Online shoppen en tegelijkertijd geld verdienen? Deze start-up uit Aalst maakt het mogelijk

Simon Smetryns-28 juni 2021 om 14:30

Stel: je shopt online en verdient daar tegelijkertijd een extra zakcentje mee. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Geloof het of niet, het is mogelijk. Zo’n 97.000 Vlamingen gingen je al voor. Hun geheim: de FamilyCard, een gratis webshop klantenkaart die werd ontwikkeld door een startup uit Aalst.

Al heel wat mooie namen

Je kunt de FamilyCard vergelijken met Joyn, een klantenkaart die geldig is bij meer dan 7.500 lokale handelszaken. FamilyCard werkt volgens hetzelfde principe en kan bij meer dan 1.000 verschillende webshops worden ingewisseld. AliExpress, Walibi, Farmaline en Booking.com. We noemen er maar een aantal.

Je hoeft geen Einstein te zijn om het concept te snappen, dat is namelijk vrij simpel. Activeer je FamilyCard nog vóór je een aankoop plaatst bij een van de deelnemende shops. Doe je dat, dan spaar je automatisch mee voor leuke kortingen. “Wie meer dan 25 euro aan kortingen bij elkaar heeft verzameld, krijgt dit bedrag uitbetaald op zijn of haar bankrekening”, legt zaakvoerder Wim Willems (39) uit.

Erg populair bij jongeren

De FamilyCard is niet alleen populair bij ouders, ook jongeren maken er massaal gebruik van. Logisch ook, want wie wil er nou niet shoppend geld verdienen? Met een simpele activatie is je spaarsysteem al opgestart. De 24-jarige Jeroen uit Berchem kan erover meepraten. Hij is al een tijdje lid. “Ik leerde het kennen via één van mijn vrienden. Zelf koop ik regelmatig games bij de deelnemende webshops. En mijn vriendin shopt ook vaak kledij online bij onder andere Asos en Zalando Lounge, die eveneens samenwerken met FamilyCard. Toegegeven, je gaat er misschien niet rijk van worden, maar elke euro die we ermee uitsparen is voor ons mooi meegenomen. En zeker bij het boeken van reizen lopen de kortingen al snel op tot vijf procent of hoger

Waar zitten de addertjes?

Nu horen we je denken: voor niets gaat de zon op, dus waarom zou dit gratis zijn? Waar is het addertje? Heel eerlijk: dat is er niet. Althans, niet als we het brein achter het concept mogen geloven. “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook blijven. Wij verdienen ons geld aan reclame-inkomsten, waardoor we ons platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacyverklaring staat glashelder omschreven dat die gegevens nooit zullen worden doorverkocht of -gegeven aan derden”, aldus Wim Willems.

Dat het concept aanslaat, moge duidelijk zijn. België kent inmiddels tienduizenden gebruikers en ook voor Nederland en Duitsland worden inmiddels plannen gemaakt. Wie er gebruik van wil maken, moet niet te lang wachten. Willems: “Vanwege de drukte overwegen we om nieuwe inschrijvingen een tijdje te sluiten. We willen onze bestaande gebruikers een goede service kunnen blijven bieden. Wie nog een gratis FamilyCard-account aan wil vragen, moet dus snel zijn.”

Je hoort het: op is op! Meer informatie vind je op www.familycard.be.

Photo by Mike Petrucci on Unsplash.

Timothée Chalamet lanceert eerste eigen hoodie

Dieter Blarinckx-23 december 2021 om 07:19

De Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet heeft via zijn eigen instagram bekendgemaakt dat hij een eigen hoodie lanceert. Die hoodie is een samenwerking met Haider Ackermann.

De hoodie komt er niet zomaar, want Timothée en Haider wilden al langer samen iets doen maar vonden nooit de juiste opportuniteit. In augustus hoorden de twee over de humanitaire crisis in Afghanistan, waarna ze de koppen even bij mekaar staken. De volledige opbrengst van de hoodie gaat 100% naar Afghanistan Libre, een organisatie die zich ter plaatste inzet voor de getroffenen van de crisis.

De witte hoodie is in twee maten beschikbaar, in medium en large. Voor één exemplaar betaal je zo'n 175 euro. Meer info kan je hier vinden.

Kerstmis voor je viervoeter: dit zijn de perfecte cadeaus!

Samuel Wornoo-21 december 2021 om 14:24

Kerstmis is voor ons allemaal de tijd voor gezelligheid en verwennerij. Met deze cadeaus zorg je ervoor dat ook je favoriete huisdier een onvergetelijke kerst beleeft!

Voor je hond: de Edgard & Cooper kerstbox!

De kerstbox van Edgard & Cooper bestaat uit een feestelijke selectie van recepten en snacks, een chic strikje, een herbruikbaar bewaarblik en een geheim kwispelrecept voor lekkere sneeuwballen. Dit cadeau kan natuurlijk ook leuk zijn voor de viervoeter van je schoonmoeder, knappe buurman of beste vriend(in)! Koop 'm hier.

Voor je hond: een smart bone!

Een smart bone, wasmeda? De slimme uitvinding werd voor het eerst op de markt gebracht op kickstarter, waar ze in amper één dag volledig gefinancierd werd. De smart bone speelt met je hond vóór jou, en kan bijvoorbeeld wegspringen of je hond roepen als hij niet meer met het speeltje bezig is. Vanaf 69.99 op Amazon!

Voor je hond of kat: een automatische voederbak!

We zien onze huisdieren allemaal zielsgraag, maar soms kan het dagelijks bijvullen van hun voederbak een lastige klus zijn. Dit is de perfecte oplossing. Met deze automatische voederbak kan je je huisdier voederen, stemgeluiden opnemen om je huisdier te lokken, verschillende voedingsschema's instellen en nog meer! Ook deze kan je vinden op Amazon, vanaf 99.00.

Voor je kat: een radiatorhangmat!

Tijdens de winter krijgen we het allemaal wel eens koud, en je kat is daar geen uitzondering op. Met deze hangmat die je aan je radiator kan vastmaken, hoeft je kat nooit meer kou te lijden! Deze wordt gegarandeerd de favoriete nieuwe plek van je kat!

(Beelden: Amazon, Edgard&Cooper, Unsplash)

Ontdek meer