Thomas More komt met eerste TikTok-serie!

Dieter Blarinckx-10 augustus 2021 om 08:20

De Vlaamse hogeschool Thomas More lanceert deze zondag de eerste Vlaamse TikTok-serie. ‘En Wa Nu?’ gaat over Zara Milarian, een 18-jarige student die voor een belangrijke keuze in haar leven staat: wat zal ze volgend jaar studeren? De online serie werd volledig gemaakt voor en door jongeren.

“De serie moet jongeren inspireren om de juiste studiekeuze te maken en wil ook aantonen dat twijfels bij zo’n beslissing heel normaal zijn”, klinkt het bij producer Laura Wulteput.

De serie zal mintotaal zo’n 18 aflevering tellen, die telkens één minuut duren.

‘En Wa Nu?’ zal vanaf zondag te zien zijn via TikTok.

Charli D'Amelio best verdienende TikTok-ster

Karen Luiken-10 januari 2022 om 07:26

Charli D’Amelio is pas zeventien jaar oud, maar mag zichzelf nu al de best verdienende TikTok-ster noemen. Forbes meldt dat ze vorig jaar 15,4 miljoen dollar binnenhaalde.

Met 133 miljoen volgers is Charli zonder twijfel de grootste TikTok-ster ter wereld. Het geld dat ze verdient heeft ze voornamelijk te danken aan reclamesponsoring. Ze werkt samen met grote merken als McDonald’s en Louis Vuitton, en kan tonnen per bericht verdienen.

Na Charli volgt haar oudere zus Dixie in het rijtje van best verdienende TikTok-sterren. Dixie heeft 57 miljoen volgers en zag vorig jaar 10 miljoen dollar op haar bankrekening verschijnen. Hoewel ook zij bakken met geld verdient door het maken van reclame, timmert ze tegenwoordig ook aan de weg als zangeres. Vorig jaar bracht ze twee hits uit. Samen met haar zusje Charli heeft ze daarnaast ook nog een kledingmerk én is ze te zien in een realityserie.

Andere goed verdienende TikTok-sterren zijn Addison Rae, Bella Poarch, Josh Richards, Kris Collins en Avani Gregg.

Online les wordt weer de norm op scholen en universiteiten

Samuel Wornoo-30 november 2021 om 10:22

Corona heeft ons land opnieuw volledig in haar greep, en ook scholen en universiteiten moeten opnieuw verstrengen. Hierbij zullen ze vooral inzetten op online lessen.

De UGent laat nog een maximale aulabezetting van 20% toe. De Universiteit Antwerpen, de UHasselt en de KU Leuven zorgen ervoor dat alle lessen digitaal beschikbaar zijn, zodat studenten zelf kunnen kiezen of ze de les vanop afstand volgen. En ook de VUB en de hogescholen PXL en Howest schakelen opnieuw volledig naar afstandsonderwijs, behalve voor praktijkvakken.

(Beeld: Unsplash)

Ontdek meer