Dit is de perfecte penislengte voor een orgasme

Karen Luiken-18 augustus 2021 om 06:48

Size doesn’t matter, dat is wat ze vaak zeggen over mannen en hun penissen. In principe doet de grootte er inderdaad niet toe als je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Maar hebben we het over het creëren van zoveel mogelijk vrouwelijke orgasmes? Dan is de lengte van een mannelijk geslachtsdeel duidelijk wél van belang. Onderzoek heeft uitgewezen welke penisgrootte vrouwen het vaakst een orgasme geeft.

Voor de studie, uitgevoerd door Big One Dating, zijn in het totaal 4.761 vrouwen ondervraagd. Ze kregen vragen over de penisgrootte van hun sekspartner en of ze tijdens de laatste keer dat ze gemeenschap hadden een orgasme kregen via penetratie. Na het verzamelen van een flinke hoeveelheid gegevens kwamen de onderzoekers er uiteindelijk achter dat de beste penisgrootte om vrouwen een climax te laten bereiken, 20 centimeter is.

Bij mannen met een grotere penis, neem 28 centimeter, zit het orgasmepercentage op 30 procent. Hetzelfde geldt voor mannen met jongeheren van 10 centimeter. Maar, zo stelt Big One: “Zelfs bij 8 centimeter heeft een kwart van de vrouwen een orgasme. Bij een penis van 3 centimeter gaat het om een percentage van 10.”


(Photo by Charles Deluvio on Unsplash)

Single? Nee, 'boy sober'

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 12:52

Vergeet Tournée Minerale en Dry January: hello 'boy sober'. Singles willen afkicken van daten. Ze nemen een jaar lang een break van jongens.

Hook-ups, fuckbuddies, situationships, prela's en scharrels: TikTok is voor velen het go-to platform om het over je datingleven te hebben. Sommige singles hebben besloten het over een andere boeg te gooien en nemen voor een tijdje afscheid van het daten. Ze gaan 'boy sober'.

Comedian Hope Woodard, heeft de term bedacht en stelde ook een lijst met regels op: geen dating-apps, geen dates, geen exen en geen hook-ups. "Celibatair klinkt niet cool," zei ze op TikTok over haar besluit geen romantische avonturen meer te beleven. "Ik zei altijd dat ik vrijgezel was, maar ik had eigenlijk altijd wel een soort situationship. Eigenlijk ben je niet écht single als iemand constant in je hoofd zit."

Heel wat singles scharen zich achter het idee, terwijl anderen bang zijn dat ze de uitdaging niet aankunnen. "Ik noteer het, maar ik beloof niks," reageerde iemand.

Jongeren hebben meer seks dan vorig jaar

Chelsy Vanlerberghe-05 maart 2024 om 09:16

Uit een onderzoek van datingsite eHarmony blijkt dat jongeren 36% meer seks hebben dan een jaar geleden.

Volgens het onderzoek heeft 20% van de respondenten dagelijks seks, meer dan welke andere generatie ook.

Dat komt als een verrassing, want een jaar geleden werd er gesproken over een ‘sex recession’: Gen Z zou amper of geen seks hebben. Gelukkig blijkt die recessie nu voorbij.

Dat komt volgens research omdat jongeren zich zelfverzekerder voelen en prioriteit geven aan mentaal welzijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat respondenten aangeven een beter seksleven te hebben sinds ze in therapie gaan.

Als je zelf ontevreden bent over je seksleven, kan het dus handig zijn een psycholoog op speed dial te hebben.