Thalys rijdt weer naar Disneyland!

Dieter Blarinckx-19 maart 2022 om 21:11

Goed nieuws voor de pretparkfans die nog een bezoekje willen brengen aan Disneyland Paris, want vanaf kan je terug gewoon de Thalys pakken!

Na een pauze van twee jaar rijden er nu voor het eerst terug Thalys-hogesnelheidstreinen van Antwerpen en Brussel naar Disneyland en de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. Thalys voert twee retourritten per weekend uit naar het pretpark en de luchthaven.

Dus wie plant er nog een tripje naar Disneyland?

Voor het eerst vrouwelijke scheidsrechters tijdens WK voetbal!

Dieter Blarinckx-21 mei 2022 om 07:46

Het is zot dat het zó lang heeft moeten duren, maar nu is er ein-de-lijk voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter tijdens het opkomende WK voetbal voor mannen!

En het gaat niet om één vrouw, maar wel om drie vrouwelijke scheidsrechters. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend. De Française Stéphanie Frappart, de Rwandese Salima Mukansanga en de Japanse Yoshimi Yamashita mogen dus tijdens de opkomende wedstrijden het felbegeerde fluitje in de mond nemen.

Succes!

Beeld: FIFA

Geen mondmaskerplicht meer op het openbaar vervoer?

Sofie Verbeeck-20 mei 2022 om 08:30- Foto:

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Het Overlegcomité van verschillende regeringen zit vandaag om 14 uur samen om te beslissen over het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer. Het is zo goed als zeker dat het zal worden afgeschaft maar in de zorg blijven mondmaskers wel nog verplicht.

Om 14 uur vanmiddag komt het Overlegcomité eindelijk nog eens samen om het over corona te hebben. Ze bespreken vandaag om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. Wetenschappers en virologen raden de politici aan om het nu te doen en niet langer te wachten.

De mondmaskers zullen wel nog verplicht blijven op verschillende plaatsen in de zorg. Aangezien corona nog niet de wereld uit is en het voor kwetsbare mensen nog steeds gevaarlijk kan zijn. Virologen spreken wel nog van een mogelijke herfstgolf.

Ontdek meer