Nieuwe app 'Amigos' komt naar Vlaanderen!

Amber Schepers-24 maart 2022 om 11:42

Heb jij ook last van die hoge drempel om spontaan met nieuwe stadsgenoten in contact te komen? Dan is ‘Amigos’ echt iets voor jou! Nadat de nieuwe app een groot succes werd in Nederland, komt die nu ook naar Vlaanderen.

Na een lange periode van lockdowns en regeltjes hebben velen onder ons nood aan sociaal contact en wat meer leven in de brouwerij. Spontaan een namiddag op café? Een gezellige spelletjesavond organiseren? Of gewoon spontaan nieuwe vriendschappen opbouwen? Met de nieuwe app ‘Amigos’ kan het allemaal!

'Amigos' brengt live in kaart welke mensen om jou heen openstaan voor gezelligheid. Meer nog, via de app kan je zien welke mensen interesse hebben voor dezelfde activiteit. Zo kan je makkelijk nieuwe mensen uit de buurt leren kennen en samen iets leuks plannen. Samen naar de film gaan of liever een potje tennis spelen? Niets is onmogelijk!

De app werd in Nederland geïntroduceerd, maar werd al snel ook in ons land opgemerkt. Vanaf vandaag is het zover, de nieuwe app is nu ook voor Vlaamse gebruikers beschikbaar!

Wil je al meteen een wandeling maken of het nachtleven induiken met nieuwe mensen? Dan kan je de app nu al installeren. Veel plezier!

Je kunt straks WhatsApp-berichtjes aanpassen

Karen Luiken-23 mei 2023 om 07:02- Foto:

Photo by Adem AY on Unsplash

Berichtje via WhatsApp verstuurd waar je niet veel later spijt van hebt? Misschien had je het net anders willen verwoorden of ontdek je een spelfoutje. Wat nu misschien nog voor stress kan zorgen, is straks geen probleem meer. WhatsApp komt met een nieuwe functie waarbij je berichten binnen een kwartier na verzenden aan kunt passen.

Het is al mogelijk om verstuurde berichten te verwijderen, maar appjes aanpassen kan helaas niet. Nóg niet, want WhatsApp gaat daar binnenkort verandering in brengen. De applicatie maakt het mogelijk om een bericht aan te passen door het lang ingedrukt te houden en vervolgens op ‘bewerken’ te klikken. De ontvanger ziet dan wel dat er aan het bericht gesleuteld is. Er komt namelijk bij te staan dat het appje bewerkt is, net zoals je nu kan zien wanneer een berichtje verwijderd is.

De functie wordt beschikbaar na een nieuwe update van WhatsApp, die ergens in de komende weken naar je scherm komt.

TikTok lanceert nieuwe functie voor muziekliefhebbers

Karen Luiken-17 mei 2023 om 11:41- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

TikTok heeft het zoeken naar nieuwe muziek een stuk gemakkelijker gemaakt. Op de app is deze week de zoekfunctie ‘New Music’ gelanceerd.

Wie nu op TikTok zoekt naar ‘new music’, komt uit bij een blok met allerlei video’s van muzikale talenten. Momenteel staan daar bijvoorbeeld filmpjes tussen van Niall Horan, James Arthur en The Jonas Brothers. Je kunt kiezen tussen uitgelichte content, trending content of nieuw te ontdekken content.

De zoekplek is volgens TikTok een plek voor zowel opkomende als wereldberoemde artiesten om fanbases op te bouwen en te verbinden.

“TikTok is een bestemming voor artiesten die hun nieuwste werk willen uitlichten en voor muziekfans die nieuwe muziek willen ontdekken. Deze functie geeft artiesten een nieuwe manier om contact te maken met onze wereldwijde gemeenschap”, klinkt het in een persbericht van het platform.

Ontdek meer