Balenciaga verkoopt 'versleten' trui voor ruim 1300 euro

Karen Luiken-16 augustus 2021 om 03:30

Kleren die versleten zijn gaan over het algemeen de prullenbak in. Toch is het tegenwoordig niet vreemd als je een gloednieuw kledingstuk koopt dat ‘expres’ kapot is. Neem bijvoorbeeld de inmiddels bekende jeans met scheuren en gaten; iedereen loopt ermee rond – vaak tot ongenoegen van opa’s of oma’s. Balenciaga doet er nu een schepje bovenop en komt met een item waarvan het lijkt dat-ie al flink wat jaartjes meegaat.

Het gaat om een trui met ronde hals. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het een kapot stuk stof is dat weggegooid kan worden. Maar niets is minder waar. De trui is ontworpen om er ‘versleten’ uit te zien. Want ja... dat is tegenwoordig de mode. En je betaalt er ook nog eens bakken met geld voor. Deze trui wordt verkocht voor een bedrag van – niet schrikken – ruim 1300 euro.

Op social media klinkt er vooral kritiek. “Ze hebben deze trui na 500 jaar opgegraven”, zegt iemand. Een ander vindt het vooral erg 'absurd en gênant'.

Hebben: heerlijke t-shirts van het Belgische merk FRIT

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 09:51

Ben jij helemaal zot van onze heerlijke Belgische frietjes en frituursnacks? Dan is dit nieuwe Belgische kledingmerk écht wel iets voor jou!

FRIT lanceert namelijk een hele collectie aan t-shirts met leuke verwijzingen naar onze frietcultuur. Denk aan een bakje friet met stoofvlees, bitterballen of zelfs een cheeseburger!

"FRIT is een Belgisch kledingmerk dat onze heerlijke frietcultuur viert. Zeg nu zelf, wie begint er niet te watertanden bij de gedachte van zoute, goudbruin gefrituurde stukjes aardappel omhuld met smeuïge mayonaise? FRIT is een Belgisch merk met Belgisch design en Belgische productie", klinkt het op hun website.

De shirts zijn telkens beschikbaar in verschillende kleuren en kosten zo'n 30 euro per stuk.

Meer info kan je hier vinden!

Hebben: NMBS lanceert T-shirts en sokken met eigen logo op

Nico De Greef-02 augustus 2022 om 19:26

De Belgische spoorwegenmaatschappij NMBS verkoopt vanaf nu ook eigen kleding (zogenaamde "fanwear") met daarop hun eigen logo. De NMBS treedt daarmee in de voetsporen van onder meer IKEA, Lidl, Albert Heijn en Zeeman die eerder ook al hippe kleding met hun eigen logo op de markt brachten.

Van sokken tot vissershoedjes: op de online webshop van Trainworld kun je deze zomer tijdelijk terecht voor kledingstukken en accessoires met daarop het bekende B-logo van de NMBS. "Ideal voor tijdens een festival, een bbq of dagje treinreizen", luidt de campagne. Ook T-shirts en sweaters met daarop het naambordje van meer dan 550 verschillende treinstations worden te koop aangeboden.

Wil jij de trotse bezitter worden van één van deze felbegeerde collector's items? Haast je dan snel, want de webshop zal na de zomer weer verdwijnen.

Foto: NMBS

1
2
3

Ontdek meer