Thomas More komt met eerste TikTok-serie!

Dieter Blarinckx-10 augustus 2021 om 08:20

De Vlaamse hogeschool Thomas More lanceert deze zondag de eerste Vlaamse TikTok-serie. ‘En Wa Nu?’ gaat over Zara Milarian, een 18-jarige student die voor een belangrijke keuze in haar leven staat: wat zal ze volgend jaar studeren? De online serie werd volledig gemaakt voor en door jongeren.

“De serie moet jongeren inspireren om de juiste studiekeuze te maken en wil ook aantonen dat twijfels bij zo’n beslissing heel normaal zijn”, klinkt het bij producer Laura Wulteput.

De serie zal mintotaal zo’n 18 aflevering tellen, die telkens één minuut duren.

‘En Wa Nu?’ zal vanaf zondag te zien zijn via TikTok.

MNM gaat opnieuw op zoek naar 'De Strafste School'!

Lore Ketels-02 september 2021 om 02:00

Sander Gillis en Laura Govaerts openden deze ochtend plechtig de inschrijvingen.
Zij gaan samen met een sterrenjury op zoek naar een Vlaamse of Brusselse school die deze titel waardig is. 'De Strafste School' is een wedstrijd waarin MNM zoekt naar de leukste en de beste middelbare school met het grootste hart.

Voor de herfstvakantie bezoeken Sander, Laura en de jury vol BV’s de 15 geselecteerde scholen om een kijkje te nemen of ze voldoen aan alle criteria om de titel te krijgen.

“Voor mij is 'De Strafste School' een school waar iedere leerling keihard zichzelf kan zijn, en waar er geen al te grote afstand is tussen leerkracht en leerling. Ik wil echt iedereen zien samenwerken, van klusjesman tot klastitularis.” zegt Sander Gillis.

“Ik kijk uit naar de energie en de goesting die alle leerlingen, leerkrachten, mensen van het schoonmaakteam, directeurs/directrices, secretariaatmedewerkers gaan uitstralen. Een Straffe School is een school die na deze heel moeilijke periode probeert om er nog steeds het beste van te maken. En 'De Strafste School' is een school die dat dan nog eens allemaal samen doet als één geheel.” zegt Laura Goyvaerts.

Hoe kan je jouw school inschrijven?

Dit kan je doen door op de site van MNM.be het Strafste Jaarboek in te vullen en daar te vertellen hoe straf jullie school wel niet is! De 15 beste inschrijvingen krijgen een één lesuur om de gloednieuwe jury te tonen wat ze elke dag doen, maar dan in een spectaculaire, spannende rondleiding.

Op 29 oktober worden de winnaars bekend gemaakt en zij krijgen buiten de eer en de titel 'De Strafste School' een groot feest met nationale en internationale artiesten!

Inschrijven kan via https://destrafsteschool.mnm.b...

Magda Deweirdt is overleden

Esther Lapin-27 augustus 2021 om 11:18

De vermoedens waren er al een tijdje nadat Magda al een week niks nieuws had gepost op TikTok. Die zijn dan ook bevestigd. Magda is inderdaad overleden.

Magda was bekend van TikTok, waar ze video's maakte van alledaagse bezigheden. Haar bio luidde dan ook 'alleen plezier, zot zijn doet geen zeer.' En die plezier was ook te zien in haar video's.

Magda is vorige week vrijdag 20 augustus onverwachts overleden. Ze werd 49 jaar.

Heel veel sterkte gewenst aan haar vrienden en familie.

Ontdek meer