Sony steekt PlayStation Plus-abonnement in nieuw jasje

Nico De Greef-29 maart 2022 om 15:12

Sony heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Xbox Game Pass-concurrent in juni zal lanceren. De nieuwe dienst wordt een combinatie van de bestaande abonnementsdiensten PlayStation Plus en PlayStation Now, en komt in drie varianten beschikbaar: Essential, Extra en Premium. Voor de duurste variant betaal je 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

Gamers die al in paniek slaan omdat hun PlayStation Plus-abonnement in zijn huidige staat zal verdwijnen, hoeven niets te vrezen. PlayStation Plus zal namelijk gewoon blijven bestaan, maar wordt herleidt naar PlayStation Plus Essential. Spelers krijgen dus nog steeds toegang tot online gamen, cloud-opslag, maandelijkse gratis games en exclusieve kortingen. De prijs van het standaard abonnement blijft eveneens ongewijzigd: 9 euro per maand of 60 euro per jaar.

Wie voor het Extra-abonnement kiest, heeft alle voordelen van Essential, maar krijgt daar bovenop ook toegang tot een selectie aan 400 PS4 en PS5-spellen van zowel first party als third party ontwikkelaars, waaronder toppers zoals Death Stranding, God of War, Spider-Man, Mortal Kombat 11 en Returnal. Het aanbod binnen deze selectie zal regelmatig worden vernieuwd, aldus Sony. Het Extra-abonnement kost zo'n 14 euro per maand of 100 euro per jaar.

Tot slot komt er ook een PlayStation Plus Premium-abonnement. Deze bevat alle voordelen van het Extra-abonnement, maar geeft spelers ook de mogelijkheid tot het streamen van games, inclusief klassiekers die voor de PS1, PS2, PS3 en PSP-spelcomputers zijn verschenen. Bovendien kunnen Premium-leden ook demo's spelen van geselecteerde spellen, om te kijken of een game hen al dan niet bevalt. Voor een Premium-abonnement betaal je omgerekend 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

PS Now verdwijnt

De komst van het nieuwe PlayStation Plus-aanbod betekent ook het einde van de cloudgamingdienst PlayStation Now, waarmee spelers on demand games konden downloaden en streamen naar hun PlayStation-console of PC. Gebruikers die nog een PS Now-abonnement lopen hebben, zullen vanaf juni automatisch worden overgezet naar het nieuwe Premium-abonnement zonder bijkomende kost.

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Ontdek meer