Justin Bieber grootste kanshebber bij MTV VMA's

Karen Luiken-12 augustus 2021 om 06:25

Justin Bieber maakt tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards de meeste kans op een prijs. De zanger is maar liefst zeven keer genomineerd. Op zondag 12 september wordt bekend of hij een van zijn nominaties kan verzilveren. Dan wordt het grote spektakel in 180 verschillende landen live uitgezonden.

The Biebs is genomineerd in de categorieën ‘Video of the Year’, ‘Artist of the Year’, ‘Best Pop’, ‘Best Collaboration’, ‘Best Direction’, ‘Best Cinematography’ en ‘Best Editing’. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn nummer ‘Peaches’, maar ook aan de liedjes ‘POPSTAR’ en ‘Holy’.

Na Justin is Megan Thee Stallion met zes nominaties de grootste kanshebber. Daarna volgen Billie Eilish, BTS, Doja Cat, Drake, Giveon, Lil Nas X en Olivia Rodrigo met ieder vijf nominaties.

Fans kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete artiesten in veertien genderneutrale categorieën. De VMA’s vinden plaats in New York en worden op 12 september 02.00 uur (onze tijd) uitgezonden vanuit Barclays Center.

Kanye West brengt volgende maand nieuw album uit

Karen Luiken-28 januari 2022 om 09:34

Fans van Kanye West kunnen zich opmaken voor nieuwe muziek. De rapper is van plan volgende maand een nieuw album uit te brengen.

Het gaat om de opvolger van de plaat ‘Donda’, die afgelopen zomer na meerdere vertragingen eindelijk verscheen. Het album zou eigenlijk in 2020 al gereleased worden, maar dat plan verschoof omdat Kanye nooit helemaal tevreden was met het eindresultaat. Hetzelfde gebeurde met zijn plaat ‘Jesus Is King’.

Het is te hopen dat Kanye zich nu wel aan zijn belofte houdt. Mocht dat het geval zijn, dan kunnen we zijn nieuwe muziek op 2 februari verwachten. Het album is geproduceerd door Future.

Lil Kleine in nieuw album openhartig over Ibiza-incident

Karen Luiken-28 januari 2022 om 08:44

Lil Kleine heeft vandaag zijn nieuwe album ‘Ibiza Stories’ uitgebracht. De titel van de plaat verklapt het al een beetje, maar in zijn nieuwe muziek spreekt de rapper zich openhartig uit over de veelbesproken situatie op Ibiza.

Het is nu maanden geleden dat Lil Kleine en zijn verloofde Jaimie Vaes veelvuldig in het nieuws kwamen na het inmiddels beruchte incident op Ibiza. Het is nog altijd niet bekend wat daar precies gebeurd is, maar Jaimie omschreef het eerder als een ‘turbulente avond met een incident dat nóóit had mogen gebeuren’.

Voor Jorik Scholten, echte naam van Lil Kleine, staat het nieuwe album symbool als afsluiting van deze periode. "Op persoonlijk gebied heb ik veel meegemaakt afgelopen jaar. Ik ben door een groeiproces gegaan dat niet alleen Jorik Scholten, maar ook Lil Kleine volwassen heeft gemaakt”, zegt de artiest. “Ik hoop dat ik dit over heb kunnen brengen met mijn album zodat ik deze turbulente periode voor eens en altijd kan afsluiten. Ik wil mijn fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, deze is voor jullie!"

De plaat bevat gastbijdragen van verschillende sterren als Boef, Ronnie Flex, ADF Samski en Yssi SB. ‘Ibiza Stories’ is geproduceerd door $hirak.

Ontdek meer