Regisseur ziet nieuwe 'Spider-Man' met Tobey Maguire wel zitten

Karen Luiken-02 mei 2022 om 14:32

Tobey Maguire was te zien in de allereerste ‘Spider-Man’ en speelde daarna nog twee keer de hoofdrol in de superheldenfilm. Bestaat er een kans dat de acteur terugkeert voor een vierde titel? Wel als het aan regisseur Sam Raimi ligt.

De eerste ‘Spider-Man’ met Tobey dateert alweer van 2002. In 2004 kwam hij terug voor een vervolg en in 2007 deed hij hetzelfde voor een derde film in de reeks. Daarna werd zijn superheldenstokje overgenomen door Andrew Garfield en inmiddels is Tom Holland al een tijdje verantwoordelijk voor de hoofdrol.

Alle heren zijn inmiddels te zien in ‘No Way Home’, maar de hoofdrol ligt nog steeds bij Tom Holland. Toch is het niet zeker dat het zo zal blijven. Als er een goed verhaal zou zijn, mag Tobey volgens regisseur Sam Raimi namelijk best een comeback maken.

“De vraag is of Tobey het wil doen”, zegt de regisseur. “Is er een emotionele boog voor hem? Is er een groot conflict voor zijn personage? En een waardige schurk die bij hem past? Er zijn veel vragen die beantwoord moeten worden, maar als dat lukt, zou ik graag nog een film met hem doen.”

Toch geen vervolg van ‘The Holiday’

Karen Luiken-07 december 2022 om 06:23

Helaas. Het nieuws dat gisteren het beste nieuws van de dag leek te zijn, blijkt niet te kloppen. Ondanks de eerdere geruchten komt er géén vervolg op de kerstfilm ‘The Holiday’.

Het was gisteren een van de headliners: ‘The Holiday’ krijgt een sequel. De vier hoofdrolspelers Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law en Jack Black zouden allemaal een comeback maken. De opnames moesten volgend jaar starten.

Maar nu blijkt dus dat er helemaal geen opnames komen. Kate Winslet heeft in een gesprek met People gezegd dat de geruchten niet kloppen. “Ik hoor hier nu voor het eerst over”, is haar reactie. “Niemand die betrokken was bij de eerste film, heeft het over dit vervolg gehad.”

En ook regisseur Nancy Meyers ontkent alles. “Ik krijg hier heel veel berichtjes over”, schrijft ze op Instagram. “Het spijt me, maar de geruchten kloppen niet.”

Kerstfilm 'The Holiday' krijgt een vervolg

Karen Luiken-06 december 2022 om 07:19

Wie kent ‘m niet: ‘The Holiday’, een van de meest klassieke kerstfilms ooit. De titel verscheen zeventien jaar geleden en maakt nu – eindelijk – een comeback. The Sun meldt dat er een sequel in de maak is.

‘The Holiday’ gaat over twee liefdesverhalen die door elkaar lopen. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black spelen de hoofdrollen. Volgens een bron zijn ‘de belangrijkste talenten allemaal aanwezig bij het vervolg’.

“Het plan is om volgend jaar te beginnen met filmen. De opnames zullen voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en Europa plaatsvinden”, aldus een insider. “Het wordt grappig, aangrijpend en hartverwarmend. Precies wat iedereen wil voor kerstmis.”

Ontdek meer