Will Smith weigerde de Oscaruitreiking te verlaten

Amber Schepers-31 maart 2022 om 13:19- Foto:

Reuters

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars maakt in een statement bekend dat ze acteur Will Smith gevraagd heeft om de Oscarceremonie van afgelopen weekend te verlaten na een gewelddadig incident tussen de acteur en comedian Chris Rock. Volgens de Academy heeft Smith dat verzoek op zijn beurt geweigerd.

"We willen preciseren dat aan meneer Smith gevraagd werd om de ceremonie te verlaten en hij heeft dat geweigerd. We erkennen ook dat we de situatie anders hadden kunnen aanpakken", dat laat de Academy drie dagen na de Oscaruitreiking weten in een persbericht.

Afgelopen weekend deelde Will Smith een rake klap uit tijdens de Oscars, nadat komiek Chris Rock een grap maakte over het kapsel van de vrouw van Smith, die aan alopecia lijdt. Hij werd verzocht het event te verlaten, maar bleef dus zitten naast zijn vrouw in de zaal. Kort na de confrontatie won Smith ook de Oscar voor beste acteur, voor zijn rol in "King Richard".

Smith excuseerde zich dinsdag op sociale media voor zijn gedrag, maar de Academy kondigde eerder al aan dat ze stappen zullen ondernemen tegen Smith. Tijdens een vergadering op 18 april wordt beslist over eventuele maatregelen. Hij riskeert een schorsing of uitsluiting van de Academy. Whoopi Goldberg, actrice en lid van de Academy, liet wel weten dat het niet de bedoeling is om Smiths Oscaroverwinning in te trekken, maar dat het incident nog een staartje krijgt, is wel zeker.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer