Groot gebrek aan (betaalbare) studentenkamers

Karen Luiken-26 april 2022 om 06:11- Foto:

Photo by Yeo Khee on Unsplash

Het vinden van een kot wordt steeds lastiger voor studenten. Laat staan het vinden van een betaalbare studentenkamer. Reden genoeg voor de Vlaamse Vereniging van Studenten om aan de alarmbel te trekken. Dat meldt De Morgen.

Het gebrek aan studentenkamers wordt volgens de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) steeds erger en de prijzen van de koten die beschikbaar zijn, rijzen de pan uit. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt de Vlaamse Vereniging van Studenten. Ze doet verschillende voorstellen aan de Vlaamse regering en vraagt onder meer om het ombouwen van lege panden tot studentenkamers, de bouw van student villages buiten het centrum of een Vlaams kotlabel.

“Het belangrijkste is dat er oplossingen komen”, zegt Julien De Wit, bestuurder sociale zaken voor VVS. “We kaarten dit probleem al jaren aan. Het is tijd dat er boter bij de vis komt.”

Monogamie mogelijk dit jaar?

Simon Smetryns-29 september 2022 om 13:56

We trokken met Clementine naar Students On Stage. Welk ludiek vak zouden de Antwerpse studenten willen geven en zijn ze klaar voor bigamie?

Don't Blow It: juicy studentenjob-verhalen

Simon Smetryns-27 september 2022 om 16:29

Hoe f*ck je jouw studentenjob op? In deze podcast krijg je vooral verhalen te horen hoe je je niet moet gedragen op jouw vakantiejob of bijbaantje. Deze week met Jael Ost, Jeroen Poels van Deltaworx, Ilias El Kostit en Kobe Peeters.

Ontdek meer