen ze de sterrenhemel laten dansen, prachtige beelden gegarandeerd! En om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de show, wordt het vanavond uitgezonden via Facebook Live.

Ontdek meer