Wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes landt in Brussel

Karen Luiken-13 april 2022 om 06:30

Gare Maritime in Brussel vormt volgende week het decor van de Belgische finale van de Red Bull Paper Wings, hét officiële wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes.

Bij de Red Bull Paper Wings draait het allemaal maar om één ding: papieren vliegtuigjes. Deelnemers krijgen twee opdrachten mee. Wie kan een zelfgemaakte creatie het langst door de lucht laten zweven? En wie gooit zijn of haar creatie het verst?

Vorige maand zijn er in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel en Louvain-la-Neuve vijf kwalificatierondes gehouden. De top drie winnaars van elke wedstrijd staan op donderdag 21 april in Brussel voor de Belgische finale. Ze nemen het in twee disciplines - verste afstand en langste vliegtijd - tegen elkaar op.

De inzet? De Belgische titel natuurlijk, maar ook een plek in de wereldfinale in de iconische Hangar-7 in Oostenrijk én een unieke flying experience met de beroemde Flying Bulls.

CAMILLE geeft optreden tijdens ‘Familie’-feest

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:01

CAMILLE heeft vandaag een video met een bijzondere boodschap voor ‘Familie’-fans gedeeld. De zangeres maakt bekend op zaterdag 17 september op te treden tijdens het grote ‘Familie’-feest in de Lotto Arena.

Het feest wordt gegeven om het 30-jarige jubileum van ‘Familie’ te vieren. Behalve CAMILLE betreden ook Willy Sommers, Annie Geeraerts, Aaron Blommaert, Sandrine André, Jo Hens en vele anderen het podium. De één voor een muzikale noot, de ander voor een nostalgische terugblik op de afgelopen dertig jaar ‘Familie’.

“Ik ben heel blij dat ik ben uitgenodigd om enkele liedjes te komen zingen voor de dertigste verjaardag van ‘Familie’. Mijn familie is voor mij het allerbelangrijkste in de wereld en verjaardagsfeestjes sla ik nooit af”, zegt CAMILLE. “Ik hoop jullie allemaal te zien in de Lotto Arena! Het dak gaat eraf! Vuurwerk!”

Doe mee aan de BattleKart TAGMAG Trophy samen met de TAGMAG Insiders!

Sofie Verbeeck-13 mei 2022 om 12:00

Ben jij supergoed in Mario Kart en zou je het spel graag eens levensecht willen spelen? Dat kan bij BattleKart, een indoor e-karting waarbij games geprojecteerd worden op het circuit. Pas op voor olievlekken, schiet raketten af en haal als eerste de finish!

Schrijf je vanaf nu in met je vrienden om deel te nemen aan de BattleKart TAGMAG Trophy. Dat is een e-karting race waarin je met en tegen TAGMAG Insiders Jaël, Jamie-Lee, Fabian, Aidan en Michael Amani kan racen. De wedstrijd bestaat uit 8 teams van 6 personen die het tegen elkaar zullen opnemen in 4 rondes.

De BattleKart gaat door in Kortrijk op donderdag 26 mei (18-22u). Wil je deze unieke ervaring beleven? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en wie weet kom je een van de Insider-teams versterken!

Ontdek meer