Zo zouden de 'Encanto'-figuren er in real life uitzien

Karen Luiken-27 april 2022 om 08:20

Wat als de figuren uit 'Encanto' echte mensen zouden zijn? Hoe zouden de leden van de Madrigal-familie er dan uitzien? Artiest Hidreley Leli Dião nam de proef op de som en maakte levensechte kunstwerken van de personages.

‘Encanto’ is een van de meest populaire Disney-animatiefilms ooit en vertelt het verhaal van de familie Madrigal en hun magische krachten. Mirabel, het hoofdpersonage, is het enige lid van de familie dat geen gift heeft gekregen. De film werd ontzettend goed ontvangen en werd geprezen voor zowel de liedjes als de fantastische beelden.

Elk personage uit de film heeft een unieke look, maar hoe zouden de figuren eruitzien als ze in real life zouden bestaan? Het antwoord is dankzij Hidreley Leli Dião eindelijk hier. De artiest maakte met behulp van Photoshop, FaceApp, Gradiente en Remini realistisch ogende portretten van onder anderen Mirabel, Bruno, Isabela en Julieta.

Spotify lanceert karaoke-functie

Karen Luiken-28 juni 2022 om 15:22- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify is bezig met het uitrollen van een geheel nieuwe karaokemodus. Oftewel: keihard meezingen met jouw favoriete klassiekers wordt vanaf nu mogelijk!

De functie kan geactiveerd worden terwijl je naar een nummer op een mobiel apparaat luistert. Doe je dat? Dan krijg je de songtekst van de track te zien en kun je via een ingebouwde microfoon meezingen. Spotify beoordeelt vervolgens je zangkwaliteiten met een score.

De karaoke-functie is alleen beschikbaar als je de meest recente versie van Spotify hebt gedownload. Done deal? Selecteer dan een liedje naar keuze en ga naar de lyrics-optie onderaan je scherm. Zodra de songtekst van het nummer wordt weergeven, kun je op de ‘sing’-knop drukken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Het goede nieuws is dat je geen premium Spotify-abonnee hoeft te zijn om de meezingfunctie te kunnen gebruiken. Het slechte nieuws is dat de nieuwe update nog niet bij alle gebruikers zichtbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Doen: de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen in Plopsaland!

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 20:50

Fan van Vlaanderens meest bekende voetbalploeg F.C. De Kampioenen? Noteer dan 8 tot en met 11 juli met stip aan in je agenda want dan vinden de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen plaats in de Plopsaparken!

"Kampioen zijn is plezant ⚽! Tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen ontmoet je jouw favoriete Kampioenen in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt én Plopsa Station Antwerp! Hou je gsm zeker bij de hand voor die ene unieke foto! Dat wordt een mooi plaatje, mijn gedacht!", klinkt het bij de aankondiging op sociale media.

Tussen 8 en 11 juli maken de pottenstampers van 'F.C. De Kampioenen' dus de Plopsaparken in Vlaanderen onveilig! Ontdek het hele programma (en de ticketverkoop) via de website van Plopsa!

Bekijk de aankondiging van Carmen en Pol hieronder:

Ontdek meer