Eerste blik op 'Hogwarts Legacy'-gameplay onthuld!

Nico De Greef-17 maart 2022 om 22:15

Donderdagavond tijdens Sony's State of Play heeft Warner Bros de eerste gameplaybeelden van de aankomende actie-rpg 'Hogwarts Legacy' getoond. De game komt uit voor PC, Nintendo Switch, Xbox en PlayStation-consoles ergens rond de feestdagen.

Hogwarts Legacy is een spin-off game dat zich afspeelt in het 'Harry Potter'-universum, maar vindt plaats lang voor de gebeurtenissen in de boeken. Het speelt zich af in 19e eeuw en plaatst spelers in hun vijfde jaar op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, waar ze spreuken leren, drankjes brouwen, magische planten kweken, wilde beesten temmen en lessen volgen. Kortom: alles wat het hartje van een tovenaar begeert.

Spelers hebben het unieke vermogen om oude magie te manipuleren en hebben daarmee ook de sleutel in handen om de tovenaarswereld te redden van duistere krachten. Hoewel dat allemaal bekend in de oren klinkt, zit het spel vol originele verhaallijnen met nieuwe professoren, studenten, schurken, magische wezens en een aantal bekende geesten die fans van het eerste uur zullen herkennen.

Spelers kunnen op bezemstelen vliegen door de grote open wereld, npc's uitnodigen om samen op speurtochten te trekken en hun vaardigheden upgraden naargelang hun eigen speelstijl. Het kasteel van Hogwarts is bovendien niet de enige locatie die spelers kunnen verkennen, ook Hogsmeade (Zweinsveld in het Nederlands), het Verboden Bos en talrijke gevaarlijke dungeons zijn allemaal onderdeel van het avontuur.

'Hogwarts Legacy' werd eind 2020 aangekondigd en zou oorspronkelijk in 2021 verschijnen, maar werd later uitgesteld naar 2022. Hoewel we nog een tijdje zullen moeten wachten om zelf met het spel aan de slag te gaan, kunnen we alvast niet wachten om de game eindelijk in handen te hebben!

1
2
3
4

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Disneyland Paris krijgt eigen Monopoly-variant

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 06:38

Goed nieuws voor de fans van gezelschapsspelletjes en pretparken, want Disneyland Paris en Monopoly lanceren binnenkort samen een nieuwe variant van het populaire bordspel!

Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris brengt Monopoly een exclusieve Disneyland Paris-variant uit. Deze special edition zal vanaf 20 oktober verkrijgbaar zijn.

Iedere zijde van het bordspel staat voor een land in het Disneyland Park: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. De pionnen zijn bekende Disney-iconen en in het midden van het bordspel staat een groot openklapbaar kasteel!

Vanaf 19 oktober zal het spel alvast te koop zijn voor de jaarpashouders. Daarna zal het spel ook voor de andere gasten verkrijgbaar zijn.

Ontdek meer