Sony steekt PlayStation Plus-abonnement in nieuw jasje

Nico De Greef-29 maart 2022 om 15:12

Sony heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Xbox Game Pass-concurrent in juni zal lanceren. De nieuwe dienst wordt een combinatie van de bestaande abonnementsdiensten PlayStation Plus en PlayStation Now, en komt in drie varianten beschikbaar: Essential, Extra en Premium. Voor de duurste variant betaal je 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

Gamers die al in paniek slaan omdat hun PlayStation Plus-abonnement in zijn huidige staat zal verdwijnen, hoeven niets te vrezen. PlayStation Plus zal namelijk gewoon blijven bestaan, maar wordt herleidt naar PlayStation Plus Essential. Spelers krijgen dus nog steeds toegang tot online gamen, cloud-opslag, maandelijkse gratis games en exclusieve kortingen. De prijs van het standaard abonnement blijft eveneens ongewijzigd: 9 euro per maand of 60 euro per jaar.

Wie voor het Extra-abonnement kiest, heeft alle voordelen van Essential, maar krijgt daar bovenop ook toegang tot een selectie aan 400 PS4 en PS5-spellen van zowel first party als third party ontwikkelaars, waaronder toppers zoals Death Stranding, God of War, Spider-Man, Mortal Kombat 11 en Returnal. Het aanbod binnen deze selectie zal regelmatig worden vernieuwd, aldus Sony. Het Extra-abonnement kost zo'n 14 euro per maand of 100 euro per jaar.

Tot slot komt er ook een PlayStation Plus Premium-abonnement. Deze bevat alle voordelen van het Extra-abonnement, maar geeft spelers ook de mogelijkheid tot het streamen van games, inclusief klassiekers die voor de PS1, PS2, PS3 en PSP-spelcomputers zijn verschenen. Bovendien kunnen Premium-leden ook demo's spelen van geselecteerde spellen, om te kijken of een game hen al dan niet bevalt. Voor een Premium-abonnement betaal je omgerekend 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

PS Now verdwijnt

De komst van het nieuwe PlayStation Plus-aanbod betekent ook het einde van de cloudgamingdienst PlayStation Now, waarmee spelers on demand games konden downloaden en streamen naar hun PlayStation-console of PC. Gebruikers die nog een PS Now-abonnement lopen hebben, zullen vanaf juni automatisch worden overgezet naar het nieuwe Premium-abonnement zonder bijkomende kost.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer