Justin Bieber weer aangeklaagd omwille van plagiaat

Dieter Blarinckx-23 april 2022 om 09:20

De 28-jarige Justin Bieber is weeral aangeklaagd omwille van plagiaat. Deze keer gaat het om de song ’10.000 Hours’ samen met het duo Dan + Shay. Melomega, het bedrijf dat hem aanklaagt, beweert dat het té veel lijkt op de song ‘The First Time Baby Is A Holiday’ uit 1980.

“Het gaat hier om een onbeschaamd stoutmoedige diefstal. Je moet maar één keer luisteren naar ‘First Time’ en ‘10.000 Hours’ om de onmiskenbare gelijkenissen tussen de twee nummers op te merken”, klinkt het in het statement van Melomega.

“’10.000 Hours’ is niet alleen substantieel gelijkaardig aan ‘First Time’, maar de beklaagden hebben ook in detail het belangrijkste deel van het nummer gekopieerd, waaronder het refrein, de strofe en de ‘hook’. De gelijkenissen zijn zo treffend dat ‘10.000 Hours’ gewoon niet onafhankelijk gemaakt kan zijn.” Volgens Melomega gaat het in dit geval niet om 6 of 7 opeenvolgende noten die hetzelfde zijn - zoals in veel plagiaatzaken die onsuccesvol bleken - maar wel om “verschillende stukken van 47 noten uit ‘10.000 Hours’ die zo goed als identiek zijn aan gelijkaardige stukken uit ‘First Time’”, reageerde musicoloog Alexander Stewart.

Wat denk jij? Beluister beide songs hieronder:

Harry Styles gebruikt huis van fan als opnamelocatie videoclip

Karen Luiken-28 mei 2022 om 11:32

Harry Styles heeft de videoclip van zijn nieuwe nummer ‘Daylight’ op een bijzondere manier gemaakt. De zanger trok er slechts 3 uur en 300 dollar voor uit, én gebruikte een huis van een fan als opnamelocatie.

Bij het in elkaar zetten van de videoclip schakelde Harry de hulp in van James Corden. De twee heren klopten samen bij verschillende deuren in een straat in New York aan, op zoek naar een locatie waar de clip kon worden opgenomen. Na een paar pogingen kwamen ze uit bij een paar jonge, vrouwelijke fans die maar al te graag mee wilden werken.

“Als we wisten dat ze langs zouden komen, hadden we op z’n minst ons haar geborsteld”, zeiden de meisjes in een gesprek met Variety. “Ik kan niet stoppen met denken aan alle dingen die ik tegen hem had willen zeggen. Ik heb nu een lijstje gemaakt met alle dingen die ik tegen hem zou zeggen als het nog eens zou gebeuren.”

In het totaal hebben Harry en James er drie over over gedaan om de videoclip van drie minuten in elkaar te knutselen. Het budget dat ze eraan uit hebben gegeven: 280 euro.

Ed Sheeran eert dochtertje met nieuw nummer

Karen Luiken-28 mei 2022 om 08:02

Ed Sheeran heeft een nieuw liedje uitgebracht voor zijn kersverse dochtertje. Het nummer is te vinden op een hernieuwde versie van zijn album ‘=’, die hij gisteren lanceerde.

Hoewel Ed geen uitspraken heeft gedaan over de betekenis van het nummer, zegt de tekst van het liedje genoeg. Hij zingt zinnen als ‘welkom op de wereld’ en ‘ik hoorde je hartslag’. Aan het einde van de song horen we hem aan zijn vrouw Cherry Seaborn vragen of ze een kick voelde, waarop zij antwoordt: ‘Het schopte gewoon!’.

De ouders maakten vorige week bekend opnieuw ouders te zijn geworden van een dochtertje. “Ik wil jullie allemaal laten weten dat we weer een prachtig meisje hebben gekregen”, aldus Ed. “We zijn allebei zo verliefd op haar en dolgelukkig om een gezin van vier te zijn.”

Ontdek meer