Zien: de meest opvallende acts van Eurovisiesongfestival 2022

Amber Schepers-04 mei 2022 om 14:00

Nog minder dan een week te gaan en het is zover. Van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 mei gaat het Eurovisiesongfestival 2022 van start in Turijn. De 66ste editie van het Songfestival gaat dit jaar door op Italiaanse bodem, nadat de jonge band Måneskin vorig jaar het festival in Nederland won met hun lied ‘Zitti e buoni’. Ook dit jaar zijn er weer opvallend veel jonge artiesten die hun land vertegenwoordigen.

Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door de 21-jarige Jérémie Makiese, die met zijn lied 'Miss You' op donderdag 12 mei de halve finale zal proberen halen. Net als ons land stuurt ook Nederland een jonge artiest het podium op. Stien den Hollander (21), bekend onder haar artiestennaam S10, zal met haar lied 'De Diepte' het avontuur aangaan. Naast België en Nederland is er nog veel jong talent aanwezig tijdens het Eurovisiesongfestival.

Bekijk hier de meest opvallende en jonge kandidaten!

Een van de meest opvallende jonge inzendingen is die van Australië. Zij sturen Sheldon Riley (23) met 'Not The Same'.

Ook Malta stuurt met Emma Muscat (22) en haar lied 'I Am Who I Am' jong geweld naar Italië.

Noorwegen pakt het iets anders aan, zij gaan voor een van de meest bizarre inzendingen van dit jaar. Met hun lied 'Give That Wolf A Banana' trekt Subwoolfer alle aandacht.

Ook San Marino kiest voor een opvallende act van Achille Lauro met 'Stripper'.

De grootste kanshebber voor de winst dit jaar is Oekraïne met 'Stefania' van Kalush Orchestra.

Het Verenigd Koninkrijk kiest dan weer voor TikTok-ster Sam Ryder met zijn nummer 'SPACE MAN'.

Dimitri Vegas en Like Mike stoppen met shows in Sportpaleis

Dieter Blarinckx-28 september 2022 om 11:21

Al sinds 2013 zetten Dimitri Vegas en Like Mike het Antwerpse Sportpaleis geregeld in vuur en vlam met hun zotte shows, maar daar komt na dit jaar een einde aan. Op 16 en 17 december brengen ze er hun laatste shows.

“We gaan alles uit de kast halen om Antwerpen op zijn grondvesten te doen daveren”, klinkt het in een persbericht dat ’s werelds bekendste dj-duo uitstuurde. Hun geplande shows op vrijdag 16 en zaterdag 17 december gaan gewoon door, maar zullen dus effectief de laatste shows zijn in het Antwerpse Sportpaleis.

Tickets zijn nu alvast te koop via de website van Live Nation. Meer info kan je hier vinden.

Harry Styles breekt record met 'As It Was'

Karen Luiken-28 september 2022 om 06:24

Harry Styles heeft een record gebroken met ‘As It Was’. Het nummer staat al vijftien weken bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 en dat heeft geen enkele andere Britse artiest ooit voor elkaar gekregen. Dat meldt BBC.

Voorheen stond het Britse record op naam van Mark Ronson en Elton John. Hun hits, Uptown Funk van Mark en Candle in the Wind van Elton, stonden elk veertien weken op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

‘As It Was’ van Harry staat er nu al vijftien weken en is daarmee de op drie na langstlopende nummer één in de geschiedenis van de lijst, plus de langste van één artiest. ‘Old Town Road’ van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus heeft het record van negentien weken. Daarna volgen ‘Despacito’ van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber, en ‘One Sweet Day’ van Mariah Carey en Boyz II Men met een looptijd van zestien weken.

Ontdek meer