Grootste gamebeurs ter wereld annuleert 2022-editie

Nico De Greef-31 maart 2022 om 21:00

De grootste gamebeurs ter wereld, Electronic Entertainment Expo ('E3' in het kort), gaat officieel niet door. Dat heeft organisator ESA bekend gemaakt in een verklaring aan de Amerikaanse technologiewebsite VentureBeat.

Wie vol ongeduld al de dagen zit af te tellen naar juni om te kunnen genieten van een goedgevulde show die volledig in het teken staat van spannende nieuwe reveals en updates van de grootste game-uitgevers uit de industrie, moeten we helaas teleurstellen. De organisatie achter E3, de Entertainment Software Association, heeft namelijk laten weten dat het evenement dit jaar op geen enkele manier door zal kunnen gaan.

"Eerder kondigden we aan dat E3 in 2022 niet fysiek zou plaatsvinden vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico's rond Covid-19 (corona). Vandaag kondigen we aan dat er in 2022 ook geen digitale E3-showcase zal zijn", aldus de organisator.

Het is sinds 2019 geleden dat gaming fans de beurs in het echt konden bijwonen. Vanwege de corona-pandemie werd ook de show in 2020 geannuleerd en was het evenement in 2021 uitsluitend online te volgen. Ondanks dat het evenement dit jaar wordt geschrapt, belooft de organisatie wel in 2023 weer van de partij te zullen zijn.

Jael ontdekt Heroes Comic Con

Simon Smetryns-28 september 2022 om 14:00

Jael Ost ontdekte afgelopen weekend het nieuwe Heroes Comic Con, dat samen met Made In Asia doorging in Brussels Expo

Vlaamse gamers en TikTok creators vormen front tegen sigaret

Karen Luiken-28 september 2022 om 13:13

Een einde maken aan rokende jongeren. Dat willen verschillende content creators creëren door voor het tweede jaar op rij #RIProken te lanceren. Een community voor mensen die van gamen houden, maar niet van roken.

Om bewustzijn te creëren zal #RIProken in het weekend van 1 en 2 oktober op GameForce in Brussels Expo te vinden zijn. Via verschillende games kun je daar ervaren wat roken met je lichaam doet. Ook wordt er een #RIProken Fortnite-toernooi gelanceerd, waarin spelers om moeten gaan met de verschillende negatieve gevolgen van roken. Wie mee wil doen aan deze speciaal voor de campagne aangepaste versie van het spel, kan terecht op de website van #RIProken.

Bezoekje brengen aan GameForce? Dat kan. Gratis zelfs! Gamende influencers sluiten zich aan bij de community en gaan via social media tickets weggeven voor het evenement. Wie wil winnen zal de accounts van onder anderen Espe, Twoosie, Laagvliet, Dino Daan, Meester Juan, Noomie, Crazy Boy Omar en Ryan De Backer in de gaten moeten houden.

Ontdek meer