Disney kondigt eigen 'The Sims' aan

Nico De Greef-27 april 2022 om 17:50

Ontwikkelaar Gameloft heeft in samenwerking met Disney en Pixar "Disney Dreamlight Valley" aangekondigd, een nieuw levenssimulatiespel à la The Sims waarin spelers een magisch leven kunnen leiden naast iconische Disney -en Pixar-personages. Het spel is free-to-play en komt uit ergens in de loop van 2023 op PlayStation, Xbox, PC en Nintendo Switch.

Het spel speelt zich af in een droomwereld waarin de helden en schurken bekend uit de talloze Disney -en Pixar-films in harmonie samenleven. Tot op een dag een mysterieuze plaag bekend als 'The Forgetting' het land in duisternis bedekt en alle herinneringen aan deze ooit zo magische plek doet vergeten. Aan jou de taak om de magie terug te brengen naar Dreamlight Valley!

Om de duisternis te verdrijven zul je de verschillende rijken bekend uit de Disney -en Pixar-films verkennen en allerlei geliefde personages, uit onder meer De Kleine Zeemeermin, Frozen, Toy Story en Wall-E, ontmoeten wiens verloren herinneringen je moet helpen herstellen door diverse quests en puzzels op te lossen en deel te nemen aan activiteiten. Tegelijkertijd probeer je ook het mysterie rond 'The Forgetting' te ontrafelen.

Disney Dreamlight Valley is een simulatiespel waarin je je eigen aangepaste avontuur kan beleven. Dit betekent dat je, net zoals in The Sims, ook je eigen huis zal kunnen bouwen en decoreren, maar ook je personage kan uitdossen met honderden verschillende outfits waaronder prinsessenjurken en streetwear. Daarnaast bevat het spel zelfs een optie om ook je eigen kleding te ontwerpen.

Hoewel de game pas in 2023 verschijnt, kunnen de meest die-hards fans 'm komende zomer al in early access spelen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de Founder's Pack DLC (alle platformen) aanschaffen of beschikken over een Xbox Game Pass-lidmaatschap.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer van Disney Dreamlight Valley:

1
2
3
4
5

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer