Netflix introduceert knop met dubbele duimpjes omhoog

Karen Luiken-13 april 2022 om 06:08

Netflix komt met een nieuwe functie waarmee je films en series die je écht leuk vindt nog beter aan kunt bevelen. De streamingsdienst heeft een knop geïntroduceerd die niet één maar twee duimpjes omhoog afbeeldt.

Binnen Netflix zijn er al knoppen die een duimpje omhoog of juist een duimpje omlaag tonen. De één klik je aan als je een titel waardeert, de ander als je een film of serie juist helemaal niets vindt. De nieuwe knop - met twee duimpjes omhoog - kun je aanvinken als je écht helemaal weg bent van iets.

“We hebben geleerd dat onze gevoelens verder kunnen gaan dan een simpele like of dislike”, zegt Netflix. “Een extra manier bieden om ons te vertellen wanneer je iets echt leuk vindt, betekent een profiel met aanbevelingen die beter weerspiegelen wat je waardeert.”

Netflix had ooit een sterrensysteem, maar dat is in 2017 vervangen door een beoordelingssysteem met de duimpjes. “Het is een extra manier voor leden om ons te laten zien van welke soorten series en films ze meer willen zien.”

Vierde seizoen 'Too Hot To Handle' heeft een trailer

Karen Luiken-02 december 2022 om 07:24

December is niet alleen een maand waarin de sint en kerstman met cadeautjes strooien, iij Netflix doet vrolijk mee. De streamingsdienst zet volgende week het nieuwe seizoen van ‘Too Hot To Handle’ online. Dit zijn de eerste beelden. =

In het vierde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ denken de deelnemers dat ze meedoen aan een gloednieuwe datingshow. Maar niets is minder waar. De kandidaten worden in een tropisch paradijs geplaatst waar ze niemand mogen aanraken, kussen of enige andere vorm van intimiteit mee mogen hebben. Hoe leuk ze elkaar ook vinden.

Uit de trailer blijkt dat de show een aantal nieuwigheden krijgt. Zo kunnen deelnemers gebruikmaken van ‘free kisses’, die ze in mogen zetten tijdens een date en komen er gloednieuwe challenges.

Het eerste deel van het vierde seizoen verschijnt op 7 december op Netflix, het tweede deel volgt een week later.

Plannen voor nieuwe seizoenen 'Wednesday' liggen klaar

Karen Luiken-01 december 2022 om 07:53

Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voor het tweede seizoen van ‘Wednesday’ wordt aangekondigd. Hoewel het groene licht nog niet officieel gegeven is, wordt er door producer Tim Burton al gesproken over een vervolg. Sterker nog: volgens hem liggen er zelfs al plannen klaar voor een derde én vierde seizoen.

‘Wednesday’ staat pas een week op Netflix, maar heeft nu al een record verbroken. Er keken in de eerste zeven dagen sinds de release nooit zoveel mensen naar een Engelstalige Netflix-serie als naar ‘Wednesday’. Voorheen stond het record op naam van ‘Stranger Things’.

Het is dan waarschijnlijk ook niet de vraag óf er een vervolg wordt aangekondigd, maar wanneer. En als we producer Tim Burton mogen geloven, zou dat binnenkort zomaar eens kunnen gebeuren.

“Voor ons is het altijd kijken naar de toekomst”, zegt hij in een gesprek met Variety. “Als we een show maken, kijken we meteen naar meerdere seizoenen. We gaan er nooit vanuit, maar je hoopt er natuurlijk op dat een show succesvol zal zijn. Je legt altijd minimaal drie of vier seizoenen aan potentiële verhaallijnen klaar.”

Natuurlijk kunnen de plannen altijd wijzigen, maar toch blijft de producer bij zijn standpunt. “We hebben een vrij duidelijk beeld van wat we willen doen in toekomstige seizoenen.”

Ontdek meer