Ex-zangcoach Studio 100 onder vuur door grensoverschrijdend gedrag

Dieter Blarinckx-01 mei 2022 om 08:31

In 2018 stopte de samenwerking tussen Studio 100 en de oprichter van het Studio 100-koor nadat boven water kwam dat hij al verschillende keren beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij zou in de toekomst niet meer mogen samenwerken met minderjarigen, maar daar hield hij zich blijkbaar niet aan.

De dader, een man van 46, zou tijdens zijn carrière bij Studio 100 verschillende minderjarige meisjes benaderd hebben met flirterige berichtjes. Met één meisje had hij zelfs seks:

“Ik heb het ondergaan als een pop en ben nadien naar huis vertrokken”, klinkt het bij inmiddels 28-jarige slachtoffer.

“Op 8 januari 2018 werd bij Studio 100 voor het eerst melding gemaakt van grensoverschrijdend gedrag dat ettelijke jaren voordien werd gepleegd door een medewerker van het koor. Omdat Studio 100 een absolute nultolerantie hanteert tegenover elke vorm van grensoverschrijdend gedrag, werd meteen na de melding een intern onderzoek gevoerd. Dit leidde ertoe dat de betrokken medewerker het bedrijf acht werkdagen later met onmiddellijke ingang het bedrijf moest verlaten. Op initiatief van Studio 100 werd met de betrokken medewerker een contract afgesloten waarbij deze laatste zich ertoe verbindt om levenslang geen enkele vergelijkbare functie uit te oefenen bij derden. Ons bedrijf heeft iedereen die mogelijk slachtoffer was aangeboden om in alle anonimiteit contact op te nemen met meester Christine Mussche, om te bekijken welke stappen voor hen noodzakelijk waren. Omwille van de privacy van de betrokken slachtoffers kan Studio 100 geen verdere verklaringen geven”, klinkt het in het statement van Studio 100.

Maar toch zou de coach zich dus niet aan de afspraken gehouden hebben. Zo was hij tot voor kort in dienst bij The Singing Factory, die o.a. musicals produceren:

“We hebben overleg gehouden met ons bestuur. We hebben overlegd en besloten om de samenwerking onmiddellijk stop te zetten om alles in alle sereniteit te laten verlopen. We willen benadrukken dat die betrokken persoon bij ons nooit alleen was met kinderen of er geen werksituatie was met kinderen. Dat is belangrijk. We gaan op zoek naar een nieuwe componist voor onze producties”, klinkt het bij hen.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer