Schrijf je in voor het WK papieren vliegtuigjes gooien!

Amber Schepers-28 maart 2022 om 12:00

Het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien komt dit jaar weer naar ons land! Red Bull Paper Wings gaat opnieuw op zoek naar de beste papieren vliegtuigjes piloot wereldwijd.

Je vervelen tijdens de les, dus snel even een vliegtuigje vouwen met een A4-papier? We hebben er ons allemaal wel eens schuldig aan gemaakt, maar misschien lag daar wel jouw verborgen talent? Met een eenvoudig velletje papier kan je namelijk meer dan je denkt en dat bewijzen ook de deelnemers van de Red Bull Paper Wings wedstrijd. Tijdens het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien, gaat Red Bull op zoek naar de beste vliegtuigjesvouwer van de wereld.

De wedstrijd bestaat uit twee disciplines: Longest Distance en Longest Airtime. Wie kan zijn papieren vliegtuigje het langst in de lucht houden? En welk vliegtuigje kan de langste afstand afleggen? De deelnemers die hun vliegtuigjes het verst gooien en diegenen die hun vliegtuigje het langst in de lucht laten zweven, stoten door naar de nationale finale in ons land. Begin deze maand vonden de drie eerste Qualiflyers plaats in Louvain-La-Neuve (14/3), VUB Brussel (21/3) en Antwerpen (23/3)

Wil jij een plekje veroveren in de Belgische finale? Schrijf je dan hier nog snel in voor de laatste twee Qualiflyers in Leuven (29/3) en in Gent (30/3).

De top drie winnaars van de vier Qualiflyers veroveren een plaats in de nationale finale. De piloten die tijdens die finale de overwinning pakken in de discipline Longest Distance en Longest Airtime, winnen een rechtstreeks ticket naar de wereldfinale in Oostenrijk. In de iconische Oostenrijkse Hangar-7 zullen deelnemers uit alle hoeken van de wereld niet enkel strijden om de wereldtitel, maar ook om een spectaculaire vliegervaring met de beroemde Flying Bulls.

Maar er is meer, op TikTok kunnen fans ook deelnemen aan een speciale derde categorie: de Aerobatics Challenge. Voor deze categorie moet je op een zo creatief mogelijke manier je papieren vliegtuigje in de lucht gooien. Deelnemen kan door je filmpje te uploaden op TikTok met de tag @redbull en de hashtags #redbullpaperwings en #belgium. Veel succes!

Charli XCX annuleert optreden in Brussel

Karen Luiken-27 mei 2022 om 12:18

Slecht nieuws voor fans die vanavond naar het optreden van Charli XCX in Brussel zouden gaan. De show gaat niet door omdat de zangeres last heeft van stemproblemen.

Behalve het optreden in Brussel cancelt Charli XCX ook de show die ze morgen in Utrecht zou geven. “Ik vind het verschrikkelijk om te moeten melden dat ik zowel mijn show in Brussel als in Utrecht moet afzeggen. Ik ben mijn stem kwijt en ook al doe ik alles om ‘m terug te laten keren, niks werkt”, aldus Charli XCX.

De zangeres moet de komende tijd zoveel mogelijk rust nemen om ervoor te zorgen dat haar stem weer normaal wordt. “Ik zou willen dat ik voor jullie kon optreden, maar zingen is letterlijk onmogelijk op dit moment. Het spijt me zo erg dat ik jullie moet teleurstellen. Ik keek heel erg uit naar deze twee Europese shows.”

Makers 'Stranger Things' doen geheimzinnig over spin-off

Karen Luiken-25 mei 2022 om 07:05

Eerder dit jaar werden fans van ‘Stranger Things’ verrast met het nieuws dat er een spin-off komt van de succesvolle Netflix-serie. Matt en Ross Duffer, makers van de show, hebben al een idee waar die over moet gaan. Maar de plannen worden met helemaal niemand gedeeld.

“We hebben wel een idee voor een spin-off waar we super enthousiast over zijn”, aldus de broers volgens Variety. “Maar we hebben het nog tegen niemand verteld. Laat staan dat we al iets op papier hebben gezet.”

Hoewel de breinen achter ‘Stranger Things’ heel geheimzinnig doen, zeggen ze wel dít: “We denken dat iedereen - inclusief Netflix - verrast zal zijn als ze het concept horen. Het is heel, heel anders.”

Ze onthullen dat er één persoon is die inmiddels heeft geraden waar de plannen over gaan. En dat is niemand minder dan Finn Wolfhard, die Mike Wheeler speelt in 'Stranger Things'. “Op de een of andere manier heeft Finn Wolfhard, die een slimme jongen is, correct geraden waar het over zou gaan. Maar afgezien van Finn weet niemand anders het.”

Ontdek meer