Ray-Ban brengt slimme bril naar België

Karen Luiken-17 maart 2022 om 07:19

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft in samenwerking met Ray-Ban een slimme bril uitgevonden. Het ontwerp was al verkrijgbaar in andere delen van de wereld, maar komt nu ook naar vier nieuwe landen, waaronder België.

Met Ray-Ban Stories, zoals de bril heet, kun je je meest authentieke momenten vastleggen, delen en beluisteren. Meta en EssilorLuxottica, het moederbedrijf van Ray-Ban, werkten samen om slimme technologie in de Ray-Ban brillen te integreren. Zo beschikken ze over dubbele camera’s voor het vastleggen van foto’s en video’s, open ear-luidsprekers voor audio en drie ingebouwde microfoons voor het houden van gesprekken.

De slimme bril is in 28 verschillende stijl-, kleur- en lensvariaties verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit het meest herkenbare montuur Wayfarer, de retro Round of de legendarische Meteorstijl. Hebben? Ze gaan vanaf 299 euro de deur uit en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Ray-Ban winkels, de website van Ray-Ban en geselecteerde winkels die EssilorLuxottica-producten verkopen.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Ontdek meer