Gamen in het Sportpaleis? Het kan!

Karen Luiken-09 april 2022 om 08:45

Red Bull Flick komt terug naar België. Wat dat betekent? Wedstrijden die je als gamers twee tegen twee in een waanzinnig tempo speelt op speciaal ontworpen maps. Speciaal voor liefhebbers van Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

CS:GO wordt tijdens Red Bull Flick niet zoals de standaard vijf tegen vijf gespeeld, maar twee tegen twee. Dat gebeurt in een razendsnel tempo. Gamers moeten de flag spot namelijk 45 seconden vast weten te houden. Hoe? Door eindeloos te respawnen en wapens op te pikken.

In België worden twee online qualifiers georganiseerd, gevolgd door een nationale finale tijdens de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis. De eerste qualifier vindt op dinsdag 24 april om 19.00 uur plaats, de tweede op woensdag 4 mei om 19.00 uur. Per qualifier worden via loting vijf Alternate coupons weggegeven van vijftig euro. De vier beste teams van elke qualifier krijgen een ticket voor de grote finale.

De eindstrijd staat gepland voor zaterdag 21 mei in het Sportpaleis. Inschrijven kan hier!

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Ontdek meer