Nike Air Max Day: de 10 populairste Nike Air Max ooit gemaakt

Karen Luiken-26 maart 2022 om 06:00- Foto:

Photo: rex tavanh on Unsplash

De Air Max-lijn van Nike is één van de belangrijkste die het merk ooit heeft uitgebracht. In de afgelopen 33 jaar verschenen er meer dan 75 verschillende soorten, de één populairder dan de ander. Dit is de top 10 van de meest gewilde exemplaren. (samen met Zalando)

1. Nike Air Max 1 OG (1987)
Dit is de schoen waarmee het allemaal begonnen is. Waarmee het Nike Air Max-tijdperk geboren was. De Air Max 1 is ontworpen door Tinker Hatfield. Hij kwam op het idee van de schoen toen hij tijdens een tripje naar Parijs het beruchte Centre Pompidou zag, een opvallend gebouw met buizen aan de buitenkant. Het inspireerde Hatfield om een schoen te maken met een zichtbare luchtbel. Als eerbetoon aan het Centre Pompidou gaf de ontwerper de sneaker de rode, witte en grijze kleuren mee.

2. Nike Air Max 90 Infrared (1990)
Nadat de Air Max Light in 1989 werd uitgebracht, wist Hatfield dat hij de klassieke Air Max 1 niet zomaar opnieuw kon updaten. Hij maakte een nieuw ontwerp dat voortbouwde op de succesvolle eigenschappen van zijn voorgangers. Het zou een van de meest succesvolle sneakers in de Air Max-lijn worden. Hatfield kwam met een sneaker met versmolten mesh, suède en leer, die hij combineerde met de kleuren wit, zwart, grijs en rood. De schoen is bijna 30 jaar later nog steeds een van de belangrijkste in de geschiedenis van Nike.

3. Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon
Nike heeft ooit twaalf creatievelingen uitgenodigd om de toekomst van Nike Air te vormgeven. De revolutionairs, zoals ze werden genoemd, kwamen met fantastische ontwerpen die door het publiek beoordeeld werden. Fans stemden massaal op hun favoriete sneaker, in de hoop dat die uitgebracht zou worden voor Air Max Day 2018. De grote eer ging naar Sean Wotherspoon. Hij combineerde een Air Max 97-bovenwerk met de buiten- en tussenzool van de Air Max 1. Met als resultaat: de Nike Air Max 1/97.

4. Atmos Nike Air Max 1 'Elephant'
In 2007 bracht Nike de Air Max 1 ‘Elephant’ op de markt als onderdeel van de ‘Zoo Pack’. Het was de eerste Air Max die voorzien was van een dierenprint, die overigens ook al op de Air Jordan 3 zat. Het idee om het ontwerp te baseren op een olifant is afkomstig van creative director Hirofumi Kojima.

5. Nike Air Max 95 Neon (1995)
Door naar de klassieke Nike Air Max 95 ‘Neon’. Sergio Lozano had het ontwerperstokje overgenomen van Tinker Hatfield en kwam met een schoen die inmiddels in de geschiedenisboeken terecht is gekomen. De Air Max 97 Neon is geïnspireerd door de menselijke anatomie, met een vetersysteem dat een reeks ribben voor moet stellen, een op een ruggengraat gebaseerde buitenzool en een bovenwerk dat spiervezels voorstelt. Het is de eerste schoen met twee luchtkussens in de voorvoet en luchtdruktechnologie voor een nog betere pasvorm.

6. DQM X Nike Air Max 90 'BACON'
Deze schoen wordt een van de meest populairste Air Max 90’s genoemd. Waarom? Daar zijn twee redenen voor: het concept en de colorway. Nike benaderde voor deze snaker Dave Ortiz, die een sneakerboetiek oprichtte die eruitzag als een slagerij. Hij kreeg de eer een Air Max te ontwerpen en besloot daarvoor dicht bij zichzelf te blijven. Hoe? Door met een design te komen dat gebaseerd was op bacon.

