Sony steekt PlayStation Plus-abonnement in nieuw jasje

Nico De Greef-29 maart 2022 om 15:12

Sony heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Xbox Game Pass-concurrent in juni zal lanceren. De nieuwe dienst wordt een combinatie van de bestaande abonnementsdiensten PlayStation Plus en PlayStation Now, en komt in drie varianten beschikbaar: Essential, Extra en Premium. Voor de duurste variant betaal je 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

Gamers die al in paniek slaan omdat hun PlayStation Plus-abonnement in zijn huidige staat zal verdwijnen, hoeven niets te vrezen. PlayStation Plus zal namelijk gewoon blijven bestaan, maar wordt herleidt naar PlayStation Plus Essential. Spelers krijgen dus nog steeds toegang tot online gamen, cloud-opslag, maandelijkse gratis games en exclusieve kortingen. De prijs van het standaard abonnement blijft eveneens ongewijzigd: 9 euro per maand of 60 euro per jaar.

Wie voor het Extra-abonnement kiest, heeft alle voordelen van Essential, maar krijgt daar bovenop ook toegang tot een selectie aan 400 PS4 en PS5-spellen van zowel first party als third party ontwikkelaars, waaronder toppers zoals Death Stranding, God of War, Spider-Man, Mortal Kombat 11 en Returnal. Het aanbod binnen deze selectie zal regelmatig worden vernieuwd, aldus Sony. Het Extra-abonnement kost zo'n 14 euro per maand of 100 euro per jaar.

Tot slot komt er ook een PlayStation Plus Premium-abonnement. Deze bevat alle voordelen van het Extra-abonnement, maar geeft spelers ook de mogelijkheid tot het streamen van games, inclusief klassiekers die voor de PS1, PS2, PS3 en PSP-spelcomputers zijn verschenen. Bovendien kunnen Premium-leden ook demo's spelen van geselecteerde spellen, om te kijken of een game hen al dan niet bevalt. Voor een Premium-abonnement betaal je omgerekend 17 euro per maand of 120 euro per jaar.

PS Now verdwijnt

De komst van het nieuwe PlayStation Plus-aanbod betekent ook het einde van de cloudgamingdienst PlayStation Now, waarmee spelers on demand games konden downloaden en streamen naar hun PlayStation-console of PC. Gebruikers die nog een PS Now-abonnement lopen hebben, zullen vanaf juni automatisch worden overgezet naar het nieuwe Premium-abonnement zonder bijkomende kost.

Disneyland Paris krijgt eigen Monopoly-variant

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 06:38

Goed nieuws voor de fans van gezelschapsspelletjes en pretparken, want Disneyland Paris en Monopoly lanceren binnenkort samen een nieuwe variant van het populaire bordspel!

Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris brengt Monopoly een exclusieve Disneyland Paris-variant uit. Deze special edition zal vanaf 20 oktober verkrijgbaar zijn.

Iedere zijde van het bordspel staat voor een land in het Disneyland Park: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. De pionnen zijn bekende Disney-iconen en in het midden van het bordspel staat een groot openklapbaar kasteel!

Vanaf 19 oktober zal het spel alvast te koop zijn voor de jaarpashouders. Daarna zal het spel ook voor de andere gasten verkrijgbaar zijn.

EA en Marvel werken aan Iron Man-game

Nico De Greef-20 september 2022 om 20:49

Iron Man mag dan niet langer deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe na Avengers: Endgame, toch betekent dat niet dat het daar ophoudt voor de superheld. Binnenkort kunnen fans van de gepantserde held namelijk zelf in de huid van Tony Stark kruipen: Electronic Arts en Marvel werken aan een nieuwe Iron Man-game.

Uitgever EA laat in zijn aankondiging weten dat de game zich momenteel in de vroege productiefase bevindt en wordt ontwikkeld door Motive Studio, bekend van Star Wars: Squadrons en de aankomende Dead Space-remake.

Hoewel details nog schaars zijn, maakt de uitgever bekend dat het om een third-person actie-avonturen single-player game gaat die een origineel verhaal zal bevatten. Het team dat aan de game werkt, staat onder leiding van Olivier Proulx; hij was eerder ook al verantwoordelijk voor de Marvel's Guardians of the Galaxy-game die vorig jaar verscheen.

Iron Man is niet de enige Marvel-superheld die een nieuwe game krijgt. Eerder deze maand kondigde Skydance New Media ook al een game aan waarin spelers met onder andere Captain America en Black Panther zullen kunnen spelen.

Ontdek meer