Zien: de meest opvallende acts van Eurovisiesongfestival 2022

Amber Schepers-04 mei 2022 om 14:00

Nog minder dan een week te gaan en het is zover. Van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 mei gaat het Eurovisiesongfestival 2022 van start in Turijn. De 66ste editie van het Songfestival gaat dit jaar door op Italiaanse bodem, nadat de jonge band Måneskin vorig jaar het festival in Nederland won met hun lied ‘Zitti e buoni’. Ook dit jaar zijn er weer opvallend veel jonge artiesten die hun land vertegenwoordigen.

Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door de 21-jarige Jérémie Makiese, die met zijn lied 'Miss You' op donderdag 12 mei de halve finale zal proberen halen. Net als ons land stuurt ook Nederland een jonge artiest het podium op. Stien den Hollander (21), bekend onder haar artiestennaam S10, zal met haar lied 'De Diepte' het avontuur aangaan. Naast België en Nederland is er nog veel jong talent aanwezig tijdens het Eurovisiesongfestival.

Bekijk hier de meest opvallende en jonge kandidaten!

Een van de meest opvallende jonge inzendingen is die van Australië. Zij sturen Sheldon Riley (23) met 'Not The Same'.

Ook Malta stuurt met Emma Muscat (22) en haar lied 'I Am Who I Am' jong geweld naar Italië.

Noorwegen pakt het iets anders aan, zij gaan voor een van de meest bizarre inzendingen van dit jaar. Met hun lied 'Give That Wolf A Banana' trekt Subwoolfer alle aandacht.

Ook San Marino kiest voor een opvallende act van Achille Lauro met 'Stripper'.

De grootste kanshebber voor de winst dit jaar is Oekraïne met 'Stefania' van Kalush Orchestra.

Het Verenigd Koninkrijk kiest dan weer voor TikTok-ster Sam Ryder met zijn nummer 'SPACE MAN'.

Nieuw album Harry Styles is eindelijk gelanceerd

Karen Luiken-20 mei 2022 om 06:30

Een grote dag is aangebroken voor fans van Harry Styles. De zanger heeft zijn langverwachte album ‘Harry’s House’ vandaag gelanceerd.

De plaat is Harry’s derde soloalbum en is de opvolger van ‘Fine Line’ uit 2019. Er staan in het totaal dertien nummers op, waarvan de al eerder uitgebrachte song ‘As It Was’ er één van is.

Een ander liedje heet ‘Daylight’. Daarover gaat het gerucht dat het over Taylor Swift zou gaan, maar Harry ontkent noch bevestigt dat. “Het gaat over een relatie waarin mijn liefde niet werd beantwoord”, aldus de zanger in The Howard Stern Show. “Maar ik ga je niet vertellen over wie het gaat.”

Harry omschreef zijn nieuwe album eerder al als ‘intiem’. “Het klinkt als het grootste en leukste album, maar het is verreweg het meest intieme."

Zien: Michael Amani & Jonatan Medart lanceren track 'Wajow'

Dieter Blarinckx-18 mei 2022 om 17:53

DJ Michael Amani en TikTokker/content creator Jonatan Medart hebben samen een nieuwe vette track gedropt!

De twee werkten eerder al samen, zo'n jaar geleden, voor 'Het 2021 Lied', dat ook op veel positieve reacties kon rekenen.

'Wajow", hun gloednieuwe collab, werd woensdagmiddag gedropt op YouTube, mét videoclip die geshoot werd in de Smile Safari. Qua vibe kan je het vergelijken met een propere versie van 'Drank & Drugs'.

Beluister 'm hieronder:

Ontdek meer