Tiener verliest vingers door spinnenbeet op Ibiza

Karen Luiken-10 augustus 2021 om 07:52

Een vakantie van een 19-jarige jongen is geëindigd in een nachtmerrie. De Britse toerist heeft twee vingers moeten laten amputeren nadat hij tijdens een tripje naar Ibiza werd gebeten door een spin.

Het gebeurde toen de tiener naar de ondergaande zon op het strand keek. “Ik zat op een trap en voelde dat iets me stak, maar dacht er verder niet bij na”, vertelt de jongen volgens The Daily Star. “De volgende ochtend werd ik om 5 uur wakker met een brandende en opgezwollen hand.”

De toerist ging naar een plaatselijk gezondheidscentrum en kreeg daar een injectie. Toen die niet bleek te helpen, besloot hij een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis. “Ik raakte in paniek. Mijn handen werden steeds paarser. De dokters zeiden dat ze nog nooit zoiets hadden gezien.”

Na een reeks tests kwam de oorzaak naar boven drijven: de tiener was gebeten door een giftige vioolspin. Een deel van zijn hand kan niet meer gered worden. Twee van zijn vingers moeten geamputeerd worden, plus een deel van een derde vinger.

(Photo by Timothy Dykes on Unsplash)

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer