On tour met Louis XIV & Jamie-Lee VI: kotje in Leuven afbreken

Simon Smetryns-21 maart 2022 om 15:32

Louis XIV & Jamie-Lee VI gaven een kotfeesje weg en belandden met hun DJ-act en drankjes in Leuven. Wil je deze cuties ook op jouw feest of festival? Check Code-16.be.

1500 studenten maken een Punt op Beiaardcantus Antwerpen

Simon Smetryns-24 april 2024 om 13:41

Op donderdag 25 april nemen de Antwerpse studenten de Groenplaats over voor de vijfde editie van Beiaardcantus Antwerpen. In de schaduw van de kathedraal stromen 1500 studenten vanaf 16 uur toe voor een van Antwerpens grootste evenementen voor én door studenten. De beiaardcantus wordt namelijk georganiseerd door Beiaardcantus vzw, in samenwerking met zes studentenverenigingen van de Universiteit Antwerpen: Kinesia, Lingua, PSW, UFKA, Wikings-NSK en Unifac.

Deze editie wordt iets na 17 uur door comedian en oud-praeses van Wikings Michael Van Peel officieel ingezet met het Io Vivat. Dat openingslied is een van de vele gebruiken die deze studententraditie kent. Hoewel het hoofddoel van een cantus steeds het creëren van een gevoel van verbondenheid door samen te zingen is, wordt een cantus ook snel gelinkt aan de consumptie van bier. “Toch komen steeds meer mensen cantussen zonder alcohol te drinken”, aldus de organisatie. De organisatoren maken er bijgevolg een punt van dat de traditie open staat voor vernieuwing, maar dat ze verbondenheid hoog in haar vaandel blijft dragen.

Die verbondenheid weerspiegelt zich in het bijzonder op de Antwerpse beiaardcantus in het feit dat ze steeds haar winst aan een goed doel schenkt. Deze editie is dat Punt vzw, een organisatie die opgericht werd ter nagedachtenis van de Antwerpse studente Julie Van Espen. Hun hulpverlening voor slachtoffers van seksueel geweld en voor hun omgeving, hun sensibilisering omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun onderzoek en adviesverlening ligt nauw aan het hart van de Antwerpse student.

Deze activiteiten maken van The Graduates 2024 een topreis

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:31

De week van 31 augustus tot 7 september wordt een onvergetelijke week voor degenen die meegaan naar The Graduates. Honderden feestvierders trekken samen met TAGMAG en Route du Soleil naar de place to be: Lloret de Mar. Naast zon, zee en toegang tot de beste feestjes zijn er nog tal van activiteiten die deze reis onvergetelijk maken. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Poolparties

Lloret de Mar staat bekend om zijn bruisende nachtleven en dankzij The Graduates heb je sowieso toegang tot de beste hotspots. Overdag trekken de Graduates richting de grootste pool-stage van Europa om die volledig over te nemen: Sanddance. Megapoolparty!

All-in Boat Party

Looking for a sugar daddy with a boat?! Tijdens de all-in boat party vaar je uit over de Middellandse zee op een prachtige catamaran. Het beste van al? Het is all-in! De drank vloeit à volonté, maar eerst natuurlijk een goede fond leggen met heerlijke snacks.

Paintball

Adrenaline, spanning en verf vormen de ingrediënten voor een topactiviteit. Gewapend met verfballetjes en je schietvaardigheid, kun jij volledig losgaan tijdens een paintballtornooi. Met verschillende challenges en gamemodes kan jij meerdere keren bewijzen dat je de beste bent van het veld.

Citrytrip naar Barcelona

Ola Barcelona! De Spaanse stad is één van de populairste steden in Europa en wij begrijpen waarom. Deze levendige stad met zijn rijke geschiedenis, eindeloze winkelstraten, adembenemende bezienswaardigheden en heerlijke Spaanse keuken biedt voor elk wat wils. Of je nu gewoon wil city strollen, cultuur opsnuiven of tapas proeven, een dagje Barca wordt sowieso één van de hoogtepunten van je reis. En misschien is tegen dan de Sagrada Familia eindelijk eens af?

Waterworld

Op vrijdag staat het grootste waterpretpark van Spanje op het programma. Reusachtige glijbanen, wildwaterstromen, golven en zwembaden met kolkende wateren: Waterworld heeft het allemaal. Voor de waterratten onder ons is dit een absolute must-do.

KartenScheur over het Spaanse asfalt en laat je vrienden zien wie de koning(in) van het gaspedaal is. De karts gaan tot ongeveer 45km/u, dat is sneller dan je denkt! No worries, je hebt geen rijbewijs nodig om te mogen karten.


Dus... Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in via deze link en ga samen met TAGMAG en Route du Soleil mee naar Lloret van 31 augustus tot en met 7 september!

Ontdek meer