Leuven heeft nu ook een 'Harry Potter' escape room!

Dieter Blarinckx-20 maart 2022 om 21:44

Potterheads, deze is speciaal voor jullie! In de Vlaamse studentenstad Leuven kan je voortaan proberen ontsnappen uit een escape room die volledig in teken staat van de Wizarding World van J.K. Rowling.

Escape House in Leuven heeft twee speciale escape rooms die draaien rond 'Harry Potter': Mysterie van de School der Magie' & 'School der Magie'.

In 'Mysterie van de School der Magie' ben je nieuw op de mysterieuze “School of Magic”, waar geruchten de ronde doen dat het grote kwaad teruggekeerd. Het herhalen van een spreuk lokt een verwoede kreet uit. Jullie horen het geschreeuw vanuit een donkere gang. Alle instructeurs en studenten zijn in een vreemde ban geraakt. Bij het verlaten van het klaslokaal vind je een briefje waarop staat: “ik ben terug!”. Jij en je team zijn de enigen die er niet bij betrokken zijn. Het lot van de tovenaarsleerling hangt van jou af. Zal je erin slagen om alle stukjes van de ziel te vinden en je te ontdoen van het ergste kwaad?

In 'School der Magie' ben je verdwaald in de Magische School en bevind je plotseling in het kantoor van de belangrijkste tovenaar! Misschien heeft de halfbloedprins daar een boek vol handige tips en trucs achtergelaten. Het is aan jou en je team om een toverdrankmeester te worden en de professor te slim af te zijn. Kun jij de les doorstaan en vliegensvlug vertrekken op je Nimbus2021?

Benieuwd? Meer info kan je hier vinden!

Joey King was high tijdens opnames deze 'Kissing Booth'-scène

Karen Luiken-01 juli 2022 om 05:59

Niet alle scènes van ‘Kissing Booth 3’ zijn even probleemloos verlopen. Joey King, hoofdrolspeelster in de film, heeft tijdens een interview in ‘Jimmy Kimmel Live’ onthuld dat ze high was tijdens één van de vele opnames.

De actrice geeft toe dat ze een edible, voedsel waarin cannabis is verwerkt, heeft gegeten vlak voordat ze een scène opnam met Joel Courtney. Ze kreeg de drugs van haar collega Taylor Zakhar Perez, die er ook eentje nam. Enige verschil: hij had in tegenstelling tot Joey geen opnames meer gepland staan.

“Op de laatste dag van de opnames van de tweede en derde ‘Kissing Booth’, nam ik een edible tijdens de opnames. Het was erg onprofessioneel”, geeft Joey toe. “Ik moest nog verschillende scènes doen. Mijn vriend Taylor, die Marco speelde, nam er ook een. Maar hij was niet aan het werk en werd ontzettend high.”

Hetzelfde geldt voor de actrice: ook zij was behoorlijk ver heen. “Je weet dat je high bent als je alleen nog maar kunt zeggen dat je high bent. In die staat was ik ook... Als je fan bent van ‘The Kissing Booth’, dan weet je in welke scène het gebeurde.”

Voor degenen die niet meteen weten om welk stukje uit de film het gaat, geeft Joey meer uitleg: “Ik nam het tijdens de scène waarin ik en mijn beste vriend Lee een gesprek hadden over waarom ik tegen hem loog over studeren. Ik was zo high.”

Voorlopig geen rol voor vriendin Viktor in 'De Verhulstjes'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 05:37

Sarah Puttemans zal voorlopig niet te zien zijn in 'De Verhulstjes'. Hoewel ze er geen geheim van maakt smoorverliefd te zijn op Viktor Verhulst (en andersom), is ze gesteld op haar privacy en wil ze haar relatie daarom zo min mogelijk in de media laten verschijnen.

Sarah en Viktor hebben die beslissing samen gemaakt. “We denken dat dat het gezondste is voor onze relatie, ook al kreeg ik massa’s positieve reacties toen ik het destijds bekendmaakte”, zegt Sarah over haar relatie in een gesprek met Dag Allemaal.

“Wat wij doen als koppel is privé, we willen dat niet op straat gooien. Daarom zal je Vik ook niet meteen in mijn vlogs zien verschijnen en mij niet meteen in ‘De Verhulstjes’”, besluit ze.

Ontdek meer