In Nederland geen festivals tot 20 september

Karen Luiken-14 augustus 2021 om 04:55

Bij onze noorderburen worden er tot 20 september geen grote festivals georganiseerd. Het kabinet van Nederland heeft besloten dat er op dat gebied nog niet versoepeld kan worden.

Dat er tot in ieder geval 1 september geen meerdaagse festivals plaats konden vinden, was al even bekend. Maar tijdens een persconferentie vrijdagavond werd er aangekondigd dat die datum verplaatst wordt naar 20 september. Dat betekent dat onder meer Paaspop, dat van 3 tot 5 september op de planning stond, niet door kan gaan.

Een andere aankondiging die het kabinet deed, is dat de anderhalve meter afstand langzaam maar zeker zal verdwijnen. Vanaf 30 augustus hoeven studenten op hogescholen en universiteiten er zich niet meer aan te houden. Het streven is om die regel vanaf 20 september voor iedereen in te laten gaan. Restaurants en cafés moeten tot die datum om middernacht sluiten. Nachtclubs en discotheken blijven in ieder geval tot 1 november dicht. Gehoopt wordt dat dan ook alle andere coronamaatregelen losgelaten kunnen worden.

(foto: Jade Masri/Unsplash)

J. Cole en Future komen naar hiphopfestival WOO HAH!

Karen Luiken-21 januari 2022 om 08:34

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer eindelijk weer maximaal feesten. Festivalorganisaties zijn in ieder geval vast druk bezig met de voorbereidingen en daar doet WOO HAH! natuurlijk vrolijk aan mee. De organisatie van het evenement heeft een deel van de line-up bekendgemaakt en we kunnen je vertellen: die is niet mis.

Eerder werd al duidelijk dat WOO HAH! de handen voor komende editie ineen slaat met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Samen komen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Zo komen grote artiesten als J. Cole, Future, Dave en Roddy Ricch in het weekend van 1, 2 en 3 juli naar de Beekse Bergen in het Nederlandse plaatsje Hilvarenbeek.

Andere artiesten waarvan bekend is dat ze zullen optreden, zijn Jack Harlow, Polo G, Flo Milli, Bia en Central Cee. De complete line-up wordt later naar buiten gebracht.

(Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash)

Nieuwe versoepelingen op komst

Karen Luiken-18 januari 2022 om 07:37

Het Overlegcomité komt vrijdag weer bij elkaar en gaat dan hoogstwaarschijnlijk versoepelingen aankondigen. Dat meldt HLN.

Als de coronabarometer aan het einde van deze week op rood staat, zal het gaan om kleine versoepelingen zoals het toelaten van een beperkt aantal supporters in het voetbalstadion. Verder zou de limiet van 200 toeschouwers in een theater of bioscoop verdwijnen en wordt er – om het maximaal aantal bezoekers te bepalen – gekeken naar de grootte van een zaal.

Mocht de coronabarometer op oranje komen te staan, dan zouden de discotheken onder strenge voorwaarde weer open mogen. Ook kan er dan opnieuw gedanst worden bij concerten.

Volgens HLN wordt er zeer waarschijnlijk gekozen voor code rood. Die fase wordt ingeschakeld als er 500 Belgen op de intensive care liggen en er dagelijks meer dan 150 nieuwe patiënten in het ziekenhuis belanden.


(Photo by engin akyurt on Unsplash)

Ontdek meer