'Elden Ring' al meer dan 12 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-17 maart 2022 om 19:36

De nieuwe game van FromSoftware verkoopt als zoete broodjes. In de eerste 18 dagen werd 'Elden Ring' maar liefst meer dan 12 miljoen keer verkocht.

'Elden Ring', de nieuwe game van de Japanse ontwikkelaar FromSoftware en uitgever Bandai Namco Entertainment, doet het uitzonderlijk goed. Tussen 25 februari (de dag waarop de game werd gelanceerd) en 14 maart werd het spel wereldwijd al meer dan 12 miljoen keer verkocht, staat te lezen in een persbericht van de studio.

Dat is een record, want nog nooit eerder werden er zoveel exemplaren van een FromSoftware-game op zo'n korte tijd verkocht. Ter vergelijking: 'Dark Souls 3', de vorige bestverkochte titel van de ontwikkelaar, deed er maar liefst vier jaar over om 10 miljoen exemplaren te verkopen. Het feit dat 'Elden Ring' dit in minder dan 3 weken al weet klaar te spelen, is dus ongezien voor de studio.

Naast het bekendmaken van de succesvolle verkoopcijfers wist de uitgever verder nog te vertellen dat fans snel meer "Elden Ring in andere vormen" kunnen verwachten. Wat dat precies inhoudt, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Over Elden Ring

'Elden Ring' is de nieuwe dark fantasy actie-rpg van ontwikkelaar FromSoftware, een gamestudio die vooral bekend staat voor het creëren van zeer uitdagende games. 'Elden Ring' is de grootste game van FromSoftware tot op heden en werd mede mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met de beroemde auteur George R.R. Martin, die voornamelijk hielp met het vormgeven van de mystieke verhaalelementen en personages waarop het spel is gebaseerd.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Disneyland Paris krijgt eigen Monopoly-variant

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 06:38

Goed nieuws voor de fans van gezelschapsspelletjes en pretparken, want Disneyland Paris en Monopoly lanceren binnenkort samen een nieuwe variant van het populaire bordspel!

Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris brengt Monopoly een exclusieve Disneyland Paris-variant uit. Deze special edition zal vanaf 20 oktober verkrijgbaar zijn.

Iedere zijde van het bordspel staat voor een land in het Disneyland Park: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. De pionnen zijn bekende Disney-iconen en in het midden van het bordspel staat een groot openklapbaar kasteel!

Vanaf 19 oktober zal het spel alvast te koop zijn voor de jaarpashouders. Daarna zal het spel ook voor de andere gasten verkrijgbaar zijn.

Ontdek meer