Wie durft: dit enorme ontbijt bevat 17.000 calorieën

Karen Luiken-14 augustus 2021 om 03:30

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Want je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Of dat betekent dat je je ochtend moet beginnen met een English breakfast van 17.000 calorieën? Niet per se, maar het kan wel.

In het Engelse plaatsje Doncaster zit een tentje genaamd Shepards Place Farm. De reden waarom we erover schrijven is omdat ze daar een ontbijtmenu verkopen dat uit 150 items en 17.000 calorieën bestaat. Wie het aandurft, krijgt onder meer 15 worstjes, 15 plakjes bacon, 15 röstirondjes, 15 gebakken eieren, 15 stukjes bloedworst, 15 sneetjes toast, 15 porties champignons, 15 porties gebakken bonen en 15 porties tomaten uit blik.

Je betaalt 50 pond voor het gerecht, maar als je het voor elkaar krijgt alles binnen een bepaalde tijd op te eten, krijg je je geld terug. Ted Philips, eigenaar van de horecazaak, noemt de maaltijd volgens Ladbible ‘het grootste ontbijt van het Verenigd Koninkrijk’. “Om heel eerlijk te zijn weet ik niet hoe mensen dit op kunnen eten. Alleen al door de grote hoeveelheid worsten”, zegt hij.

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer