Wil je niet missen: Made in Asia start vrijdag!

Karen Luiken-06 april 2022 om 06:18

Zin in een avontuur? Zorg er dan voor dat je agenda komend weekend he-le-maal leeg is. Made In Asia gaat vrijdag van start en daar wil je als fan van manga, anime, game, cosplay en YouTube bijzijn!

Made In Asia begint vrijdag om 12.00 en sluit zondag - met tussenposes om een goede nachtrust te pakken - om 18.00 uur weer de deuren. In de tussentijd kun je allerlei leuke dingen doen. Nieuwe activiteiten testen bijvoorbeeld, uitdagingen overwinnen, deelnemen aan shows of urenlang gamen.

Het festival omvat vele activiteiten, de ene nog leuker dan de andere. Ben jij het hele weekend te vinden bij de bordspellen? Of ga je toch liever voor de rollenspellen, escape rooms of virtual reality-stands?

Gedurende drie dagen komen er verschillende gasten langs. Een paar voorbeelden zijn de cosplay-sterren Nikita, Star Aidol, Lily on the Moon en Cinderys. Maar ook verschillende YouTubers en streamers brengen een bezoekje aan Made in Asia. Je kunt meer over hen te weten komen en met een beetje geluk scoor je zelfs een handtekening!

Het evenement vindt plaats in Brussels Expo. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar. Klik hier voor het kopen van tickets of het verkrijgen van meer informatie.

Gent Jazz en Jazz Middelheim zijn failliet

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:19- Foto:

Facebook - Gent Jazz

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Vlaamse festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, want de organisatie achter beide events heeft zopas het faillissement aangevraagd. Dat werd zopas bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Reden: de énorme schuldenberg.

Hoewel dat op de website van Gent Jazz alvast de nieuwe data aangekondigd zijn voor volgend jaar, lijkt het erop dat door dit faillissement het doek valt over zowel Gent Jazz als Jazz Middelheim.

"Ik ben op de hoogte gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur die het faillissement heeft aangevraagd", klinkt het bij cultuurschepen Sami Souguir in Gent. “Dat is een groot verlies voor Gent. Het festival was jarenlang een monument, met verschillende topaffiches."

Bij het bedrijf achter de twee festivals klinkt het natuurlijk teneergeslagen: "Het personeel is vorige week op de hoogte gebracht van het faillissement. Maar we mochten het niet communiceren vooraleer het officieel door de rechtbank werd bevestigd. Voor ons kwam het nieuws natuurlijk niet als een verrassing. We wisten al langer dat de schuldenberg hoog was, maar de laatste maanden is er nog hard gezocht naar financiële buffers en waren er veel contacten met privépartijen, maar helaas werd geen oplossing gevonden. Dus valt het doek voor beide festivals”, klinkt het bij de Marketing Manager aan de Vlaamse pers.

Voorlopig is het dus nog onzeker of er nog nieuwe edities zullen plaatsvinden.

Acteurs van 'The 100' komen naar Brussel

Karen Luiken-02 december 2022 om 10:19

Ben jij helemaal fan van ‘The 100’? Dan is Brussel binnenkort jouw place to be. Daar verzamelen zich speciaal voor de Oone Hundred Con verschillende bekende acteurs uit de serie.

Grote verrassingen en een indrukwekkende gastenlijst. Dat is wat je van Oone Hundred Con mag verwachten, een evenement dat plaats zal vinden over exact 42 weken, 18 uur en 40 minuten.

Blok ‘m vast in je agenda. Zeker als je beroemdheden als Sachin Sahel, Jarod Joseph, Richard Harmon en Lindsay Morgan wilt ontmoeten. Mensen die naar ‘The 100’ kijken, zullen de namen allemaal kennen.

De acteurs zijn beschikbaar voor exclusieve meet & greets en fotosessies. Wil je meer info? Of gewoon meteen kaartjes kopen? Klik dan hier.

Ontdek meer