Justin Bieber weer aangeklaagd omwille van plagiaat

Dieter Blarinckx-23 april 2022 om 09:20

De 28-jarige Justin Bieber is weeral aangeklaagd omwille van plagiaat. Deze keer gaat het om de song ’10.000 Hours’ samen met het duo Dan + Shay. Melomega, het bedrijf dat hem aanklaagt, beweert dat het té veel lijkt op de song ‘The First Time Baby Is A Holiday’ uit 1980.

“Het gaat hier om een onbeschaamd stoutmoedige diefstal. Je moet maar één keer luisteren naar ‘First Time’ en ‘10.000 Hours’ om de onmiskenbare gelijkenissen tussen de twee nummers op te merken”, klinkt het in het statement van Melomega.

“’10.000 Hours’ is niet alleen substantieel gelijkaardig aan ‘First Time’, maar de beklaagden hebben ook in detail het belangrijkste deel van het nummer gekopieerd, waaronder het refrein, de strofe en de ‘hook’. De gelijkenissen zijn zo treffend dat ‘10.000 Hours’ gewoon niet onafhankelijk gemaakt kan zijn.” Volgens Melomega gaat het in dit geval niet om 6 of 7 opeenvolgende noten die hetzelfde zijn - zoals in veel plagiaatzaken die onsuccesvol bleken - maar wel om “verschillende stukken van 47 noten uit ‘10.000 Hours’ die zo goed als identiek zijn aan gelijkaardige stukken uit ‘First Time’”, reageerde musicoloog Alexander Stewart.

Wat denk jij? Beluister beide songs hieronder:

Dimitri Vegas en Like Mike stoppen met shows in Sportpaleis

Dieter Blarinckx-28 september 2022 om 11:21

Al sinds 2013 zetten Dimitri Vegas en Like Mike het Antwerpse Sportpaleis geregeld in vuur en vlam met hun zotte shows, maar daar komt na dit jaar een einde aan. Op 16 en 17 december brengen ze er hun laatste shows.

“We gaan alles uit de kast halen om Antwerpen op zijn grondvesten te doen daveren”, klinkt het in een persbericht dat ’s werelds bekendste dj-duo uitstuurde. Hun geplande shows op vrijdag 16 en zaterdag 17 december gaan gewoon door, maar zullen dus effectief de laatste shows zijn in het Antwerpse Sportpaleis.

Tickets zijn nu alvast te koop via de website van Live Nation. Meer info kan je hier vinden.

Harry Styles breekt record met 'As It Was'

Karen Luiken-28 september 2022 om 06:24

Harry Styles heeft een record gebroken met ‘As It Was’. Het nummer staat al vijftien weken bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 en dat heeft geen enkele andere Britse artiest ooit voor elkaar gekregen. Dat meldt BBC.

Voorheen stond het Britse record op naam van Mark Ronson en Elton John. Hun hits, Uptown Funk van Mark en Candle in the Wind van Elton, stonden elk veertien weken op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

‘As It Was’ van Harry staat er nu al vijftien weken en is daarmee de op drie na langstlopende nummer één in de geschiedenis van de lijst, plus de langste van één artiest. ‘Old Town Road’ van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus heeft het record van negentien weken. Daarna volgen ‘Despacito’ van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber, en ‘One Sweet Day’ van Mariah Carey en Boyz II Men met een looptijd van zestien weken.

Ontdek meer