Eerste tegenslag voor Johnny Depp in rechtszaak tegen Amber Heard

Amber Schepers-25 maart 2022 om 12:48

Een van de meest besproken vechtscheidingen in de geschiedenis van Hollywood is toch wel die van Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). Het ex-koppel scheidde in 2016 en sindsdien beschuldigt Amber Heard de ‘Pirates of the Caribbean'-acteur van huiselijk geweld. Hierop volgde verschillende aanklachten en een van die processen vindt binnen minder dan een maand plaats.

De processen blijven aanslepen voor het ex-Hollywoodkoppel Johnny Depp en Amber Heard. Na een stuk dat de Amerikaanse actrice in de 'Washington Post' schreef over haar ervaring met een gewelddadige relatie, klaagt Depp haar aan wegens laster en eerroof. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. In de tekst wordt Depps naam niet vermeld, maar volgens Depp schaadt het artikel wel zijn reputatie. Daarom daagt hij zijn ex-vrouw nu voor de rechtbank, maar voor het toekomstig proces staat de acteur nu al niet zo stevig in zijn schoenen.

Donderdag besliste de rechter in Virginia namelijk dat Heard gebruik mag maken van de anti-SLAPP-wetgeving tijdens het proces, iets wat Depp en zijn verdediging probeerden te voorkomen. De anti-SLAPP-wet voorkomt dat personen of instellingen iemand proberen te intimideren door te dreigen met een rechtszaak. In de regel gaat het vaak om zaken waarbij de aanklagende partij weinig kans maakt om te winnen, maar hoopt dat de aangeklaagde uit angst zal toegeven.

Johnny Depp maakt niet veel kans om het proces te winnen, maar gebruikt de rechtszaak eerder als afschrikmiddel tegen Heard. Veel staten hebben een speciale anti-SLAPP-wetgeving die dit soort procedures moet voorkomen. Depp probeerde te voorkomen dat Heard gebruik zou maken van de anti-SLAPP-wet door een motie in te dienen bij de rechter, zodat die Heard zou verbieden een beroep te doen op die regeling, maar daar ging de rechter dus niet mee akkoord.

Eerder al klaagde de Amerikaanse acteur de Britse tabloid 'The Sun' aan omdat de krant over het huiselijk geweld van het ex-koppel schreef en Depp daarbij een ‘wife beater’ noemde. De rechter oordeelde toen al dat er geen sprake was van smaad, omdat hij twaalf van de veertien beschuldigingen bewezen achtte. Hoe het proces zal aflopen, zal binnenkort duidelijk worden.

Billie Eilish belooft nieuw album

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:05

Fans van Billie Eilish mogen de komende tijd veel nieuwe muziek van hun grote idool verwachten. De 21-jarige zangeres heeft in een interview met het programma ‘The Cookout’ gezegd dat ze met een nieuw album bezig is.

“Er komt een heel nieuw album aan”, aldus Billie. “We zitten in het laatste deel van het maakproces. Dat betekent niet dat het nu al uitkomt, maar wel dat het eraan zit te komen.”

Het album, waarvan nog geen releasedatum bekend is, wordt de derde plaat voor Billie. Eerder bracht ze al ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en ‘Happier Than Ever’ uit.

Ed Sheeran wil elk seizoen nieuw album lanceren

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:01- Foto:

Reuters

Heb je moeite met seizoenswisselingen? Ed Sheeran gaat het makkelijker maken voor je. De zanger, die vrijdag zijn herfstplaat ‘Autumn Variations’ uitbracht, wil volgens Britse media elk seizoen een nieuw album uitbrengen.

“Ik wil een ‘Summer Variatons’ maken en een ‘Spring Variatons’, en er komt ook nog een ‘Winter Variatons’", zegt de Britse zanger. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een ander project. "We hebben nog een grote popplaat."

Wanneer de nieuwe albums uit moeten komen, is nog niet bekend.

Ontdek meer