Eerste tegenslag voor Johnny Depp in rechtszaak tegen Amber Heard

Amber Schepers-25 maart 2022 om 12:48

Een van de meest besproken vechtscheidingen in de geschiedenis van Hollywood is toch wel die van Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). Het ex-koppel scheidde in 2016 en sindsdien beschuldigt Amber Heard de ‘Pirates of the Caribbean'-acteur van huiselijk geweld. Hierop volgde verschillende aanklachten en een van die processen vindt binnen minder dan een maand plaats.

De processen blijven aanslepen voor het ex-Hollywoodkoppel Johnny Depp en Amber Heard. Na een stuk dat de Amerikaanse actrice in de 'Washington Post' schreef over haar ervaring met een gewelddadige relatie, klaagt Depp haar aan wegens laster en eerroof. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. In de tekst wordt Depps naam niet vermeld, maar volgens Depp schaadt het artikel wel zijn reputatie. Daarom daagt hij zijn ex-vrouw nu voor de rechtbank, maar voor het toekomstig proces staat de acteur nu al niet zo stevig in zijn schoenen.

Donderdag besliste de rechter in Virginia namelijk dat Heard gebruik mag maken van de anti-SLAPP-wetgeving tijdens het proces, iets wat Depp en zijn verdediging probeerden te voorkomen. De anti-SLAPP-wet voorkomt dat personen of instellingen iemand proberen te intimideren door te dreigen met een rechtszaak. In de regel gaat het vaak om zaken waarbij de aanklagende partij weinig kans maakt om te winnen, maar hoopt dat de aangeklaagde uit angst zal toegeven.

Johnny Depp maakt niet veel kans om het proces te winnen, maar gebruikt de rechtszaak eerder als afschrikmiddel tegen Heard. Veel staten hebben een speciale anti-SLAPP-wetgeving die dit soort procedures moet voorkomen. Depp probeerde te voorkomen dat Heard gebruik zou maken van de anti-SLAPP-wet door een motie in te dienen bij de rechter, zodat die Heard zou verbieden een beroep te doen op die regeling, maar daar ging de rechter dus niet mee akkoord.

Eerder al klaagde de Amerikaanse acteur de Britse tabloid 'The Sun' aan omdat de krant over het huiselijk geweld van het ex-koppel schreef en Depp daarbij een ‘wife beater’ noemde. De rechter oordeelde toen al dat er geen sprake was van smaad, omdat hij twaalf van de veertien beschuldigingen bewezen achtte. Hoe het proces zal aflopen, zal binnenkort duidelijk worden.

Sarah van Soelen niet te zien in docu André Hazes

Karen Luiken-27 juni 2022 om 06:49

Sarah van Soelen verschijnt niet in de documentaire van haar ex André Hazes. Ze heeft geen behoefte om een rol te hebben in het project, zegt ze tegen Shownieuws.

Toen Sarah en André nog samen waren, werkte Sarah en haar familie mee aan de documentaire. Maar nu het eenmaal over is tussen de twee wil ze er niks meer mee te maken hebben.

De exen hebben inmiddels geen contact meer met elkaar. Sarah: “Ik hoop alleen maar dat hij heel erg gelukkig wordt, in welke zin dan ook en met wie dan ook, maar vooral met zichzelf. Dat zou ik heel fijn vinden.”

Ondertussen woont Sarah nog steeds in het huis dat samen met André kocht. "Ik ben er content mee en ik zeg heel eerlijk, ik heb geen kastruimte meer over dus ik ben heel blij dat ik alleen woon."

Lizzo komt op tegen abortuswet en doneert een miljoen!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:20

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft zich openlijk uitgesproken over de abortuswet die afgelopen week in Amerika onder vuur lag. Ze is ontgoocheld in Amerika en heeft ook besloten een serieuze som te doneren.

Sinds vorige week werd er in de Verenigde Staten beslist dat vrouwen niet meer grondwettelijk recht hebben op een abortus. Een actie die de klok even 150 jaar terugdraait. Zo vindt ook Lizzo, die nu 500.000 dollar van haar aankomende The Special Tour zal doneren aan verschillende abortusorganisaties. De organisatie van haar tour, Live Nation, doet op haar beurt hetzelfde. Zo zal er in totaal maar liefst 1 miljoen dollar gedoneerd worden!

“Het belangrijkste is actie en luide stemmen. Organisaties als Planned Parenthood en Abortion Funds hebben geld nodig om diensten te kunnen blijven aanbieden aan mensen die het meeste worden benadeeld door dit verbod”, aldus Lizzo.

Ontdek meer