Online shoppen en tegelijkertijd geld verdienen? Deze start-up uit Aalst maakt het mogelijk

Simon Smetryns-28 juni 2021 om 14:30

Stel: je shopt online en verdient daar tegelijkertijd een extra zakcentje mee. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Geloof het of niet, het is mogelijk. Zo’n 97.000 Vlamingen gingen je al voor. Hun geheim: de FamilyCard, een gratis webshop klantenkaart die werd ontwikkeld door een startup uit Aalst.

Al heel wat mooie namen

Je kunt de FamilyCard vergelijken met Joyn, een klantenkaart die geldig is bij meer dan 7.500 lokale handelszaken. FamilyCard werkt volgens hetzelfde principe en kan bij meer dan 1.000 verschillende webshops worden ingewisseld. AliExpress, Walibi, Farmaline en Booking.com. We noemen er maar een aantal.

Je hoeft geen Einstein te zijn om het concept te snappen, dat is namelijk vrij simpel. Activeer je FamilyCard nog vóór je een aankoop plaatst bij een van de deelnemende shops. Doe je dat, dan spaar je automatisch mee voor leuke kortingen. “Wie meer dan 25 euro aan kortingen bij elkaar heeft verzameld, krijgt dit bedrag uitbetaald op zijn of haar bankrekening”, legt zaakvoerder Wim Willems (39) uit.

Erg populair bij jongeren

De FamilyCard is niet alleen populair bij ouders, ook jongeren maken er massaal gebruik van. Logisch ook, want wie wil er nou niet shoppend geld verdienen? Met een simpele activatie is je spaarsysteem al opgestart. De 24-jarige Jeroen uit Berchem kan erover meepraten. Hij is al een tijdje lid. “Ik leerde het kennen via één van mijn vrienden. Zelf koop ik regelmatig games bij de deelnemende webshops. En mijn vriendin shopt ook vaak kledij online bij onder andere Asos en Zalando Lounge, die eveneens samenwerken met FamilyCard. Toegegeven, je gaat er misschien niet rijk van worden, maar elke euro die we ermee uitsparen is voor ons mooi meegenomen. En zeker bij het boeken van reizen lopen de kortingen al snel op tot vijf procent of hoger

Waar zitten de addertjes?

Nu horen we je denken: voor niets gaat de zon op, dus waarom zou dit gratis zijn? Waar is het addertje? Heel eerlijk: dat is er niet. Althans, niet als we het brein achter het concept mogen geloven. “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook blijven. Wij verdienen ons geld aan reclame-inkomsten, waardoor we ons platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacyverklaring staat glashelder omschreven dat die gegevens nooit zullen worden doorverkocht of -gegeven aan derden”, aldus Wim Willems.

Dat het concept aanslaat, moge duidelijk zijn. België kent inmiddels tienduizenden gebruikers en ook voor Nederland en Duitsland worden inmiddels plannen gemaakt. Wie er gebruik van wil maken, moet niet te lang wachten. Willems: “Vanwege de drukte overwegen we om nieuwe inschrijvingen een tijdje te sluiten. We willen onze bestaande gebruikers een goede service kunnen blijven bieden. Wie nog een gratis FamilyCard-account aan wil vragen, moet dus snel zijn.”

Je hoort het: op is op! Meer informatie vind je op www.familycard.be.

Photo by Mike Petrucci on Unsplash.

Clé & Kobe into the wild: van de grond in Botswana!

Joyce Vander Auwera-22 april 2024 om 16:00

KILROY organiseert reizen op maat over de hele wereld. Surfen, safari, stranden, bergen… you name it, zij regelen het. Clé & Kobe konden dankzij KILROY mee met een groepsreis doorheen Botswana!

Individueel, met een vriend(in) of in groep? Check de website van KILROY en plan jouw volgende onvergetelijke avontuur!

Meer info over Clé & Kobe hun reis naar Botswana vind je hier.

Pringles en Crocs lanceren schoen waar je chips in kan bewaren

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 12:42

Met de nieuwe collectie van Crocs kan je aantonen dat je smaak hebt. En dat mag zeer letterlijk genomen worden, want het schoenmerk is een samenwerking aangegaan met chipsproducent Pringles. Ze brengen samen een speciale collectie op de markt, die onder andere bestaat uit boots waar je aan de zijkant je chips kunt bewaren. Handig!

De twee merken hebben de handen in elkaar geslagen om een speciale versie van de klassieke 'Crush Boot' te maken. Deze versie is anders dan normaal, met een langere kraag en extra zakken, perfect voor een klein blikje Pringles.

Naast de Crush Boot hebben Crocs en Pringles ook samengewerkt aan een chipsversie van de Classic Slide en de Classic Clog voor dit project. En ze hebben zelfs een speciale limited edition chipsmaak bedacht: 'Croc-tail Party', die naar watermeloen, chili en limoen smaakt.

De Pringles x Crocs-schoenen zijn nu verkrijgbaar, maar op is op.

Ontdek meer