Kunststudenten verkopen kunst ten voordele van Oekraïne

Amber Schepers-28 maart 2022 om 14:29

Kunst kan verbindend werken, dat bewijzen de studenten van Sint Lucas Antwerpen (KdG). Morgen organiseren de kunststudenten een grote kunstverkoop ten voordele van Oekraïne.

Er is nog steeds geen einde gekomen aan de verschrikkelijke oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Elke dag komen er nog steeds oorlogsslachtoffers bij. Alle steun is dus meer dan welkom, dat vinden ook de studenten van hogeschool Sint Lucas Antwerpen.

Een groep Oekraïense, Russische en Wit-Russische studenten sloegen de handen in elkaar om samen een kunstverkoop te organiseren ten voordele van de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. De studenten werden enorm aangegrepen door de oorlog tussen de landen. Via deze weg hopen ze een steentje bij te dragen en geld in te zamelen voor de slachtoffers die nu worden getroffen.

Op dinsdag 29 maart kan je de kunstverkoop in de showroom van kunstencampus Sint Lucas Antwerpen bijwonen van 17u tot 23u. Wil jij ook nog een steentje bijdragen? Wees er dan zeker bij!

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer