Zot: dit koppel heeft 12 kinderen met letters A, E, L en X

Dieter Blarinckx-01 mei 2022 om 08:21

Het West-Vlaamse dorpje Staden staat momenteel in de spotlights door het koppel Gwenny en Marino. Zij verwelkomden zopas hun twaalfde kindje met de letters A, E, L en X in de naam. Het kindje werd Laex genoemd.

"Er waren nog wel een paar combinaties over met die 4 letters, maar de keuze was voor ons niet moeilijk. We hebben altijd al aan die naam gedacht. En de naam moet toch juist ook iets moois zijn voor onze kinderen”, klinkt het bij het koppel in een interview met Het Nieuwsblad.

Laex is dus de twaalfde in het rijtje Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax en Alxe.

"Ze waren erg nieuwsgierig en vooral ongeduldig om haar te zien. Maar ze zijn o zo trots op hun jongste zusje. De bevalling zelf is ook helemaal vlot verlopen, in enkele uren tijd was Laex helemaal gezond en wel op de wereld gekomen. Soms is het wel wat druk. Maar onze oudste Alex wordt 15 en die helpt ons ook veel. Iedereen draagt natuurlijk zijn kleine steentje bij in het huishouden, zoals overal waarschijnlijk. We hebben altijd zelf gezegd dat 12 het maximum is, dus voor ons stopt het ook hier", lacht Gwenny.

Foto: kw.be

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer