Zien: Chayenne Van Aarle is nieuwe Miss België

Dieter Blarinckx-27 maart 2022 om 09:13

Het is gebeurd: onze nieuwe Miss is verkozen! De 23-jarige Antwerpse Chayenne Van Aerle werd gisteren in Plopsaland De Panne gekroond tot Miss België 2022. Chayenne kreeg het kroontje van voormalig Miss België Kedist Deltour.

“Ik had het oprecht niet verwacht, ik dacht dat ik al zou afvallen toen de eerste selectie werd gemaakt. Mijn mama is Franstalig, ik ben dus zowel in het Frans als het Nederlands opgevoed. Mijn papa had eerst niks van geld, maar heeft zich via zaken zo opgewerkt dat we in een kasteel konden wonen. Daar verzorgden we allemaal dieren die hij uit de circuswereld gered had. In mijn jaar als Miss België wil ik mij daarom ook extra inzetten voor dierenleed, daar wordt nog te weinig aandacht aan besteed”, klonk het in haar eerste reactie.

De twee eredames werden Elle Leclercq uit Lokeren en Silvana Spyros uit Maasmechelen.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer