Wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes landt in Brussel

Karen Luiken-13 april 2022 om 06:30

Gare Maritime in Brussel vormt volgende week het decor van de Belgische finale van de Red Bull Paper Wings, hét officiële wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes.

Bij de Red Bull Paper Wings draait het allemaal maar om één ding: papieren vliegtuigjes. Deelnemers krijgen twee opdrachten mee. Wie kan een zelfgemaakte creatie het langst door de lucht laten zweven? En wie gooit zijn of haar creatie het verst?

Vorige maand zijn er in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel en Louvain-la-Neuve vijf kwalificatierondes gehouden. De top drie winnaars van elke wedstrijd staan op donderdag 21 april in Brussel voor de Belgische finale. Ze nemen het in twee disciplines - verste afstand en langste vliegtijd - tegen elkaar op.

De inzet? De Belgische titel natuurlijk, maar ook een plek in de wereldfinale in de iconische Hangar-7 in Oostenrijk én een unieke flying experience met de beroemde Flying Bulls.

Horrorfestival met Halloween-thema komt naar Antwerpen

Karen Luiken-01 oktober 2022 om 06:15- Foto:

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Antwerpen krijgt er deze maand een nieuw, griezelig evenement bij. In Spoor Oost wordt eind oktober de allereerste editie van Fear Festival georganiseerd, een feest dat in het teken staat van Halloween.

Terwijl dj’s allerlei verschillende soorten muziek draaien, kan de bezoeker genieten van alles wat Fear Festival te bieden heeft. De organisatie spreekt zelf van een ‘horrorfestival waar het volledig om jou en jouw angsten gaat’.

Het evenement is voorzien van een speciale scare zone, die ‘absoluut niet voor watjes is’. Bezoekers worden uitgedaagd om het er zo lang mogelijk vol te houden. Klaar voor een extra thrill? Dan kun je ook nog een flinke sprong in het diepe maken met een bungee jump vanaf 60 meter hoogte.

De beats worden verzorgd door dj’s als Yves Deruyter, DJ Licious, Jason Robert & Nikos D, Bassart & Kestified en Manuals.

Het festival vindt op zaterdag 29 oktober plaats van 15.00 tot 23.00 uur in Park Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel het thema om Halloween draait, is het geen verkleedfeest. Kaartjes kun je kopen via deze site.

"Ik wil strippen voor jullie!"

Simon Smetryns-30 september 2022 om 16:17

We haalden ons Peterman Challenge Wheel nog eens uit de kast tijdens de Student Kick-Off in Gent. Shotje in ruil voor een challenge, goeie deal toch?!

Ontdek meer