Pukkelpop organiseert nieuw festival in Hasselt

Karen Luiken-28 maart 2022 om 11:00

Grote namen, verschillende podia en heel veel goede muziek. Dat is wat je kunt verwachten van de eerste editie van HEAR HEAR! in Hasselt, een nieuw muziekfestival van Pukkelpop.

Het evenement vindt plaats op zondag 14 augustus en heet tientallen artiesten welkom. Verspreid over vier podia wordt de muzikale nadruk gelegd op indie, rock en elektronica.

Op de mainstage, WAH WAH genaamd, staan namen als Pixies, Liam Gallagher, Wolf Alice, Editors en Whispering Sons. Voor andere podia zijn onder anderen Vitalic, Balthazar, Future Islands, Anna Calvi, Kings of Convenience, Strand of Oaks, Thurston Moore, Girls Against Boys, The Avalanches, Battles, Squid, Porridge Radio, Billy Nomates en Meskerem Mees uitgenodigd. De complete line-up wordt nog bekendgemaakt.

Het HEAR HEAR!-festival biedt naast een fijne line-up ook een culinair foodtruck-paradijs waar hongerige magen gevuld kunnen worden. Voor de feestliefhebber die zin heeft in een frisse pint is er de Beer Shack, de beroemde alternatieve party- en bierpub. Verder kun je het ook gezellig maken in het PKP-café of in de platenzaak voor signeersessies en andere muzikale ontdekkingen.

Tickets gaan vanaf 31 maart in de voorverkoop. Het festival begint om 11.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Horrorfestival met Halloween-thema komt naar Antwerpen

Karen Luiken-01 oktober 2022 om 06:15- Foto:

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Antwerpen krijgt er deze maand een nieuw, griezelig evenement bij. In Spoor Oost wordt eind oktober de allereerste editie van Fear Festival georganiseerd, een feest dat in het teken staat van Halloween.

Terwijl dj’s allerlei verschillende soorten muziek draaien, kan de bezoeker genieten van alles wat Fear Festival te bieden heeft. De organisatie spreekt zelf van een ‘horrorfestival waar het volledig om jou en jouw angsten gaat’.

Het evenement is voorzien van een speciale scare zone, die ‘absoluut niet voor watjes is’. Bezoekers worden uitgedaagd om het er zo lang mogelijk vol te houden. Klaar voor een extra thrill? Dan kun je ook nog een flinke sprong in het diepe maken met een bungee jump vanaf 60 meter hoogte.

De beats worden verzorgd door dj’s als Yves Deruyter, DJ Licious, Jason Robert & Nikos D, Bassart & Kestified en Manuals.

Het festival vindt op zaterdag 29 oktober plaats van 15.00 tot 23.00 uur in Park Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel het thema om Halloween draait, is het geen verkleedfeest. Kaartjes kun je kopen via deze site.

Twee dagen feest op Project Leuven Festival

Karen Luiken-26 september 2022 om 07:13

Zomer voorbij, festivals voorbij? Mooi niet! In Leuven wordt het nieuwe academiejaar op woensdag 5 en dinsdag 6 oktober ingezet met een knaller. Daar vindt twee dagen lang Project L plaats, een feest met een line-up waar je u tegen zegt.

De komende editie van Project L belooft de grootste uit de geschiedenis te worden. Twee dagen lang zorgen tientallen artiesten voor een goede partysfeer waarbij de heupen flink los kunnen worden gegooid. Is dansen niet jouw ding? Er is ook een lounge waar je je vrienden uit kunt dagen voor een potje beerpong.

De artiesten die woensdag op de line-up staan, zijn Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, Andromedik, Mark With a K & MC Chucky, 5napback, Robert Falcon, Magik, Arthur Lewis, These Guys en Divs.

Donderdag is het de beurt aan Regi, Used, DJ Licious, Amber Broos, Manuals, Michael Amani, Kwijt Trk System, Mattic en Vortic.

Op beide dagen gaan de deuren om 15.00 uur open. Het festival gaat zowel woensdag als donderdag tot 00.00 uur door. Drankjes worden verkocht voor studentenprijzen.

Ontdek meer