Justin Bieber weer aangeklaagd omwille van plagiaat

Dieter Blarinckx-23 april 2022 om 09:20

De 28-jarige Justin Bieber is weeral aangeklaagd omwille van plagiaat. Deze keer gaat het om de song ’10.000 Hours’ samen met het duo Dan + Shay. Melomega, het bedrijf dat hem aanklaagt, beweert dat het té veel lijkt op de song ‘The First Time Baby Is A Holiday’ uit 1980.

“Het gaat hier om een onbeschaamd stoutmoedige diefstal. Je moet maar één keer luisteren naar ‘First Time’ en ‘10.000 Hours’ om de onmiskenbare gelijkenissen tussen de twee nummers op te merken”, klinkt het in het statement van Melomega.

“’10.000 Hours’ is niet alleen substantieel gelijkaardig aan ‘First Time’, maar de beklaagden hebben ook in detail het belangrijkste deel van het nummer gekopieerd, waaronder het refrein, de strofe en de ‘hook’. De gelijkenissen zijn zo treffend dat ‘10.000 Hours’ gewoon niet onafhankelijk gemaakt kan zijn.” Volgens Melomega gaat het in dit geval niet om 6 of 7 opeenvolgende noten die hetzelfde zijn - zoals in veel plagiaatzaken die onsuccesvol bleken - maar wel om “verschillende stukken van 47 noten uit ‘10.000 Hours’ die zo goed als identiek zijn aan gelijkaardige stukken uit ‘First Time’”, reageerde musicoloog Alexander Stewart.

Wat denk jij? Beluister beide songs hieronder:

Billie Eilish belooft nieuw album

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:05

Fans van Billie Eilish mogen de komende tijd veel nieuwe muziek van hun grote idool verwachten. De 21-jarige zangeres heeft in een interview met het programma ‘The Cookout’ gezegd dat ze met een nieuw album bezig is.

“Er komt een heel nieuw album aan”, aldus Billie. “We zitten in het laatste deel van het maakproces. Dat betekent niet dat het nu al uitkomt, maar wel dat het eraan zit te komen.”

Het album, waarvan nog geen releasedatum bekend is, wordt de derde plaat voor Billie. Eerder bracht ze al ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en ‘Happier Than Ever’ uit.

Ed Sheeran wil elk seizoen nieuw album lanceren

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:01- Foto:

Reuters

Heb je moeite met seizoenswisselingen? Ed Sheeran gaat het makkelijker maken voor je. De zanger, die vrijdag zijn herfstplaat ‘Autumn Variations’ uitbracht, wil volgens Britse media elk seizoen een nieuw album uitbrengen.

“Ik wil een ‘Summer Variatons’ maken en een ‘Spring Variatons’, en er komt ook nog een ‘Winter Variatons’", zegt de Britse zanger. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een ander project. "We hebben nog een grote popplaat."

Wanneer de nieuwe albums uit moeten komen, is nog niet bekend.

Ontdek meer