Nachtclub FUBAR komt naar Veldstraat in Gent

Amber Schepers-04 mei 2022 om 11:30

Goed nieuws voor feestgangers, want in het voormalig gebouw van de FNAC-winkel in de Veldstraat in Gent zal er binnenkort een nieuwe nachtclub de deuren openen. Het terugkerend pop-upconcept FUBAR zal tijdens de Gentse Feesten iedereen opnieuw verwelkomen, pal in het midden van de winkelstraat.

Het oude FNAC-gebouw in de winkelstraat van Gent staat al drie jaar leeg, maar daar komt nu verandering in. Dit jaar zal het gebouw in functie staan van de pop-up nachtclub 'FUBAR'. De eerste feestnachten van de club zullen van 15 tot en met 25 juli doorgaan, wanneer ook de Gentse Feesten plaatsvinden.

En er is meer, want na de Gentse Feesten is het nog niet afgelopen. Volgens de uitbater zal de nachtclub in augustus opnieuw open gaan en tot minstens eind november of eind december kunnen feestgangers er hun dansbenen nog losschudden.

De uitbaters van de nachtclub verzekeren dat er geen overlast in de winkelstraat zal zijn. Zo zullen ze ervoor zorgen dat ze ten laatste om zes uur de deuren sluiten. "We maken het nooit bonter dan zes uur 's ochtends. We beloven dat de feestneuzen naar huis zijn als de shoppers arriveren", klinkt het.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer