Online shoppen en tegelijkertijd geld verdienen? Deze start-up uit Aalst maakt het mogelijk

Simon Smetryns-28 juni 2021 om 14:30

Stel: je shopt online en verdient daar tegelijkertijd een extra zakcentje mee. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Geloof het of niet, het is mogelijk. Zo’n 97.000 Vlamingen gingen je al voor. Hun geheim: de FamilyCard, een gratis webshop klantenkaart die werd ontwikkeld door een startup uit Aalst.

Al heel wat mooie namen

Je kunt de FamilyCard vergelijken met Joyn, een klantenkaart die geldig is bij meer dan 7.500 lokale handelszaken. FamilyCard werkt volgens hetzelfde principe en kan bij meer dan 1.000 verschillende webshops worden ingewisseld. AliExpress, Walibi, Farmaline en Booking.com. We noemen er maar een aantal.

Je hoeft geen Einstein te zijn om het concept te snappen, dat is namelijk vrij simpel. Activeer je FamilyCard nog vóór je een aankoop plaatst bij een van de deelnemende shops. Doe je dat, dan spaar je automatisch mee voor leuke kortingen. “Wie meer dan 25 euro aan kortingen bij elkaar heeft verzameld, krijgt dit bedrag uitbetaald op zijn of haar bankrekening”, legt zaakvoerder Wim Willems (39) uit.

Erg populair bij jongeren

De FamilyCard is niet alleen populair bij ouders, ook jongeren maken er massaal gebruik van. Logisch ook, want wie wil er nou niet shoppend geld verdienen? Met een simpele activatie is je spaarsysteem al opgestart. De 24-jarige Jeroen uit Berchem kan erover meepraten. Hij is al een tijdje lid. “Ik leerde het kennen via één van mijn vrienden. Zelf koop ik regelmatig games bij de deelnemende webshops. En mijn vriendin shopt ook vaak kledij online bij onder andere Asos en Zalando Lounge, die eveneens samenwerken met FamilyCard. Toegegeven, je gaat er misschien niet rijk van worden, maar elke euro die we ermee uitsparen is voor ons mooi meegenomen. En zeker bij het boeken van reizen lopen de kortingen al snel op tot vijf procent of hoger

Waar zitten de addertjes?

Nu horen we je denken: voor niets gaat de zon op, dus waarom zou dit gratis zijn? Waar is het addertje? Heel eerlijk: dat is er niet. Althans, niet als we het brein achter het concept mogen geloven. “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook blijven. Wij verdienen ons geld aan reclame-inkomsten, waardoor we ons platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacyverklaring staat glashelder omschreven dat die gegevens nooit zullen worden doorverkocht of -gegeven aan derden”, aldus Wim Willems.

Dat het concept aanslaat, moge duidelijk zijn. België kent inmiddels tienduizenden gebruikers en ook voor Nederland en Duitsland worden inmiddels plannen gemaakt. Wie er gebruik van wil maken, moet niet te lang wachten. Willems: “Vanwege de drukte overwegen we om nieuwe inschrijvingen een tijdje te sluiten. We willen onze bestaande gebruikers een goede service kunnen blijven bieden. Wie nog een gratis FamilyCard-account aan wil vragen, moet dus snel zijn.”

Je hoort het: op is op! Meer informatie vind je op www.familycard.be.

Photo by Mike Petrucci on Unsplash.

NikkieTutorials dropt nieuwe NIMYA-producten

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 17:50

NikkieTutorials heeft als sinds een dik jaar haar eigen beautymerk NIMYA, en daar dropt ze nu nieuwe items van!

Voor haar eigen brand NIMYA lanceerde Nikkie zopas de gloednieuwe 'Spill The Juice'-collectie. Het gaat om een speciale lippenbalsem en lipgloss! En ze zijn volledig vegan en cruelty free!

Voor de balsem betaal je zo'n 13,99 euro, voor de gloss 15,99 euro.

Benieuwd naar meer? Check hier haar site of bekijk haar laatste video hieronder:

Amazon komt (eindelijk) naar België

Dieter Blarinckx-21 juni 2022 om 06:37

De kogel is door de kerk: vanaf september lanceert de Amerikaanse online shop Amazon eindelijk een Belgische afdeling. Wie nu via Amazon wil komen moet langs de Nederlandse, Duitse of Franse divisie gaan. Maar daar komt nu dus verandering in.

Onder de noemer "Operation Red Devil", kwam het Amerikaanse Business Insider te weten dat Amazon een Belgische release plant van hun populaire online webshop. Het bedrijf van Jeff Bezos is wereldwijd een van de pioniers op het vlak van online shopping. Nederland, Duitsland en Frankrijk hadden al hun eigen webshop, maar wij bleven achter. Tot nu...

Uit de documenten van Business Insider valt af te leiden dat Amazon tegen eind september een eigen Belgische webshop wil lanceren. Maar een officieel bericht van Amazon blijft voorlopig nog uit...

Stay tuned!

Ontdek meer