Eerste blik op 'Hogwarts Legacy'-gameplay onthuld!

Nico De Greef-17 maart 2022 om 22:15

Donderdagavond tijdens Sony's State of Play heeft Warner Bros de eerste gameplaybeelden van de aankomende actie-rpg 'Hogwarts Legacy' getoond. De game komt uit voor PC, Nintendo Switch, Xbox en PlayStation-consoles ergens rond de feestdagen.

Hogwarts Legacy is een spin-off game dat zich afspeelt in het 'Harry Potter'-universum, maar vindt plaats lang voor de gebeurtenissen in de boeken. Het speelt zich af in 19e eeuw en plaatst spelers in hun vijfde jaar op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, waar ze spreuken leren, drankjes brouwen, magische planten kweken, wilde beesten temmen en lessen volgen. Kortom: alles wat het hartje van een tovenaar begeert.

Spelers hebben het unieke vermogen om oude magie te manipuleren en hebben daarmee ook de sleutel in handen om de tovenaarswereld te redden van duistere krachten. Hoewel dat allemaal bekend in de oren klinkt, zit het spel vol originele verhaallijnen met nieuwe professoren, studenten, schurken, magische wezens en een aantal bekende geesten die fans van het eerste uur zullen herkennen.

Spelers kunnen op bezemstelen vliegen door de grote open wereld, npc's uitnodigen om samen op speurtochten te trekken en hun vaardigheden upgraden naargelang hun eigen speelstijl. Het kasteel van Hogwarts is bovendien niet de enige locatie die spelers kunnen verkennen, ook Hogsmeade (Zweinsveld in het Nederlands), het Verboden Bos en talrijke gevaarlijke dungeons zijn allemaal onderdeel van het avontuur.

'Hogwarts Legacy' werd eind 2020 aangekondigd en zou oorspronkelijk in 2021 verschijnen, maar werd later uitgesteld naar 2022. Hoewel we nog een tijdje zullen moeten wachten om zelf met het spel aan de slag te gaan, kunnen we alvast niet wachten om de game eindelijk in handen te hebben!

1
2
3
4

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Ontdek meer