China bant homo-scène in nieuwe ‘Fantastic Beasts’-film

Dieter Blarinckx-13 april 2022 om 17:43

Sinds 6 april is ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ te zien in de bioscoop, maar wie ‘m in China wil gaan zien gaat één belangrijke scène missen: die waarin Albus Dumbledore toegeeft dat hij verliefd was op Grindelwald. China bant namelijk de scène wegens de homoseksuele relatie tussen de twee tovenaars.

Wie de film al zag - en ja er komen spoilers - zag hoe Albus Dumbledore aan het begin zegt “omdat ik verliefd was op jou” aan zijn aartsrivaal Gellert Grindelwald. En dat is er voor China teveel aan. Zij hebben besloten deze conversatie gewoon uit de film te knippen.

“Als filmstudio willen we de integriteit van elke film die we uitbrengen waarborgen. We hopen onze films wereldwijd uit te brengen zoals ze door de makers zijn uitgebracht, maar in het verleden kregen we al te maken met kleine bewerkingen voor lokale markten. In het geval van ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ werd een cut van zes seconden gevraagd. Warner Bros. accepteerde die veranderingen om te voldoen aan lokale eisen, maar de geest van de film blijft intact. We willen dat het publiek overal ter wereld deze film kan zien en ervan kan genieten, en het is belangrijk voor ons dat het Chinese publiek de kans krijgt om hem ook te ervaren, zelfs met deze kleine bewerkingen”, klinkt het bij Warner Bros.

Winnie de Pooh wordt angstaanjagend in nieuwe horrorfilm

Karen Luiken-27 mei 2022 om 06:26

Dacht je dat Winnie de Poeh altijd die zachtaardige, honingliefhebbende, gele beer was die geen vlieg kwaad deed? Als je beelden ziet van de aankomende horrorfilm ‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’ ga je daar wel anders over denken. Het schattige tekenfilmfiguur wordt angstaanjagend.

Regisseur Rhys Waterfield heeft in een gesprek met Variety details verklapt over ‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’, een horrorfilm waarin de gele beer samen met zijn hulpje Knorretje transformeert in een kwaadaardig beest.

“Omdat ze zo vaak voor zichzelf hebben moeten zorgen, zijn ze verwilderd”, legt de regisseur uit. “Ze zijn teruggegaan naar hun dierlijke roots. Ze zijn niet langer tam: het zijn gemene beesten die een prooi proberen te vinden.”

De opnames vonden plaats in Engeland. Het is nog niet bekend wanneer de horror zal verschijnen.

Zien: Ryan Goslin en Chris Evans in nieuwe trailer 'The Gray Man'

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Netflix komt deze zomer met een nieuwe actiefilm. Het wordt een titel met een fantastische cast (inclusief Ryan Gosling en Chris Evans), goed verhaal én veel spanning. De eerste officiële trailer belooft alvast veel goeds.

In ‘The Gray Man’ maken we kennis met voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry, ook wel bekend als Sierra Six. Na een flinke tijd in de federale gevangenis wordt Gentry gerekruteerd door zijn contactpersoon Donald Fitzroy.

Dit keer zijn de rollen omgedraaid en blijkt Six zelf een doelwit te zijn. Zijn ex-collega Lloyd Hansen heeft een wereldwijde klopjacht op hem ingezet en doet er alles aan om Six uit te schakelen. Agent Dani Miranda schiet Six te hulp en dat blijkt hij hard nodig te hebben.

Ryan Gosling en Chris Evans spelen de hoofdpersonages, maar er zijn ook rollen weggelegd voor Billy Bob Thornton en Ana de Armas. Het viertal schittert vanaf 22 juli in ‘The Gray Man’.

Ontdek meer