Nachtclub FUBAR komt naar Veldstraat in Gent

Amber Schepers-04 mei 2022 om 11:30

Goed nieuws voor feestgangers, want in het voormalig gebouw van de FNAC-winkel in de Veldstraat in Gent zal er binnenkort een nieuwe nachtclub de deuren openen. Het terugkerend pop-upconcept FUBAR zal tijdens de Gentse Feesten iedereen opnieuw verwelkomen, pal in het midden van de winkelstraat.

Het oude FNAC-gebouw in de winkelstraat van Gent staat al drie jaar leeg, maar daar komt nu verandering in. Dit jaar zal het gebouw in functie staan van de pop-up nachtclub 'FUBAR'. De eerste feestnachten van de club zullen van 15 tot en met 25 juli doorgaan, wanneer ook de Gentse Feesten plaatsvinden.

En er is meer, want na de Gentse Feesten is het nog niet afgelopen. Volgens de uitbater zal de nachtclub in augustus opnieuw open gaan en tot minstens eind november of eind december kunnen feestgangers er hun dansbenen nog losschudden.

De uitbaters van de nachtclub verzekeren dat er geen overlast in de winkelstraat zal zijn. Zo zullen ze ervoor zorgen dat ze ten laatste om zes uur de deuren sluiten. "We maken het nooit bonter dan zes uur 's ochtends. We beloven dat de feestneuzen naar huis zijn als de shoppers arriveren", klinkt het.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer