'Elden Ring' al meer dan 12 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-17 maart 2022 om 19:36

De nieuwe game van FromSoftware verkoopt als zoete broodjes. In de eerste 18 dagen werd 'Elden Ring' maar liefst meer dan 12 miljoen keer verkocht.

'Elden Ring', de nieuwe game van de Japanse ontwikkelaar FromSoftware en uitgever Bandai Namco Entertainment, doet het uitzonderlijk goed. Tussen 25 februari (de dag waarop de game werd gelanceerd) en 14 maart werd het spel wereldwijd al meer dan 12 miljoen keer verkocht, staat te lezen in een persbericht van de studio.

Dat is een record, want nog nooit eerder werden er zoveel exemplaren van een FromSoftware-game op zo'n korte tijd verkocht. Ter vergelijking: 'Dark Souls 3', de vorige bestverkochte titel van de ontwikkelaar, deed er maar liefst vier jaar over om 10 miljoen exemplaren te verkopen. Het feit dat 'Elden Ring' dit in minder dan 3 weken al weet klaar te spelen, is dus ongezien voor de studio.

Naast het bekendmaken van de succesvolle verkoopcijfers wist de uitgever verder nog te vertellen dat fans snel meer "Elden Ring in andere vormen" kunnen verwachten. Wat dat precies inhoudt, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Over Elden Ring

'Elden Ring' is de nieuwe dark fantasy actie-rpg van ontwikkelaar FromSoftware, een gamestudio die vooral bekend staat voor het creëren van zeer uitdagende games. 'Elden Ring' is de grootste game van FromSoftware tot op heden en werd mede mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met de beroemde auteur George R.R. Martin, die voornamelijk hielp met het vormgeven van de mystieke verhaalelementen en personages waarop het spel is gebaseerd.

'Sims 4' krijgt gratis zomerse update

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 08:47

Hello, summer! Er is een zomerse update gelanceerd voor 'De Sims 4' met nieuwe outfits die perfect zijn voor het aankomende seizoen.

De update is van toepassing op het basisspel en dat zorgt ervoor dat spelers gratis toegang hebben tot gloednieuwe badkleding voor hun Sims, welke maat ze ook nodig hebben. Je kan je Sims dus gratis en voor een outfit geven die volledig summerproof is. Daarnaast zijn er een aantal tops aan het spel toegevoegd, waaronder de tankini en een wikkeltop. De items beschikken over felle kleuren en zijn dus een garantie voor een stylish summer.

May the Beans be with you: Fall Guys ontvangt crossover met Star Wars

Nico De Greef-04 mei 2024 om 14:25

Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en Lucasfilm kondigen een samenwerking aan die verschillende op Star Wars-geïnspireerde kostuums naar de kleurrijke battle royal-game brengt. De skins zullen vanaf 7 tot en met 20 mei beschikbaar zijn in de Item Shop van het spel.

Spelers kunnen vanaf aanstaande week vier skins bemachtigen die zijn gemodelleerd naar karakters uit de film Star Wars: Return of the Jedi. Zo kunnen spelers zich binnenkort verkleden als Han Solo (al zittend op de top van de Millennium Falcon) en zijn trouwe sidekick Chewbacca, de bounty hunter Boba Fett en de iconische Stormtrooper.

Naast bovengenoemde skins zullen er ook nog een aantal andere cosmetische items te verkrijgen zijn, waaronder nameplates, emotes en een celebration-animatie die werd gebaseerd op de iconische Sarlacc Pit-scène uit de film. In deze scène duwt Han Solo per ongeluk de beruchte premiejager Boba Fett een grote put in waar een Sarlacc-monster (kenmerkend voor zijn vele tentakels) woont.

Ontdek meer