Ex-zangcoach Studio 100 onder vuur door grensoverschrijdend gedrag

Dieter Blarinckx-01 mei 2022 om 08:31

In 2018 stopte de samenwerking tussen Studio 100 en de oprichter van het Studio 100-koor nadat boven water kwam dat hij al verschillende keren beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij zou in de toekomst niet meer mogen samenwerken met minderjarigen, maar daar hield hij zich blijkbaar niet aan.

De dader, een man van 46, zou tijdens zijn carrière bij Studio 100 verschillende minderjarige meisjes benaderd hebben met flirterige berichtjes. Met één meisje had hij zelfs seks:

“Ik heb het ondergaan als een pop en ben nadien naar huis vertrokken”, klinkt het bij inmiddels 28-jarige slachtoffer.

“Op 8 januari 2018 werd bij Studio 100 voor het eerst melding gemaakt van grensoverschrijdend gedrag dat ettelijke jaren voordien werd gepleegd door een medewerker van het koor. Omdat Studio 100 een absolute nultolerantie hanteert tegenover elke vorm van grensoverschrijdend gedrag, werd meteen na de melding een intern onderzoek gevoerd. Dit leidde ertoe dat de betrokken medewerker het bedrijf acht werkdagen later met onmiddellijke ingang het bedrijf moest verlaten. Op initiatief van Studio 100 werd met de betrokken medewerker een contract afgesloten waarbij deze laatste zich ertoe verbindt om levenslang geen enkele vergelijkbare functie uit te oefenen bij derden. Ons bedrijf heeft iedereen die mogelijk slachtoffer was aangeboden om in alle anonimiteit contact op te nemen met meester Christine Mussche, om te bekijken welke stappen voor hen noodzakelijk waren. Omwille van de privacy van de betrokken slachtoffers kan Studio 100 geen verdere verklaringen geven”, klinkt het in het statement van Studio 100.

Maar toch zou de coach zich dus niet aan de afspraken gehouden hebben. Zo was hij tot voor kort in dienst bij The Singing Factory, die o.a. musicals produceren:

“We hebben overleg gehouden met ons bestuur. We hebben overlegd en besloten om de samenwerking onmiddellijk stop te zetten om alles in alle sereniteit te laten verlopen. We willen benadrukken dat die betrokken persoon bij ons nooit alleen was met kinderen of er geen werksituatie was met kinderen. Dat is belangrijk. We gaan op zoek naar een nieuwe componist voor onze producties”, klinkt het bij hen.

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer