'Elden Ring' al meer dan 12 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-17 maart 2022 om 19:36

De nieuwe game van FromSoftware verkoopt als zoete broodjes. In de eerste 18 dagen werd 'Elden Ring' maar liefst meer dan 12 miljoen keer verkocht.

'Elden Ring', de nieuwe game van de Japanse ontwikkelaar FromSoftware en uitgever Bandai Namco Entertainment, doet het uitzonderlijk goed. Tussen 25 februari (de dag waarop de game werd gelanceerd) en 14 maart werd het spel wereldwijd al meer dan 12 miljoen keer verkocht, staat te lezen in een persbericht van de studio.

Dat is een record, want nog nooit eerder werden er zoveel exemplaren van een FromSoftware-game op zo'n korte tijd verkocht. Ter vergelijking: 'Dark Souls 3', de vorige bestverkochte titel van de ontwikkelaar, deed er maar liefst vier jaar over om 10 miljoen exemplaren te verkopen. Het feit dat 'Elden Ring' dit in minder dan 3 weken al weet klaar te spelen, is dus ongezien voor de studio.

Naast het bekendmaken van de succesvolle verkoopcijfers wist de uitgever verder nog te vertellen dat fans snel meer "Elden Ring in andere vormen" kunnen verwachten. Wat dat precies inhoudt, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Over Elden Ring

'Elden Ring' is de nieuwe dark fantasy actie-rpg van ontwikkelaar FromSoftware, een gamestudio die vooral bekend staat voor het creëren van zeer uitdagende games. 'Elden Ring' is de grootste game van FromSoftware tot op heden en werd mede mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking met de beroemde auteur George R.R. Martin, die voornamelijk hielp met het vormgeven van de mystieke verhaalelementen en personages waarop het spel is gebaseerd.

EA onthult eerste teaser van 'Star Wars Jedi: Survivor'

Nico De Greef-28 mei 2022 om 06:52

Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben tijdens Star Wars Celebration de eerste teaser trailer getoond van hun aankomende video game Star Wars Jedi: Survivor, de sequel en direct vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order. De nieuwe game moet uitkomen ergens in de loop van 2023.

In 2019 werden Star Wars-fans verrast met de release van de video game 'Star Wars Jedi: Fallen Order', waarin de speler in de huid kruipt van de Jedi Padawan Cal Kestis en op de vlucht moet slaan voor de Empire en diens dodelijke Inquisitors na Order 66.

Eerder dit jaar kondigde EA aan dat een sequel van de game in de maak is en gisterenavond tijdens Star Wars Celebration werd eindelijk de eerste teaser trailer daarvan gedropt.

De sequel heeft de naam 'Star Wars Jedi: Survivor' meegekregen en speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit de originele game af. Hoewel op dit moment nog maar weinig bekend is over het verhaal, laat de teaser wel zien dat minstens Cal en zijn droid BD-1 opnieuw van de partij zullen zijn. Verder zien we ook een Imperial senator (de Pau'an alien die we voortdurend horen praten in de trailer) op de planeet Coruscant met de lightsaber van Cal in zijn bezit, een mysterieuze nieuwe dark sider met wie onze jonge held het aan de stok krijgt, maar wiens identiteit we niet kennen, en een vooralsnog even onbekende figuur in een bactatank.

Wat dit allemaal te betekenen heeft en wie deze karakters zijn, is voorlopig allemaal nog wat onduidelijk, en we kunnen dan ook niet wachten om meer te leren over de game in de komende maanden. 'Star Wars Jedi: Survivor' staat gepland voor release in 2023 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Ontdek meer