Eerste tegenslag voor Johnny Depp in rechtszaak tegen Amber Heard

Amber Schepers-25 maart 2022 om 12:48

Een van de meest besproken vechtscheidingen in de geschiedenis van Hollywood is toch wel die van Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). Het ex-koppel scheidde in 2016 en sindsdien beschuldigt Amber Heard de ‘Pirates of the Caribbean'-acteur van huiselijk geweld. Hierop volgde verschillende aanklachten en een van die processen vindt binnen minder dan een maand plaats.

De processen blijven aanslepen voor het ex-Hollywoodkoppel Johnny Depp en Amber Heard. Na een stuk dat de Amerikaanse actrice in de 'Washington Post' schreef over haar ervaring met een gewelddadige relatie, klaagt Depp haar aan wegens laster en eerroof. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. In de tekst wordt Depps naam niet vermeld, maar volgens Depp schaadt het artikel wel zijn reputatie. Daarom daagt hij zijn ex-vrouw nu voor de rechtbank, maar voor het toekomstig proces staat de acteur nu al niet zo stevig in zijn schoenen.

Donderdag besliste de rechter in Virginia namelijk dat Heard gebruik mag maken van de anti-SLAPP-wetgeving tijdens het proces, iets wat Depp en zijn verdediging probeerden te voorkomen. De anti-SLAPP-wet voorkomt dat personen of instellingen iemand proberen te intimideren door te dreigen met een rechtszaak. In de regel gaat het vaak om zaken waarbij de aanklagende partij weinig kans maakt om te winnen, maar hoopt dat de aangeklaagde uit angst zal toegeven.

Johnny Depp maakt niet veel kans om het proces te winnen, maar gebruikt de rechtszaak eerder als afschrikmiddel tegen Heard. Veel staten hebben een speciale anti-SLAPP-wetgeving die dit soort procedures moet voorkomen. Depp probeerde te voorkomen dat Heard gebruik zou maken van de anti-SLAPP-wet door een motie in te dienen bij de rechter, zodat die Heard zou verbieden een beroep te doen op die regeling, maar daar ging de rechter dus niet mee akkoord.

Eerder al klaagde de Amerikaanse acteur de Britse tabloid 'The Sun' aan omdat de krant over het huiselijk geweld van het ex-koppel schreef en Depp daarbij een ‘wife beater’ noemde. De rechter oordeelde toen al dat er geen sprake was van smaad, omdat hij twaalf van de veertien beschuldigingen bewezen achtte. Hoe het proces zal aflopen, zal binnenkort duidelijk worden.

Zien: Netflix dropt trailer van docu over prins Harry en Meghan

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 09:13- Foto:

Netflix

Het zat er al lang aan te komen, maar nu heeft Netflix eindelijk de eerste trailer gedropt van de langverwachte docu rond prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle.

In 2020 tekenden Harry & Meghan een monsterdeal bij Netflix voor meerdere projecten. Eéntje daarvan is de langverwachte docu over de twee en hun vertrek uit de Britse Koninklijke Familie.

"Niemand ziet wat er achter de gesloten deuren gebeurt. Als de inzet zo hoog is, is het dan niet logisch om ons verhaal ook van ons te horen?”, klinkt het alvast in de eerste beelden.

‘Harry & Meghan’ zal al vanaf 8 december te streamen zijn via Netflix.

Verdachte van moord op Takeoff aangehouden

Karen Luiken-03 december 2022 om 08:39

De politie van Houston heeft een 33-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de moord op Takeoff. De rapper overleed op 1 november bij een schietpartij.

De verdachte is gearresteerd en aangeklaagd, zo bleek volgens Amerikaanse media tijdens een persconferentie van de politie. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij vorige maand op een feestje bij een bowlingbaan in Texas.

Er ontstond een ruzie, waarna iemand het vuur opende en Takeoff werd geraakt door een kogel. Hij overleefde dat niet. Twee andere personen liepen lichte verwondingen op.

Ontdek meer