Zien: nieuwe ‘Guardians of the Galaxy’-attractie in Disney World

Dieter Blarinckx-10 april 2022 om 17:05

Exciting pretparknieuws want Walt Disney World heeft eindelijk de eerste trailer én releasedatum gedropt voor hun langverwachte nieuwe coaster, 'Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind'!

Vanaf 27 mei opent de gloednieuwe en supercoole coaster 'Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind' in EPCOT, één van de vier grote pretparken in Walt Disney World.

Het is een stalen en overdekte achtbaan die in het themagebied World Discovery komt te staan in EPCOT. De volledige coaster is gethematiseerd rond de 'Guardians of the Galaxy'-franchise.

Disney dropte zopas een eerste trailer. Check 'm hieronder:

En bekijk hieronder een vlog van enkele lucky few die de attractie al eens mochten uittesten:

Efteling wordt grotendeels rookvrij

Dieter Blarinckx-01 oktober 2022 om 08:40

Groot nieuws uit de pretparkwereld want het Nederlandse pretpark Efteling heeft aangekondigd dat ze vanaf 14 november grotendeels rookvrij zullen zijn. Roken mag dan alleen nog in één van de tien aangewezen zones.

Wie vanaf 14 november nog een sigaret opsteekt in de rookvrije zones, riskeert een fixe boete.

"We vinden het belangrijk dat we een veilige en gezonde plek zijn voor iedereen. We zijn een familiepark en er komen heel veel kinderen. Die willen we niet confronteren met rokende mensen, we krijgen daar ook klachten over binnen", klinkt het bij de woordvoerder van het park aan de Nederlandse pers.

Er komen tien rookzones verspreid over het park. Daarbuiten is roken verboden. "We denken dat dit een goede oplossing is voor rokende mensen. We willen rokers niet uitsluiten en toegankelijk zijn voor iedereen."

"Er zullen mensen zijn die het er niet mee eens zijn, maar wij denken dat dit past bij de Efteling. Medewerkers en beveiliging gaan gasten erop aanspreken zodra ze zien dat er nog gerookt wordt en vragen of ze naar de rookplekken willen gaan. Het is afwachten hoe dat gaat lopen, maar ik ga er vanuit dat het goed gaat komen."

Denemarken maakt zwart statement op WK in Qatar

Dieter Blarinckx-01 oktober 2022 om 08:30

Binnenkort start het WK voetbal in Qatar en daar is niet iedereen blij mee. Ook de ploeg van Denemarken maakt nu een statement met sobere zwarte shirts. Dat doen ze als symbool van rouw.

"We willen een statement maken over de mensenrechten in Qatar en de behandeling van de arbeiders die de WK-stadions gebouwd hebben”, klinkt het bij Hummel, de kledingsponsor van de Deense ploeg.

Volgens bronnen zouden in Qatar al meer dan 6.500 mensen overleden zijn bij de bouw van de verschillende stadia van het WK. Ook de rechten van de vrouwen staan op een zeer laag pitje in Qatar.

Deze editie van het WK zal dan ook eentje zijn met veel aandacht vanuit de hele wereld…

Ontdek meer