Schrijf je in voor Student Rock Rally 2022!

Amber Schepers-01 april 2022 om 08:30

Goed nieuws voor Gentse studenten die altijd al gedroomd hebben van op een podium te staan, want Student Kick-Off organiseert dit jaar opnieuw de Student Rock Rally!

Student Rock Rally is terug van weggeweest en gaat dit jaar weer op zoek naar jong en muzikaal Gents talent. Sta jij ook te springen om uit je dak te gaan voor een schreeuwend en enthousiast publiek? Dan is Student Rock-Rally, de muziekwedstrijd voor opkomend Gents talent, op zoek naar jou!

Van pop tot folk en van techno tot soul, alle muziek stijlen zijn welkom. Ben jij of de helft van je bandleden student aan een Gentse (hoger)onderwijsinstelling? En wil je graag solo of samen met een band de eerste stappen richting de muziekwereld zetten? Dan is dit jouw kans!

De vier beste artiesten zullen doorstoten naar de finale, waar uiteindelijk twee bands een plek zullen veroveren op het podium van Student Kick-Off 2022 op 28 september in Gent. De inschrijvingen voor de Student Rock Rally gaan vandaag van start en staan nog open tot en met 1 mei.

Klinkt dit als muziek in jouw oren? Schrijf je dan snel in!

Dance D-Vision kondigt nieuwe artiesten aan

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:14

De line-up van Dance D-Vision wordt groter en groter. De organisatie van het festival heeft gisteren maar liefst elf nieuwe namen aangekondigd.

$hirak is een van de nieuwe namen die in het weekend van 4 en 5 augustus voor muziek zal zorgen tijdens Dance D-Vision. Hij wordt op het affiche vergezeld door Blushxblush, Cherry Moon Trax, DJ Licious, Gladde paling, Jorden Dux, Manuals, Michiel Cnudde, Omdat Het Kan & Average Rob, Sven Lanvin en Zof. Eerder werden Jebroer, Michael Amani, Natte Visstick, Regi, Pauline en Ronny Retro al aangekondigd.

TAGMAG zal een van de stages van Dance D-Vision hosten. Verder is er dit jaar voor het eerst ook een camping bij het festival. Deze bevindt zich aan de Zwembadstraat in Zottegem, vlakbij het festivalterrein.

Alle info en tickets vind je hier.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

Ontdek meer