Gamen in het Sportpaleis? Het kan!

Karen Luiken-09 april 2022 om 08:45

Red Bull Flick komt terug naar België. Wat dat betekent? Wedstrijden die je als gamers twee tegen twee in een waanzinnig tempo speelt op speciaal ontworpen maps. Speciaal voor liefhebbers van Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

CS:GO wordt tijdens Red Bull Flick niet zoals de standaard vijf tegen vijf gespeeld, maar twee tegen twee. Dat gebeurt in een razendsnel tempo. Gamers moeten de flag spot namelijk 45 seconden vast weten te houden. Hoe? Door eindeloos te respawnen en wapens op te pikken.

In België worden twee online qualifiers georganiseerd, gevolgd door een nationale finale tijdens de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis. De eerste qualifier vindt op dinsdag 24 april om 19.00 uur plaats, de tweede op woensdag 4 mei om 19.00 uur. Per qualifier worden via loting vijf Alternate coupons weggegeven van vijftig euro. De vier beste teams van elke qualifier krijgen een ticket voor de grote finale.

De eindstrijd staat gepland voor zaterdag 21 mei in het Sportpaleis. Inschrijven kan hier!

Deze 'Harry Potter'-actrice komt naar Comic Con!

Dieter Blarinckx-27 september 2022 om 20:13

Potterheads, opgelet! Comic Con Brussels heeft namelijk een gloednieuwe gast aangekondigd en het is niemand minder dan de geliefde 'Harry Potter'-actrice Natalia Tena!

Natalia Tena ken je hoogstwaarschijnlijk als Nymphadora Tonks uit de ‘Harry Potter’-films. Ze werd voor het eerst geïntroduceerd in ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ en stierf uiteindelijk vechtend aan de zijde van haar man tijdens de Battle of Hogwarts in ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’.

Naast ‘Harry Potter’, kan je ze misschien ook kennen als Osha, de wildling die Bran en Rickon Stark beschermde in ‘Game Of Thrones’ of als Twi'Lek Xi'an in ‘The Mandalorian’.

Tena zal enkel op zaterdag 29/10 aanwezig op Comic Con Brussels en zal beschikbaar zijn voor photoshoots en handtekeningen.

Meer info kan je hier vinden.

Enorme rolschaatspiste komt naar Gentse Winterfeesten

Karen Luiken-27 september 2022 om 15:27

Ooit een rolschaatspiste in real life gezien? Het kan binnenkort op de Gentse Winterfeesten. Dat evenement keert na twee jaar corona eindelijk weer in normale vorm terug.

De Gentse Winterfeesten gaan op 8 december van start en eindigen op 31 december. Er zullen allerlei activiteiten te beleven zijn, waaronder dus heel veel rolschaatsplezier. Onder de stadshal komt dit jaar namelijk een piste van 400 vierkante meter. Geen ijspiste dit keer, maar een heuse rolschaatspiste.

“In tijden van klimaatverandering is zo'n ijspiste sowieso niet vanzelfsprekend”, zegt Bram Van Braeckevelt. “Met de huidige energieprijzen komt er, naast een ecologisch, ook nog een economisch argument bij op tafel. Beide zaken zorgen dat we nu samen beslissen om de ijspiste te vervangen door een rolschaatspiste. Ik ben daar erg tevreden mee.”

Andere plekken om te bezoeken zijn de winterbar op het Emile Braunplein, de kerstboom-draaimolen en de vele aanwezige kraampjes.

Ontdek meer