In Nederland geen festivals tot 20 september

Karen Luiken-14 augustus 2021 om 04:55

Bij onze noorderburen worden er tot 20 september geen grote festivals georganiseerd. Het kabinet van Nederland heeft besloten dat er op dat gebied nog niet versoepeld kan worden.

Dat er tot in ieder geval 1 september geen meerdaagse festivals plaats konden vinden, was al even bekend. Maar tijdens een persconferentie vrijdagavond werd er aangekondigd dat die datum verplaatst wordt naar 20 september. Dat betekent dat onder meer Paaspop, dat van 3 tot 5 september op de planning stond, niet door kan gaan.

Een andere aankondiging die het kabinet deed, is dat de anderhalve meter afstand langzaam maar zeker zal verdwijnen. Vanaf 30 augustus hoeven studenten op hogescholen en universiteiten er zich niet meer aan te houden. Het streven is om die regel vanaf 20 september voor iedereen in te laten gaan. Restaurants en cafés moeten tot die datum om middernacht sluiten. Nachtclubs en discotheken blijven in ieder geval tot 1 november dicht. Gehoopt wordt dat dan ook alle andere coronamaatregelen losgelaten kunnen worden.

(foto: Jade Masri/Unsplash)

Amerika opent terug de grenzen vanaf november!

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 16:13

Goed nieuws voor de reizigers onder jullie, want na een sluiting van anderhalf jaar, openen vanaf november terug de grenzen van de Verenigde Staten. Dat meldt de financiële krant The Financial Times.

Let wel: enkel volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dan vanaf november terug welkom in Amerika. Wél eist de Amerikaanse overheid nog dat reizigers zich laten testen en een mondmasker dragen.

Een exacte datum en verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Jonna Fraser & Bizzey komen naar Hips Don’t Lie-festival!

Lore Ketels-13 september 2021 om 14:00

We mogen al enkele weken terug dansen op festivals, nu we de smaak goed te pakken hebben is er nog meer goed nieuws voor urban musicfans. Bizzey en Jonna Fraser komen op Hips Don’t Lie-festival er een knaller van een feest van maken.

De festivalperiode is nog lang niet gedaan want op 25 september zetten tal van urban music artiesten Sint-Niklaas op stelten tijdens Hips Don’t Lie-festival.

Niet enkel Jonna Fraser en Bizzey zullen aanwezig zijn maar ook nog een hele hoop andere fantastische artiesten zoals bijvoorbeeld: Bryan MG, Yung Mavu, Freddie Konings en nog veel meer.

Ook zal je er Unregular kunnen spotten, jullie kennen hem misschien als onze eigenste Lifestyle Insider Simon Wauman. Hij gaat jullie daar ook verblijden met fantastische tunes.

Dit nieuwe festival zal plaatsvinden op de site van SVK, een steenfabriek in het midden van de stad. Een unieke locatie, geweldige dj’s, goede sfeer en frisse drankjes... Wat heeft een mens nog meer nodig?

Bel je vrienden op en bestel je tickets. Meer info over Hips Don’t Lie kan je hier vinden.

Photo by Jade Masri on Unsplash

Ontdek meer