Dit is waarom jij naar FACTS moet

Karen Luiken-23 maart 2022 om 10:58

Over anderhalve week barst FACTS los, hét evenement als je ook maar een beetje fan bent van films, series, videogames, gezelschapsspelletjes, cosplay, superhelden, anime of andere popcultuurfenomenen. Grote namen komen langs en het programma staat bomvol leuke activiteiten. Dit is waarom jij erbij moet zijn.

Laten we beginnen met een van de belangrijkste redenen: de gastenlijst. Allerlei bekende acteurs komen langs, waaronder Michael Rooker. Hem kun je kennen uit ‘The Walking Dead’, ‘The Suicide Squad’ of ‘Guardians of the Galaxy’. Ben je fan van ‘Sons of Anarchy’ of ‘Bad-Ass’? Dan ken je ongetwijfeld de naam Danny Trejo. Ook hij maakt zijn opwachting op FACTS.

Door naar Natalia Tena, die rollen had in ‘Harry Potter’, ‘Star Wars’ en ‘Game of Thrones’. Zij wordt vergezeld door Rick Hoffman uit ‘Suits’, ‘Hostel’ en ‘The Condemned’, en door Richard Rankin uit ‘Outlander’, ‘The Last Kingdom’ en ‘From Darkness’. Verder is de kans groot dat je het ‘Cobra Kai’-duo Jacob Bertrand en Peyton List tegen het lijf loopt.

Naast fotoshoots en panels met de acteurs zijn er ook nog allerlei andere activiteiten. Twee dagen lang kun je deelnemen aan videogames, actieve workshops en verschillende tentoonstellingen. Je kunt spelletjes doen, de gaming hall platspelen en een bezoekje brengen aan Fan Village.

Er worden speeddates georganiseerd waarbij je relaxte praatjes kunt houden met andere fans. Ga zitten, praat enkele minuten, schrijf eventueel je naam en nummer op en ga door naar de volgende. Bij de ideale match word je door de organisatie aan elkaar gekoppeld.

Fan van cosplay? Ook dan ben je bij FACTS aan het juiste adres. Zowel zaterdag als zondag geven de cosplaygasten Ainlina, Ayuru en Gehe hun geheimen prijs in panels op het Cosplay-podium. Zaterdag wordt er gepraat over social media, tips voor een perfecte fotoshoot en pruiken. Zondag gaat het vooral over make-up en 3D printing.

Nog geen kaartjes in the pocket? Die koop je hier!

Doen: de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen in Plopsaland!

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 20:50

Fan van Vlaanderens meest bekende voetbalploeg F.C. De Kampioenen? Noteer dan 8 tot en met 11 juli met stip aan in je agenda want dan vinden de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen plaats in de Plopsaparken!

"Kampioen zijn is plezant ⚽! Tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen ontmoet je jouw favoriete Kampioenen in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt én Plopsa Station Antwerp! Hou je gsm zeker bij de hand voor die ene unieke foto! Dat wordt een mooi plaatje, mijn gedacht!", klinkt het bij de aankondiging op sociale media.

Tussen 8 en 11 juli maken de pottenstampers van 'F.C. De Kampioenen' dus de Plopsaparken in Vlaanderen onveilig! Ontdek het hele programma (en de ticketverkoop) via de website van Plopsa!

Bekijk de aankondiging van Carmen en Pol hieronder:

Deze teams doen mee aan Red Bull Zeepkistenrace

Karen Luiken-27 juni 2022 om 10:00

Op 4 september vindt de grote Red Bull Zeepkistenrace plaats op het Circuit de Spa-Francorchamps. Meer dan 800 teams meldden zich daarvoor aan en het was aan Rik Verheye en Kid Noize om er 50 uit te pikken die daadwerkelijk mee mogen doen. TAGMAG is ook van de partij!

Tientallen teams uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Brussels Hoofdstedelijke Gewest, Waals-Brabant, Luik, Namen en Henegouwen krijgen de kans om over dik twee maanden tegen elkaar te strijden op de Red Bull Zeepkistenrace. “De teams mogen kiezen was een leuke challenge”, zegt Rik Verheye. “Er zitten echt toppers tussen. Mondje dicht nog natuurlijk, maar sowieso de moeite om te komen kijken op het Circuit de Spa-Francorchamps!”

Benieuwd naar de deelnemende teams? Dit zijn ze:

West-Vlaanderen

· De foxies (Zwevegem)
· D'hiet Piraat! (Brugge)
· Frietwiel (Hooglede)
· 4 digits (Roeselare)
· The Christmas Cruisers (Harelbeke)

Oost-Vlaanderen
· Akv Vzw Krejeis (Aalst)
· TAGMAG (Gent)
· Mortal Wombat (Gent)
· Heavy lifting (Gent)
· Ziekgrote Chihuahua (Gent)
· De Pelousers (Sint-Amandsberg)
· Rocketmen (Lokeren)
· Oliobox (Lokeren)
· For e few Daltons more (Dendermonde)
· The Bun Boys (Oudenaarde)
· The Sentians (Lochristi)
· De Vier BOBketiers (Nazareth)
· Birdriders (Merelbeke)
· Golden eirers (Kruisem)
· Team Bussin Banana (Zulte)

Antwerpen

· Disco United (Antwerpen)
· De bollende EM'mers (Kalmthout)
· La(mbo)sagne-crew (Geel)
· The polish flinstones (Deurne)

Vlaams-Brabant

· De PartyPoopers (Boutersem)
· DaGaNi Racing (Asse)
· Dinoco Factory Wanabees (Asse)
· Team Audi Brussels (Dilbeek)
· Les Colpots (Vilvoorde)

Limburg

· The Blue Eagles (Pelt)
· Mr. Pepper & the spice boys (Pelt)
· Logistiek VTK (Genk)
· Glassie & de Bottelneks (Lummen)
· De Dethier boys (Bilzen)

Brussels Hoofdstedelijke Gewest

· Hombrés (Elsene)
· Bee Upliving (Koekelberg)
· La Thriller Team (Brussel)
· The Blue Angels (Ukkel)

Waals-Brabant

· Mbees (Genval)
· La Teamitraillette (Waver)
· the Beatles beasts (Waver)
· Les Frites-Potes (Limelette)

Luik

· Lès Neûrès djâls (Chaudfontaine)
· The Fudd's Racing Team (Werbomont)
· Les cinglés de l'espace (Luik)
· Les Vendetta (Pepinster)

Namen

· Le confiné (Jemeppe-sur-Sambre)

Henegouwen

· Les pirates (Donstiennes)
· Team Bpote (Colfontaine)
· Le clan des combattants (Bergen)
· Les amis de L'Hectolitre (Doornik)
· Les blouses blanches déjantées (Aat)
· La piñateam (Haine-saint-pierre)

Ontdek meer