7. Parra X Nike Air Max 1
Voor een nieuwe uitgave van de Air Max 1 sloeg Nike de handen ineen met Parra, een Nederlandse kunstenaar die bekendstaat om zijn abstracte schilderijen. Voor zijn klus voor Nike besloot hij strepen, stippen en bijzondere kleuren te gebruiken, die overduidelijk goed in de smaak vielen bij het publiek. De sneaker staat in de boeken als een ontwerp waarbij kunst tot leven werd gebracht.

8. Nike Air Max 'Silver Bullet' (1997)
In 1997 stond Nike voor een moeilijke opgave. De Air Max 95 van twee jaar geleden was een groot succes, die van een jaar later iets minder. Het merk moest dus met een schoen komen die alle verwachtingen zou overtreffen. En dat lukte, met dank aan Christian Tresser, een designer die voetbalschoenen van Nike ontwierp. Hij kwam samen met Nike met een monumentale prestatie: een zilveren sneaker die voorzien was van een volledig zichtbare Air-unit en werd gespot bij grote namen als Victoria Beckham en Ronaldo.

9. Off-white X Nike Air Max 90 'Black'
Deze release is afkomstig van Virgil Abloh, de in november overleden designer die bekendstond om zijn legendarische streetwear. Hij creëerde een ontwerp met een zwart bovenwerk, witte swoosh, zwarte tussenzool en een zwarte zool. De schoen kwam in 2019 uit en combineert Abloh’s architecturale benadering van design met een minimale colorway.

10. Nike Air Max Plus Tn 'Sunset'
Last but zeker not least: de Nike Air Max Plus Tn ‘Sunset’, een ontwerp van Sean McDowell. Hij wilde als inwoner van Florida graag een sneaker maken die de zonsondergangen vertegenwoordigde die hij vrijwel dagelijks zag. Hoewel het er in eerste instantie niet naar uitzag dat de schoen ooit zou worden uitgebracht, kan-ie nu als één van de meest iconische aller tijden worden beschouwd.

Tijd voor nieuwe Nike Air Max? Ga zeker eens kijken op Zalando.be.

Zayn Malik komt met eigen kledinglijn

Dieter Blarinckx-19 juni 2022 om 10:47

Voormalig One Direction-lid Zayn Malik heeft via instagram laten weten dat hij met zijn eigen kledingcollectie, Paynt By Zayn, op de proppen komt!

De 29-jarige Britse zanger heeft voor het eerst een eigen kledinglijn gedropt. De Paynt By Zayn-collectie bestaat uit kleurrijke hoodies, shirts, broeken en zelfs beanies. Het gaat om een limited sale, dus snel zijn is de boodschap!

Benieuwd naar de hele collectie en de prijzen? Hier kan je alle info terugvinden!

ZIEN: nieuwe Pride campagne van Hunkemöller!

Sofie Verbeeck-13 juni 2022 om 12:00- Foto:

Hunkemöller

Hunkemöller heeft een nieuwe Pride campagne op poten gezet! In een fotoshoot met vijf prachtige individuen tonen ze aan dat niemand zich moet verbergen of verontschuldigen voor wie ze zijn.

Hunkemöller

Met de campagne wil Hunkemöller duidelijk maken dat je je niet hoeft te schamen voor wie je bent. Ze willen dat iedereen zichzelf graag ziet, zonder schaamte, oordeel of angst te voelen. Iedereen moet zich kunnen goed voelen in zijn vel en iedereen mag gezien worden!

Hiermee doelen ze vooral op de trots van de LGBTQ+ gemeenschap. Volgens Hunkemöller gaat het er om dat je je vrij voelt om te zijn wie je wilt zijn en dat je apetrots moet zijn op wie je bent. De foto's van de nieuwe Pride campagne zien er alvast fantastisch uit!

Hunkemöller

Ontdek meer