Deze 7 vragen zou je moeten stellen tijdens eerste date

Karen Luiken-15 augustus 2021 om 12:30

Een eerste date is altijd spannend. Je wil een afspraakje met ongemakkelijke stiltes voorkomen en hoopt natuurlijk dat er een klik is. Bang dat je te weinig gespreksstof zal hebben? We hebben vast zeven vragen voor je die volgens een relatie-expert goed kunnen werken op een eerste date.

Als we James Thomas van Condoms.uk mogen geloven, zijn er een paar vragen die je kunnen helpen het gesprek op gang te brengen en de andere persoon beter te leren kennen. In een gesprek met The Mirror komt hij met het volgende lijstje:

  1. Wat is je favoriete manier om te relaxen?
  2. Wat is de laatste serie die je gekeken hebt?
  3. Wat wil je nog leren in je leven?
  4. Heb je een bepaald gerecht dat je graag kookt?
  5. Als de wereld morgen zou eindigen, wat zou je dan nog doen?
  6. Wat is het beste wat jou deze week is overkomen?
  7. Wat is het meest vreemde ding dat je op internet hebt gekocht?

De ene vraag is wat serieuzer en geeft aan dat je echt geïnteresseerd bent in je date, de andere is grappig en zorgt voor wat luchtigheid. Is je afspraakje na het stellen van deze vragen nog steeds ruk? “Probeer dan niet in paniek te raken”, aldus de relatie-expert. “Als je geen klik voelt, is de kans groot dat de ander die ook niet voelt. Het is niet erg als je hier eerlijk over bent, maar ga nooit onaangekondigd weg. Als het drankje leeg is, vraag dan gewoon om de rekening en maak een einde aan de date.”

(Photo by kevin laminto on Unsplash)

Man overlijdt nadat hij 1,5 liter cola drinkt binnen 10 minuten

Karen Luiken-26 september 2021 om 08:00

Een man uit China is onlangs overleden nadat hij binnen tien minuten anderhalve liter Coca-Cola had gedronken. Hij nuttigde het drankje om af te koelen vanwege het warme weer. Dat meldt Daily Mail.

De man kwam er al snel achter dat het drinken van zo’n enorme hoeveelheid cola geen goed idee was. Hij kreeg last van een gezwollen maag en hevige buikpijn. Er zat voor hem niets anders op dan een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis.

Eenmaal daar werd duidelijk dat de man, die geen onderliggende gezondheidsproblemen had, kampte met een verhoogde hartslag, lage bloeddruk en snelle ademhaling. Uit scans bleek vervolgens dat hij een enorme hoeveelheid gas in zijn darmen en poortader had. Er is nog geprobeerd om het gas uit het spijsverteringsstelsel van de man te laten ontsnappen en zijn lichaamsfuncties te stabiliseren met medicijnen, maar dat mocht niet meer baten. Twaalf uur later kwamen artsen erachter dat de man ernstige leverschade had. Zijn toestand verslechterde en hij overleed achttien uur na de behandeling.

Hoewel doktoren denken dat het slachtoffer overleed door een gasophoping in zijn lichaam, is een Britse expert van mening dat het aan iets anders ligt. Hij denkt dat een bacteriële infectie, een bekend gevolg van een interne gasophoping, de man uiteindelijk fataal is geworden.

(Photo by Krisztian Matyas on Unsplash)

Hema verkoopt nu tompoezen voor honden

Karen Luiken-26 september 2021 om 06:00

Honden eten over het algemeen voornamelijk brokken. Sommige viervoeters hebben geluk en worden af en toe getrakteerd op een plakje kaas, worst of een stukje paté. Kan het voor jouw harige vriend niet gek genoeg zijn? Breng dan eens een bezoekje aan Hema. Daar verkopen ze nu tompoezen voor honden.

Of nou ja, da’s niet helemaal waar. Hema verkoopt een bakmix waar je zelf twee tompoezen mee kunt maken. Niet met bladerdeeg, room en een roze glazuur, maar met ingrediënten die goed zijn voor je hond. Zo is het de bedoeling dat je aan de bakmix dingen als appelmoes, wortel, banaan, lactosevrije Griekse yoghurt en roomkaas toevoegt. De ‘glazuur’ maak je met een paar druppels sap van rode biet, granaatappel, frambozen of cranberry’s.

De tompouce is bedoeld als tussendoortje en kan dus niet gezien worden als een vervangende maaltijd. Gelukkiger ga je je doggo waarschijnlijk niet maken.

Ontdek meer