Poppy Playtime: Chapter 2 krijgt enge eerste trailer

Nico De Greef-30 april 2022 om 18:00

Ontwikkelaar MOB Games heeft aangekondigd dat het tweede hoofdstuk van het indie-horrorspel 'Poppy Playtime' er snel aankomt.

In oktober van vorig jaar werd de wereld verrast met een parel van een horrorspel die niemand zag aankomen: Poppy Playtime. In het spel verken je een verlaten speelgoedfabriek genaamd Playtime Co. waarvan het personeel spoorloos is geraakt en je puzzels moet oplossen en videotapes bekijken om uit te zoeken wat er in hemelsnaam gebeurd is in de fabriek. Al snel kom je erachter dat je niet alleen bent en dat wraaklustig speelgoed het op je leven heeft gemunt.

Dankzij de vele mond-aan-mond reclame en streamers die de game aan hun kijkers lieten zien, groeide het spel in no time uit tot een wereldwijde grote hit en dat heeft zo zijn vruchten afgewerpt. Want de game krijgt een tweede hoofdstuk!

Dat nieuwe hoofdstuk zal volgens ontwikkelaar MOB Games maar liefst drie keer zo lang duren als het eerste deel en ook tal van nieuwigheden met zich meebrengen. Zo krijgen spelers in dit nieuwe deel onder meer een splinternieuwe mechanische hand die als grijphaak kan dienen om nog nooit eerder geziene delen van de speelgoedfabriek te verkennen. En zul je ook kennismaken met een nieuw 'speelmaatje' waar je beslist nachtmerrie's aan zal overhouden...

Chapter 2 van Poppy Playtime lanceert op 5 mei voor PC en mobiel. In afwachting kun je hieronder alvast de eerste teaser bekijken.

Elden Ring voegt PvP-arena's toe aan de game

Nico De Greef-07 december 2022 om 11:34

Bandai Namco Entertainment en FromSoftware rollen vandaag een verrassende update uit die nieuwe PvP-gerelateerde content aan de game toevoegt.

Sinds lancering van de game in februari dit jaar vragen gamers zich massaal af waarvoor de gigantische arena's, die verspreid liggen over de wereldmap, voor dienen. Spelers konden ze niet betreden en ook ontwikkelaar FromSoftware hield de lippen stijf op elkaar.

Dat is niet langer het geval na update 1.08, die eindelijk de functie van deze mysterieuze arena's heeft onthuld: vanaf vandaag kunnen competitieve spelers namelijk de arena's bezoeken om er de strijd met elkaar aan te gaan in PvP-duels, free-for-all's of epische teamgevechten.

In totaal zijn er drie arena's, elk met een unieke set regels. Zo kunnen Tarnished in het Limgrave Colosseum deelnemen aan gevechten die gebonden zijn aan een tijdslimiet en waar het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren. In deze modus kunnen spelers bovendien oneindig blijven respawnen.

In het Royal Colosseum kunnen Tarnished dan weer deelnemen aan duels waarbij er tot de dood wordt gestreden. Spelers krijgen met andere woorden dus maar één leven en kunnen niet meermaals respawnen.

Tot slot kunnen spelers in het Caelid Colosseum deelnemen aan alle bovenstaande modi met als extra dat ze in deze arena ook Spirit Ashes (geesten van verslagen vijanden) kunnen oproepen om hen bij te staan in de strijd.

'Elden Ring' is verkrijgbaar op PlayStation, Xbox en PC via Steam en werd onlangs genomineerd voor maar liefst 7 game awards, waaronder Game of the Year 2022.

'Hogwarts Legacy' dropt eerste soundtrack-nummer

Dieter Blarinckx-05 december 2022 om 19:23

Februari zal hoogstwaarschijnlijk een maand zijn waar veel Potterheads naar uitkijken. Want dan dropt namelijk de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En om fans al in de juiste sferen te brengen, werd een eerste soundtrack-nummer gedropt via sociale media.

Het nummer 'Overture to the Unwritten' bevat een 54-koppig orkest en koor met leden van de Universiteit van Utah, BYU, Salt Lake Symphony Orchestra, lokale studiomuzikanten en met gerenommeerde opname-artiesten Nicole Pinnell, Nicole Klossner, Ryan Shupe, Abe Kaelin, Bart Olson, John Knudsen en Dune Moss.

Zij brengen in primeur het eerste officiële soundtrack-nummer van de langverwachte en geanticipeerde fantasygame 'Hogwarts Legacy'. De game staat gepland voor een release op 10 februari en kan je nu alvast overal pre-orderen.

Kom alvast in de magische mood met de videoclip van het nummer:

Ontdek meer